Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

balerrina, la alt subiect :) combatem acum cum e cu feminitatea si masculinitatea, o problema deloc acuta in acea parte a lumii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ca mare e gradina domnului...or avea femeile astea sansa macar sa discute subiectul ca noi?

http://www.hotnews.ro/stiri-international-10943572-femeie-afgana-care-fost-condamnata-inchisoare-dupa-fost-violata-fost-eliberata-dupa-doi-ani-detentie.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

Deceneus,

Cred ca in Romania nu e atat cat femeile nu sunt interesate de
politica dar omul normal, obisnuit (femei sau barbati), este degustat
de ce se intampla si nu vrea, sau simte ca poate contribui. Si atunci
lumea nu vrea sa se implica.

Da asa este, dar cultivarea dezgustului a fost o strategie aplicata constant in interiorul partidelor politice din '90.
In anii '90 interesul si participarea cetatenilor la viata politica erau mult mai mari decat in 2010-2011.
Prin faptul ca in interiorul partidelor nu s-au organizat dezbateri oamenii s-au simtit inutili, "in plus" cum se spune, si cei care o faceau dezinteresat au renuntat, iar cei care au fost oportunisti s-au bucurat ca le cresc sansele la promovare prin depopularea partidelor politice. Si eliminarea partidelor din parlament prin pragul electoral intital la 3% si apoi la 5% a avut acelasi scop cresterea sanselor celor mari.
Cand s-a introdus votul uninominal campania nu a mai dezbatut strategii, se discuta despre persoana candidatilor, si calitatea mesajului s-a degradat, ceea ce a provocat o si mai mare repulsie.
Daca intereseaza specificul politicii romanesti si cauzele sunt la Politica intre teorie si practica romaneasca

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:


gmmm,

Eu nu am zis ca un numar mai mare de femei in stiinte si posturi
de conducere are de-a face cu fericirea. Nu stiu unde ai vazut asta?

Eu chiar am pus intrebarea daca lumea crede ca daca o persoana
este discriminata (in general, nici macar nu m-am referit la femei)
atunci ea este limitata in a contribui la societate la adevarata ei valoare?
Ca poate unii nu cred asta? Deocamdata nimeni
nu mi-a raspuns la intrebare.

Te-ar deranja daca ar fi mai multe femei chirurgi cardiaci, de exemplu?
Daca da, de ce? Daca nu, de ce?


-- balerrina

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
Si zici ca procentul de femei in politica nu are de-a face neapart cu fericirea.
Pai atunci de ce se pleaca de la postulatul (implicit) ca un numar cit mai mare de femei in stiinte, posturi de conducere sau ce vrei tu are de-a face cu fericirea?

Si daca am intrat in discutie este fiindca nu pot sa nu reactionez cind aud ca fara feministe am fi vai de noi.

Am fi diferite, cert.
Traiau insa femeile dinainte cosmarul care ne est descris in permanenta?
Vezi, iarasi a scos capul cliseul cu femeia care nu poseda nimic. Acus-acus o sa afle tot poporul ca de fapt femeia insasi era posesia barbatului.

Sfinte feminism, aleluia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina


gmmm,


Te-ar deranja daca ar fi mai multe femei chirurgi cardiaci, de exemplu?
Daca da, de ce? Daca nu, de ce?


-- balerrina



pot raspunde eu?

mai multe decat? ai o cifra?

eu personal pot intelege de ce o femeie nu ar alege o specialitate "grea" in medicina. pentru ca e raspundere uriasa, pentru ca e nevoie de detasare si precizie, pentru ca e greu sa faci operatii pe cord deschis cand ai copchilu' bolnav acasa, esti la ciclu, esti gravida sau lauza. femeile au si asa destule reponsabilitati, nu mai au nevoie sa-si ia si responsabilitatea vietii pacientului, bonus. sunt constiente ca orice responsabilitate de-asta glamour, vine la pachet cu minusuri in viata de familie. si atunci fiecare alege, in functie de ce-i cere organismul. as zice ca majoritar, organismul femeii tinde sa aleaga familia, in detrimentul unei cariere stelare.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si aici este vorba tot despre mentalitatile adanc adanc inradacinate in constiinta "populara", cum ca intr-o familie gospodaria si cresterea copiilor nu se impart cat de cat 50-50, ci se lasa puternic de tot pe femeie. Inca de la familie, "celula de baza a societatii", se pleaca cu lipsa de sustinere. Sigur, pe langa discriminarea constienta sau inconstienta (s-a dovedit unconscious bias impotriva femeilor si a anumitor rase) la angajare si promovare, existenta "old boys clubs", care se imping unii pe altii in sus, mentalitatile adanc inradacinate in societate contribuie la un numar mai mic de femei in "pool", disponibile pt pozitii superioare.

La mine la job MAJROITATEA colegilor mei au sotii casnice, care isi vad de casa si copii. Pe ei nu ii doare capul de asta, normal, stau la birou pana noaptea si vin si sambata si duminica. Putine femei au acest lux. Mergand mai jos cu pretentiile, putine femei au soti care desi nu sunt casnici, inteleg sa isi sustina nevasta puternic, adica sa faca o echipa corecta. In cazul meu de exemplu, pentru a promova la urmatorul nivel in ierarhie este necesar sa calatoresc semnificativ mai mult ca inainte si mai ales este necesar sa fac calatorii internationale si chiar o delegatie de 6 luni-1 an in alta tara in urmatorii 5-6 ani. Pai colegul meu cu sotia casnica poate face asta fluierand. Mie imi este catre imposibil. Nu ca n-am interes, vointa sau capacitate. VREAU SI POT. Nu am sustinere. Ma voi strofoca, voi face echilibristica si voi sta in maini. Sau poate voi renunta si ma voi multumi cu mai putin. Si atunci o sa scada procentele, ca eu n-am vrut, n-am avut interes si capacitate.

Eu prin discriminare nu inteleg doar niste legi ca cele din Afganistan, sau discriminare pe fatza la angajare, sau doar descurajare directa de catre niste a-holes la servici, ci discriminarea porneste de la baza bazelor deasemenea, din mentalitatile patriarhale pe care CHIAR NOI le avem si lipsa de sustinere si incurajare in propria familie. Astea nu se vor schimba in timpul vietii noastre. Nu trebuie sa iti puna cineva o bariera clara, ajunge sa iti trimita mesaje de genul: "lasi copiii cu sotul, vai ce mama rea si ce erou e sotul", "dai copiii la cresa, crima", "sa nu fi mai desteapta ca barbatul ca il pierzi" etc. Maica-mea a terminat facultatea in 1971 si a primit repartitie la ICECHIM la Ceauseasca. Pai acolo se cam cerea sa te inscrii la doctorat. Taica-miu i-a zis maica-mii: ah, pai cum sa te duci acolo, mie cine imi face mancare? Asa ca mama a renuntat la acea repartitie si a ales ceva "mai usor", care i-a permis sa vina acasa repede "sa faca mancare". I-a parut cam rau toata viata, ca avea interes si putea intelectual. A fost olimpica la vremea ei si la liceu profesorii o puneau pe ea sa preda ore in locul lor. S-a limitat in cele din urma la ceea ce a avut conditii sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

of.
si cate povesti din astea nu or mai fi




Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

La cat de bine ne discriminam noi singure intre noi, nu mai avem nevoie de altii...

Ah, mai vroiam sa spun ceva: Ingrid, daca tu ai impresia ca ONG-urile feministe sustin ca exista discriminare doar ca sa aiba ele acces la fonduri... ce sa mai zic. Sunt putine astfel de ONG-uri in Romania, si nu dau pe dinafara de fonduri. In general se vine cu bani de-acasa, cel putin asa facem in asociatia in care sunt si eu membra. Vad ca multi au impresia asta, ca ONG-urile se scalda in bani si au nevoie de pretexte pentru a-i cheltui. E doar o impresie.

P.S.: daca discriminarea nu exista, ma intreb de ce institutiile europene sunt preocupate s-o combata? Ba chiar si statul roman are niste structuri care se ocupa de asa ceva (ca nu au cine stie ce rezultate, asta e partea a doua)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

iulianm, ruxij, "Féministe: personne appartenant à un mouvement politique qui prône l'égalité réelle entre les hommes et les femmes dans la vie privée et dans la vie publique."
Asa ca pentru mine o organizatie care are ca scop promovarea egalitatii pentru femei este feminista.
Chiar nu intelg de ce atita reticenta in a o recunoaste? Doar nu e o boala rusinoasa.


Adica sa recunoasca de dragul tau? De ce? Ca asa ti se pare tie?

Citat:

iulianm, discutia era despre numarul partenerilor homosexualilor.


Da, l-am gasit. Subiect: Normal sau anormal? pg15

Deci tu ai scris cu citeva pagini inaite: "(Desi nu rezist tentatiei de a-ti aminti ca acum citva timp ai refuzat sa iei in discutie cifrele unui studiu pe motiv ca autorul are nu-stiu-ce idei care nu-ti convin)".

Eu citesc ca am cerut mai multe detalii. Si da, am comentat credibilitatea autorului, si nu e vorba pur si simplu de niste "nu-stiu-ce-idei". Vezi mai jos.

............................................

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Numar de parteneri/an pentru barbatii homosexuali:

0 : 3% dintre homosexuali
1 : 9,4%
2-4: 31,2%
5-10: 25%
11-20: 9,4%
>21: 6,3%.
Pentru restul de 15% datele nu sint disponibile .
medie: cam 8 pe an. Virsta: 18-59 de ani(cf Hugues Lagrange, 1991).


Cam aceleasi cifre sint date si de alte studii (9 parteneri/an; altele 13,5... ; Germania: 12.....).


Hugues Lagrange fiind unul si acelasi care a publicat "The Denial of Cultures"/"Le Déni des cultures", echivalentul cartii lui Thilo Sarrazin din Germania, "Deutschland schafft sich ab" ? Cel care leaga delicventa juvenila de partea etnica, ignorind factori precum cei economici, sociali si cei legati de problemele familiale? Intr-adevar, e usor de imaginat cit de unbiased ar fi Lagrange intr-un studiu al homosexualitatii.

Statistica s-a facut pe un grup de citi participanti? Foarte interesant cei 3% cu zero parteneri...Si aia 15% lasati pe dinafara. Si media de 8 parteneri/barbat e data de Lagrange, ori ai calculat-o tu, ca in alte dati, dupa metoda proprie de a interpreta si intelege statisticile altora?

Poti da linkul complet si corect la documentul lui Lagrange din care citezi? La fel, linkuri pt celelalte "alte studii". Cu citeva pagini in urma dadeai impresia ca le-ai citit pe toate. Vezi mesajul tau de pe pagina 13

Citat:

Un punct esential in care difera este numarul de parteneri.
Toate studiile au aratat ca homosexualii au un numar de parteneri mediu cu mult, mult mai mare decit al celorlaltora


Care toate studiile? Pune te rog referintele complete, incluzind numele autorilor, publicatia, volumul, pagina, anul, ori link la materialul gasit on line, ori referinta la carte (cu numele autorilor scrise corect), ca sa citeasca cine e interesat studiile, nu concluziile tale la studiile respective.

Asta nu este "un subiect de societate", este o discutie despre drepturile unei categorii pe care multi o considerati fiind formata din cetateni de mina a doua, care nu merita sa aiba aceleasi drepturi cu majoritatea.

.....................................................................

Si chiar voiam sa te intreb la subiectul respectiv: tu ai dat la un moment dat ca sursa revista Gai Pied (Franta). Revista care a incetat sa fie publicata in 1992. Eram curioasa ce te-a facut s-o lecturezi, la aproape 20 de ani de la incetare, si sa reactualizezi cifre atit de vechi.

Sper sa fie clar motivul pt care consider sursa ta extrem de subiectiva si biased: a-l cita pe Lagrange ca argument in problema homosexualitatii este ca si cum il aduci pe Mengele sa explice holocaustul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm



Si daca am intrat in discutie este fiindca nu pot sa nu reactionez cind aud ca fara feministe am fi vai de noi.

Am fi diferite, cert.
Traiau insa femeile dinainte cosmarul care ne est descris in permanenta?
Vezi, iarasi a scos capul cliseul cu femeia care nu poseda nimic. Acus-acus o sa afle tot poporul ca de fapt femeia insasi era posesia barbatului.

Sfinte feminism, aleluia!


Gmmm, tu iar o iei de la capat cu fericirea, libertatea si numeroasele oportunitati pt femeile din Evul Mediu? Heloise, Pernoud, empiricii, samd? S-a implinit anul de la subiectul respectiv si ai nevoie de un refresher?

O anumita parte a poporului a aflat de mult timp ca pentru multi, muuuulti, muuuuuulti ani, femeia a fost considerata proprietatea barbatului. Necazul e ca in unele parti din lume, femeia e considerata in continuare proprietatea barbatului.

Mergi la inceput