Viata in Romania(2)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Ai fi surprinsa sa stii cati studenti cu "discalculie" sunt printre ei. Nu pot intelege notiunile ca noi, dar ajung sa le inteleaga explicate in mod diferit. |
Aici cred ca suntem de acord. Diferenta e ca s-a preferat aplicarea unei etichete, nu explicatia adecvata. Informaticienii despre care vorbesti nu sunt trimisi acasa spunandu-li-se: Auzi, tu ai o problema, nu am cu cine discuta. Revino cand vei intelege.
Dimpotriva, daca "problema" lor e certa, se cauta solutii. In cazul de fata, nu vorbim de vreo problema. E doar etichetare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Dupa standarde americane, nici mentally challanged nu e injurie. E doar o persoana care are mici probleme in intelegerea unor notiuni. Se poate spune chiar ca e o persoana "speciala", in slangul corect politic american. Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar) |
Mentally chalenged nu ajung la facultate pentru ca tot cu o capacitate de intelegere redusa au. Nu este cazul discalculiei sau dislexiei. De aceea ti-am dat linkul de la Purdue. Daca un "mathematically-challenged" ajunge inginer agronom la Purdue fii sigura ca nu-i prost.
Eu nu stiu in esenta ce pot spune cuiva care zice 12>15 doar pentru ca i se pare. Sau doar pentru ca a uitat de aborigeni si acum n-are chef sa recunoasca ca nu "ea vorbea doar de oamenii normali din Australia si nu de primitivi" (imi cer scuze pentru jignire fiea ea si la gradul doi).
Asa in esenta discutiei... ce e de spus?
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
Eu stiu ca engleza mea e limitata. Limitate sunt si cunostintele mele lingvistice in general. Si cele de sociologie si antropologie culturala. Stiu insa ca americanilor le plac eufemismele. Dar inteleg ca nu te-ar deranja daca cineva te-ar numi mentally challanged, pentru ca asta nu e sinonimul lui handicapat mental din Europa cea ne-eufemistica. Serios, eu cred ca ai jignit-o pe Cipcipcip. Daca tu consideri altceva, please explain:) |
Ti-a explicat AB AC foarte clar si frumos ce inseamna mathematically challenged. E un termen cit se poate de politically correct. Tu esti libera sa crezi ce doresti, asta nu schimba semnificatia termenului folosit de mine.
Daca cineva m-ar numi mentally challenged, nu as fi deranjata absolut deloc, pentru ca nu ar avea argumente sa sustina or sa dovedeasca asa ceva in cazul meu. Nu pot fi deranjata de ceva care nu se verifica, ceva ce nu are corespondent in realitate.
Iti apreciez promptitudinea si bunele intentii (legate de Cipcipcip), pacat ca sint unidirectionale. O atitudine echidistanta fata de useri ar fi de dorit si cu mult mai apreciata, daca nu asteptata.
AB_AC spune:
Nu o vad ca o etichetare ci ca o metoda de a incheia discutia cand 15<12 pentru ca asa i se pare si asa vrea.
Si cu asta am incheiat-o si eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Eu nu am intervenit in calitate de moderator. Nu moderez subforumul asta. Mi s-a parut ca s-a folosit in discutie o etichetare care nu isi avea locul si m-am exprimat.
Daca moderam subforumul asta, as fi spus mai demult ca deja discutiile nu mai au legatura cu subiectul. Australia vs US vs Suedia vs Aiurealand chiar nu sunt subiectul de fata.
iulianm spune:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Diferenta e ca s-a preferat aplicarea unei etichete, nu explicatia adecvata. Informaticienii despre care vorbesti nu sunt trimisi acasa spunandu-li-se: Auzi, tu ai o problema, nu am cu cine discuta. Revino cand vei intelege. Dimpotriva, daca "problema" lor e certa, se cauta solutii. In cazul de fata, nu vorbim de vreo problema. E doar etichetare. Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar) |
In cazul de fata, ai lasat la o parte jumatate din mesajul de care te-ai agatat, exact jumatatea cu explicatia
Din punct de vedere matematic: - 11 este un numar mai mic decit 15.1 - 12 este un numar mai mic decit 22 Asta reprezinta o forma de voluntariat, se cheama ca mi-am folosit parte din cunostinte pt a ajuta o persoana dezavantajata, in cazul asta CipCipCip, care e, in mod evident, mathematically challenged. |
Daca turnura discutiilor nu convine, si nu este nimic de invatat de la alte sisteme, se poate, ca in atitea alte cazuri, face split. Nimic nou ori complicat. Romania ramine ...independenta, si restul lumii isi continua discutia.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Nu esti buricul pamantului, esti ala care se trezeste dimineata sa mearga la munca, care-si duce copilul la cresa ca n-are timp sa stea cu el. ![]() Cam cat de des crezi tu ca poti privi ´´larg´´? Poate castigi cu fix 100, 150 de euro peste limita la care ai putea primi niste gratuitati. De exemplu. Deci castigi, platesti taxe dar nu esti bogat. E fain ce zici tu dar putini o pot face. Pentru ca oamenii acumuleaza frustrari, viata-i scumpa, problemele apar si uite asa... -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
crede-ma ca sunt in pozitia in care inteleg foarte bine ceea ce spui. si cu toate astea, nu-l invidiez pe somerul "de meserie", care trebuie sa faca 1001 de exhibitii si pasi atenti pe sarma, ca sa atinga mirificul plafon de 1000 de euro lunar. din cate stiu asta e cam maximul, daca esti cap de familie si intretinator de familie (adica nimeni din familia ta nu munceste). pentru ca daca alegi varianta asta, asta e fericirea maxima, nu exista mai bine de atat. mai rau da, dar nu mai bine. m-ar deprima ingrozitor ideea si din cauza asta nu consider ca a fi somer e o fericire. esti prins intr-o cusca mica, in care vietuiesti. daca vrei mai mult, trebuie sa iesi din ea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
nu stiu cum e in SUA sau Europa, dar aici e diferenta clara intre somaj si ajutor social; somajul e pe termen limitat si e calculat in functie de ore de munca din ultimele 12 luni (cred), ceea ce inseamna ca omul respectiv a muncit, e intre doua joburi, s-a intimplat ceva, i s-a terminat un contrat, etc, si e normal sa-l primeasca;
problema e cu asistatii sociali, cei care nu au cum beneficia de somaj pentru ca n-au lucrat, sau n-au lucrat destul sa primeasca somaj, acolo se taie frunza si se duc banii...
Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe nu stiu cum e in SUA sau Europa, dar aici e diferenta clara intre somaj si ajutor social; somajul e pe termen limitat si e calculat in functie de ore de munca din ultimele 12 luni (cred), ceea ce inseamna ca omul respectiv a muncit, e intre doua joburi, s-a intimplat ceva, i s-a terminat un contrat, etc, si e normal sa-l primeasca; problema e cu asistatii sociali, cei care nu au cum beneficia de somaj pentru ca n-au lucrat, sau n-au lucrat destul sa primeasca somaj, acolo se taie frunza si se duc banii... Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
si aici e diferenta. dar totusi, daca ai apucat sa lucrezi 3 ani intregi, poti avea somaj pe viata apoi (sunt niste conditii si metodologii de calcul, pe care nu le stiu). ajutorul social este cand nu ai lucrat deloc si mori de foame si atunci te ajuta statul. ajutorul social e maxim 600 de euro, parca.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
AB_AC, normal ca sunt atrasi (in mod special, as spune) cei cu bani! Pentru ca universitatile din Ivy League sunt cele mai bune, si pentru ca au profesorii cei mai buni. Profesorii aia buni au pretentii la salarii pe masura, salarii care sunt platite de cei bogati. Cei (mai) saraci, dar super-buni, mentin reputatia universitatilor, iar cei bogati mentin profesorii.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685