Viata in Romania(2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am o prietena care mi-a povestit ca nici nu a apucat sa iasa de pe aeroport si ii furasera portofelul. a vazut-o obosita dupa drum lung, cu bagaje si 2 copii de mana si au profitat.

mie, la fel mi-au furat geanta cu acte si loptop ca m-au vazut dimieatza obosita in gara cu copil mic de mana si bagaje.

pe unde mergeam trebuia sa fiu tot timpul vigilenta sa nu-mi fure portofelul, celularul...si e mai greu sa fii tot timpul cu ochii in 14 cand ai copil mic.

cand mergi pe strada nu stii de ce sa te feresti mai intii: de hoti, de soferi neatenti, de lume care da peste tine cu bagaje, de lume care stranuta sau sufla nasul fara sa se acopere, de caini vagabozi, de canale neastupate, de rahati pe strada, sa nu mai vb de limbajul si galagia de peste tot....

asta de o nota proasta Rom...asta e un aspect al vietii din R.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
din punctul meu de vedere nu am comis absolut nici o ilegalitate

Legea nu are puncte de vedere personale. Cand se plateste la negru vinovati sunt amandoi.

Citat:

si nu am incalcat nici vreun principiu personal (asta nu pentru ca as avea mai multe ca altii, nu eu am facut parada pe forum cu verificatul actelor de identitate si a intregului arbore genealogic al prestatorului de servicii)

Inca o exagerare. De fapt exista ceea ce se numeste Better Business Bureau pe care majoritatea americanilor cauta cand au de gasit un contractor. La sfarsitul job-ului oamenii isi spun spun pasurile in mod public si poti vedea cam ce le poate pielea contractorilor respectivi. Cu cat cineva e mai de incredere cu atat se inscrie singur la BBB ca sa vada tot poporul ca n-a avut veci o problema majora cu un client.
http://www.bbb.org/NYC/business-reviews/plumbers/gary-curley-plumbing-heating-in-ronkonkoma-ny-29911/
Si cand au se straduie sa le rezolve:
http://www.bbb.org/southern-nevada/business-reviews/plumbers/m-c-plumbing-in-las-vegas-nv-66203/complaints#breakdown

Apoi exista certificari personale cu nume poza si licenta care-s publice pe net. Nu acte de identitate, dar ceva echivalent cu diplomele)
http://www.flanagancontracting.com/Certification.html

Exista organizatii care publica liste de membri:
http://www.nari.org/newyorklongislandchapter/members.asp

Asta ca sa nu mai spun ca de la doctor, la taximetrist si la manicurista care vorbeste engleza dificil toate lumea are diplomele/certificarile la vedere cu poza si data de expirare. Asta-i traditia tarii si oricine traieste in USA iti poate confirma aceasta vizibilitate. Nu trebuie sa ceri o certificare ca sa o vezi. Daca nu ti-o arata sunt deja suspecti.
Ti se pare suspect poti verifica online http://www.op.nysed.gov/opsearches.htm

In concluzie daca vrei sa ai pe cineva de incredere o poti face usor. Faptul ca nu se practica asa ceva in Franta, dovedeste doar ca USA si Franta sunt diferite, nu ca exagerez eu sau ca fac parada pe forum. Unii sunt atoatestiutori si aplica sablonul unei tari tuturor tarilor.
Americanii spun : Do your homework before hiring somebody exact ca sa previna whining-ul cu uite ce mi s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

am o prietena care mi-a povestit ca nici nu a apucat sa iasa de pe aeroport si ii furasera portofelul. a vazut-o obosita dupa drum lung, cu bagaje si 2 copii de mana si au profitat.

mie, la fel mi-au furat geanta cu acte si loptop ca m-au vazut dimieatza obosita in gara cu copil mic de mana si bagaje.

pe unde mergeam trebuia sa fiu tot timpul vigilenta sa nu-mi fure portofelul, celularul...si e mai greu sa fii tot timpul cu ochii in 14 cand ai copil mic.

cand mergi pe strada nu stii de ce sa te feresti mai intii: de hoti, de soferi neatenti, de lume care da peste tine cu bagaje, de lume care stranuta sau sufla nasul fara sa se acopere, de caini vagabozi, de canale neastupate, de rahati pe strada, sa nu mai vb de limbajul si galagia de peste tot....

asta de o nota proasta Rom...asta e un aspect al vietii din R.

michelle

Hai ca incet incet ne intoarcem la topic

Mi-am amintit o faza, apropo de ce povestesti tu.
Prin 2002-2003, venise la Bucuresti un investitor neamt, care a avut ´´norocul´´ sa cunoasca in Germania niste romani.

Romanii, plini de intentii bune, l-au pus in garda pe om, explicandu-i cat de periculoasa e Romania, cum vin tiganii la tine pe strada si iti fura tot, cum dupa lasarea intunericului nu e recomandat sa mergi pe strazi ca o patesti rau, plus niste istorisiri personale si din categoria ´´un vecin are un var a carui soacra lucreaza cu mama celui caruia i s-a intamplat nu stiu ce´´
Omul s-a mirat,a intrebat, cu cat intreba mai mult cu atat afla mai multe nenorociri.
Imagineaza-ti cum a ajuns el la Bucuresti. Cu prejudecatile gata servite si insusite.
Afacerea i-a mers bine, drept pentru care omul a ramas multi ani in Romania si a simtit pe pielea lui cum e sa locuiesti in micul paris.

Concluzia lui? Romanii exagereaza foarte mult si vad numai si numai lucrurile rele.
Capitala Romaniei nu e cu nimic mai periculoasa decat alte capitale, hotii si nenorociri gasesti oriunde in lumea asta.
Un minim de vigilenta este recomandat oriunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Lady, singurul lucru pe care as fi putut sa-l fac la ora si in conditiile respective ar fi fost sa-i iau nr si sa-l reclam a doua zi dar a plecat mult prea repede, de abia am apucat sa extrag copilu din masina. Macar de atunci ma uit (si) mai atent pe unde ma urc, chiar si in aeroport, desi, repet, pe ala nimic nu-l trada ca taxi fantoma. Nici nu am mai intalnit altul.
Te cred ca tu i-ai fi dat pretul normal daca asa zici, eu nici nu m-am gandit la asta, oricum tocmai aterizasem si nu eram sigura ca nu s-au schimbat intre timp tarifele, daca nu cumva exista tarif diferit noapte/zi asa cum e aici (chiar asa, exista?)
Plus ca io fac parte din categoria aia a europenilor care platesc taxe din greu dar vor "risc 0" si o viata relaxata cum zice gmmm, nu sa fiu tot timpul cu ochii pe ce face vecinul si sa-mi fac singura dreptate:) (Dar evident ma astept si ca autoritatile sa-si faca treaba lor din moment ce le platesc din greu ceea ce nu e mereu valabil din pacate:)

Citat:
Ani de zile am luat naveta trezind copiii adormiti si n-a murit nimeni. E asa o tragedie sa fie copilul treaz cand e obosit?

e alegerea ta sa cobori noaptea din taxi si sa ramai in camp singura cu copii si bagaje, eu am decis sa nu-mi expun copilul la pericole inutile. fiecare ia deciziile care i se par cele mai bune pentru copiii personali, nu am nici un motiv sa le justific. si in nici un caz n-o sa-mi schimbe programul de zbor teama ca o sa nimeresc un taxi fantoma in aeroport, asta ar mai lipsi:)
Eu n-am pretins niciodata ca as fi cavalerul dreptatii asa ca ii las pe cei care au o problema cu taxele, cei care se inverzesc de ciuda ca somerul traieste pe banii lor si pe cei care ar vrea sa interneze saracii in "tabere", sa se razboiasca ei noaptea cu taximetristii romani care fraudeaza fiscul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:

Plus ca io fac parte din categoria aia a europenilor care platesc taxe din greu dar vor "risc 0" si o viata relaxata cum zice gmmm, nu sa fiu tot timpul cu ochii pe ce face vecinul si sa-mi fac singura dreptate:) (Dar evident ma astept si ca autoritatile sa-si faca treaba lor din moment ce le platesc din greu ceea ce nu e mereu valabil din pacate:)

Platesti taxe in .ro ? Din greu?

Autoritatile sesizate de cine?

Citat:

Citat:
Ani de zile am luat naveta trezind copiii adormiti si n-a murit nimeni. E asa o tragedie sa fie copilul treaz cand e obosit?

e alegerea ta sa cobori noaptea din taxi si sa ramai in camp singura cu copii si bagaje...

Absolut fiecare cu alegerile lui. Unii verifica, altii nu. Cand unii mi se par necinstiti nu ma incurc cu ei.... nu astept sa ajung in camp.

Citat:

Eu n-am pretins niciodata ca as fi cavalerul dreptatii asa ca ii las pe cei care au o problema cu taxele, cei care se inverzesc de ciuda ca somerul traieste pe banii lor si pe cei care ar vrea sa interneze saracii in "tabere", sa se razboiasca ei noaptea cu taximetristii romani care fraudeaza fiscul :)

Mda ... atata poti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

in ro plateam din salariul meu fix 32% pe diverse contributii si impozit.
de cand nu ati mai luat taxiul din otopeni? nu mai povestiti din anul 2000 si zugraviti romania actuala. taxiurile din otopeni au fost organizate decent, stai la coada il iei pe primul fix ca oriunde in lume. E drept ca pretul e sarit binisor dar e fix acelasi pt orice operator e afisat , iei chitanta si asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

platesc taxe europene, o parte din bani ajunge si in ro .

marina, nu povestesc din 2000, io uit si ce am facut ieri darmite sa tin minte ce taxiuri erau atunci. asta s-a intamplat asta primavara, cand am venit in vacanta de paste. Chiar am spus ca stiam si eu ca taxiurile din aeroport sunt sigure si ca d'aia nici nu m-am uitat la aparat de la inceput.
Oricum eu amintisem despre intamplarea respectiva in cu totul alt context si cu un alt scop decat cel la care s-a ajuns in discutia de fata, nu a fost deloc intentia mea sa spun ca nu se circula decent cu taxiul in bucuresti (doar ca fara centuri ... asta ca sa relansez discutia:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

fara centuri si cu viteza dar in majoritatea timpului legal din punct de vedere al pretului

PS: tariful de aeroport era cam de 3-3.5 ori mai mare decat ala de prin oras. Oficial si legal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

la otopeni inca mai sunt taximetristi care agata turisti la sosiri. si ii duc in parcarea subterana unde isi parcheaza masinile fara inscriptii pe ele. unii cad in plasa.

in Praga majoritatea suna la companiile de taxi chiar daca sunt taxiuri care trec pe langa tine. sau se ia taxi din statii special amenajate unde ai si tarifele la vedere pentru diferite destinatii in functie de numarul de km.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Aprob si subscriu,cand e vorba de copilul meu,iau deciziile pe care le cred safe/bune in momentul ala.Daca cineva crede ca toate cele rele se schimba doar fiindca aleg eu sa fac reclamatie,e parerea lor ,o respect si atat.In viata nu toate bataliile merita duse,am dreptul sa -mi aleg cand actionez si cand nu.

Mergi la inceput