Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Bravo ei, nu stiu cine e, dar bravo ei!

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Apropo cea mai profitabila firma din romania are ca CEO o femeie.

Marina

Citat:
Si mi-a placut mult o afirmatie a balerinei acum cateva pagini, barbatii in top pot fi mediocrii, femeile nu-si permit asa ca sunt exceptionale. M-as bucura sa fie asa ca sunt si ceva femei in top.
Marina

De acord. Pentru ca asteptarile sunt diferite. Si imi dau cu parerea ca nu exista numai sentimentul
interior, dar ca aceste sentiment este re-inforced de afara, mai ales de alte femei care le judeca,
Daca au copii, ca uite isi neglijeaza copiii. Daca nu au copii, ca uite si-a "sacrificat" viata pentru
cariera. Cum o dai, standardele cand este vorba despre femei sunt altele.

Citat:
Am citit cartea asta despre Steve Jobs, banuiesc ca toata lumea e de acord ca a fost un mare CEO per ansamblu.In carte este descrisa relatia cu copiii lor pe care in general i-a ignorat in detrmentul carierei, si l-a un moment dat una din ficele lui a tinut sa-i spuna special autorului ca ea nu e suparata ca tatal ei nu e langa ea niciodata ca intelege ca are un job care revolutioneaza lumea (sau cam asa ceva). Ia sa ridice mana sus cate femei de aici s-ar impaca usor cu asa afirmatie din partea copiilor lor si dupa aia mai discutam de ce nu duduie lumea de CEO femei.

Marina

-- balerrina

Mergi la inceput

Deceneus,

Pai Rwanda este pe primul loc, Swedia pe 4, si Norvegia este pe locul 9. Nu stiu eu
cate bunastare este in Rwanda de au devenit femeile interesate in politica. Rwanda
poate fi o anomalie statistica sau e ceva ce ce scapa?

Care este ipoteza ta? Ce crezi tu ca face ca femeile sa fie interesate in politca?

-- balerrina

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Cifrele pot fi corecte, dar interpretarea eronata.
Andreea Vass presupune ca Tarile Scandinave sunt mai evoluate pentru ca femeile sunt foarte bine reprezentate in politica.
Citat:
citata www.andreeavass.ro/blog/2011/09/o-politica-echilibrata-de-gen-este-o-politica-inteligenta" target="_blank"> Andreea Vass
Natiunile cu o reprezentare echilibrata de gen au un grad de dezvoltare umana mult mai ridicata si un indice al perceptiei coruptiei mult mai mic decat in celelalte state. Cea mai buna dovada o reprezinta Tarile Scandinave care trec mult mai bine prin criza, sunt pe primele locuri la democratie, ca prosperitate generala si evident, la egalitatea de sanse. Romania e pe locul 106 din perspectiva respectarii principiului egalitatii de gen si pe locul 56 in lume la democratie (flawed democracy).

Poate ca nivelul de trai ridicat a creat femeilor posibilitatea sa se dedice politicii. Ca sa vezi care este cauza trebuie sa vedem ce a fost intai, bunastarea sau femeile in politica. Poate disputa sa fie la fel ca dilema ce-a fost intai "oul sau gaina".

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

Deceneus,

Pai Rwanda este pe primul loc, Swedia pe 4, si Norvegia este pe locul 9. Nu stiu eu
cate bunastare este in Rwanda de au devenit femeile interesate in politica. Rwanda

Care este ipoteza ta? Ce crezi tu ca face ca femeile sa fie interesate in politca?

-- balerrina

Nu stiu care-i situatia in Rwanda, poate fi o cultura specifica in zona.
Am citit ca exista un trib in care femeile se ocupau cu vanatoare si participau la razboi si barbatii se ocupau de copii si de arta. Era un exemplu de roluri inversate. Margaret Mead- tribul Tchambuli.
In ce priveste tarile scandinave cred ca biserica a avutun rol important, pentru ca a antrenat cetatenii la viata sociala. In primul si al doilea razboi mondial multe femei din tari catolice au fost pe front pentru asistenta sanitara, pe cand in tarile cu religie ortodoxa din Balcani o asemenea participare era exclusa. La rusi erau si femei, este adevarat foarte putine, si se pare ca erau mai sadice decat barbatii. Ana Pauker este un exemplu.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:

Eu nu stiu de exemplu daca femeile din Romania sunt sau nu interesate
in politica. Cum sta Romania fata de alte tari? Ne intereseaza sau nu sa aflam
cauza? Pe mine ma intereseaza. Ingrid S a decis fara macar sa se uite la aceste
numere ca pe toate femeile nu le intereseaza politica. Eu sustin ca nu are dovezi
suficiente si ca trebuie studiat si inteles.

Minti. N-am decis nimic si am spus majoritatea, nu in totalitate. Daca cele doua cuvinte reprezinta pentru tine o egalitate, ghinion.
Nu mai stiti cum sa ma atacati, Ruxij are spume la gura, parca a turbat.
Am un videoclip, sa intelegeti ce inseamna feminism azi.
http://www.youtube.com/watch?v=FlhK1YVZYN4
Nu va bateti capul cu partea de inceput, desi au niste idei cretine, cretine. Treceti la minutul 4, sa vedeti noua interpretare a statisticii precum si marea dragoste pentru barbati.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

balerrina ma hazardez sa afirm ca o femeie in pozitie de management superior, executive in drum spre CEO este foarte putin daca nu deloc influentata de gura lumii sau a soacrei. In schimb cred ca aspectul timpului petrecut cu copiii e un factor decisiv in stabilirea nivelului pana la care vrei sa ajungi si nu tine de societate ci de gene in primul rand.

Iar de rwanda please nu va mai impiedecati. Regim militar dictatorial, nu au auzit in viatza lor de statistica. in general in societatile africane femeile sunt puternice, famillile se definesc in jurul ei, tatii sunt in genere un accesoriu de nimeni cunoscut. Situatie care creeaza o fantastica problema de relationare pentru femeile africane educate care nu pot inghiti poligamia si cate un copil la fiecare a doua casa. Dar asta e alta discutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Si cine mai are curajul sa spuna ca barbatii nu au drepturi egale cu femeile?... ba le mai fura si jobul
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2073622/Andrej-Pejic-A-MAN-modelling-womens-lingerie.html

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

Daca aia e barbat, io-s popa...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Rectific, Ingrid S a spus majoritatea femeilor nu sunt interesate
de politica, nu toate.

Deci Ingrid pe ce te bazezi cand spui ca majoritatea femeilor nu sunt
interesate in politica?

-- balerrina

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:

Eu nu stiu de exemplu daca femeile din Romania sunt sau nu interesate
in politica. Cum sta Romania fata de alte tari? Ne intereseaza sau nu sa aflam
cauza? Pe mine ma intereseaza. Ingrid S a decis fara macar sa se uite la aceste
numere ca pe toate femeile nu le intereseaza politica. Eu sustin ca nu are dovezi
suficiente si ca trebuie studiat si inteles.

Minti. N-am decis nimic si am spus majoritatea, nu in totalitate. Daca cele doua cuvinte reprezinta pentru tine o egalitate, ghinion.
Nu mai stiti cum sa ma atacati, Ruxij are spume la gura, parca a turbat.
Am un videoclip, sa intelegeti ce inseamna feminism azi.
http://www.youtube.com/watch?v=FlhK1YVZYN4
Nu va bateti capul cu partea de inceput, desi au niste idei cretine, cretine. Treceti la minutul 4, sa vedeti noua interpretare a statisticii precum si marea dragoste pentru barbati.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Deceneus,

Cred ca ceea spui tu de antrenarea cetatenilor in general
in viata sociala ca avand un rol in nivelul de care femeile
sunt interesate in politica pare plauzibil. In SUA de exemplu
la nivel local, sunt destul de multe femei implicate in politica
locala si este adevarat ca in general cetatenii, sunt in general
mult mai implicati in activitati de voluntariat, unele dintre ele
in cadrul unor organizatii religioase.

Insa cred ca mai este si altceva, cred ca atitudinea fara
de stat si incredera ca sistemul de guvernare functioneaza
este diferita.

Am dat exemplu cu votul, pentru ca mie mi s-a parut interestant
ca in Suedia dreptul femeilor la vot a fost foarte devreme in jur
de 1860. Noi de abia ne uneam. Este o observatie, nu o critica.
Ma gandesc ca poate este o legatura intre vechimea statului unitar
(care poate a conferit mai multa stabilitate si a ajuta in general
sistemul de guvernare sa evolueze) si atitudinea fata de politica
in general.

Cred ca in Romania nu e atat cat femeile nu sunt interesate de
politica dar omul normal, obisnuit (femei sau barbati), este degustat
de ce se intampla si nu vrea, sau simte ca poate contribui. Si atunci
lumea nu vrea sa se implica.

-- balerrina

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:

Deceneus,

-- balerrina

Nu stiu care-i situatia in Rwuanda, poate fi o cultura specifica in zona.
Am citit ca exista un trib unde- in care femeile se ocupau cu vanatoare si participau la razboi si barbatii se ocupau de copii si de arta. Era un exemplu de roluri inversate. Margaret Mead- tribul Tchambuli.
In ce priveste tarile scandinave cred ca biserica a avutun rol important, pentru ca a antrenat cetatenii la viata sociala. In primul si al doilea razboi mondial multe femei din tari catolice au fost pe front pentru asistenta sanitara, pe cand in tarile cu religie ortodoxa din Balcani o asemenea participare era exclusa. La rusi erau si femei, este adevarat foarte putine, si se pare ca erau mai sadice decat barbatii. Ana Pauker este un exemplu.

Mergi la inceput

Marina,
Interestant ce povestesti tu de Rwanda si Africa in general.
Eu doar speculam ca probabil femeile au un rol diferit in
societatea, habar n-aveam ca familia se defineste in
jurul femeii.

Mai spune-ne amanunte.

-- balerrina

Citat:

balerrina ma hazardez sa afirm ca o femeie in pozitie de management superior, executive in drum spre CEO este foarte putin daca nu deloc influentata de gura lumii sau a soacrei. In schimb cred ca aspectul timpului petrecut cu copiii e un factor decisiv in stabilirea nivelului pana la care vrei sa ajungi si nu tine de societate ci de gene in primul rand.

Iar de rwanda please nu va mai impiedecati. Regim militar dictatorial, nu au auzit in viatza lor de statistica. in general in societatile africane femeile sunt puternice, famillile se definesc in jurul ei, tatii sunt in genere un accesoriu de nimeni cunoscut. Situatie care creeaza o fantastica problema de relationare pentru femeile africane educate care nu pot inghiti poligamia si cate un copil la fiecare a doua casa. Dar asta e alta discutie.

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

iulianm, ruxij, "Féministe: personne appartenant à un mouvement politique qui prône l'égalité réelle entre les hommes et les femmes dans la vie privée et dans la vie publique."
Asa ca pentru mine o organizatie care are ca scop promovarea egalitatii pentru femei este feminista.
Chiar nu intelg de ce atita reticenta in a o recunoaste? Doar nu e o boala rusinoasa.

iulianm, discutia era despre numarul partenerilor homosexualilor.

ruxij, dupa cum nu cred intr-o solidaritate barbateasca universala, nu cred nici intr-o solidaritate femeiasca universala.
Daca au de ales intre pormovarea sotului propriu si promovarea doamnei X, majoritatea femeilor or sa prefere sotul propriu.

balerrina, tonul tau este usor... didactic sa zicem.
Ai incredere in mine. E adevarat ca am o alta opinie, insa pot intelege perfect ceea ce mi se spune.
Si inca ceva.
Alocatiile nu privesc femeia sau barbatul, ci cuplul (cel putin in regimul matrimonial cel mai raspindit). Orice suma primita de unul dintre parteneri ajunge automat in buzunarul comun. Asa ca alocatiile nu privesc femeia, ci familia (bineinteles, cu exceptia femeilor singure).
Si zici ca procentul de femei in politica nu are de-a face neapart cu fericirea.
Pai atunci de ce se pleaca de la postulatul (implicit) ca un numar cit mai mare de femei in stiinte, posturi de conducere sau ce vrei tu are de-a face cu fericirea?

Si daca am intrat in discutie este fiindca nu pot sa nu reactionez cind aud ca fara feministe am fi vai de noi.

Am fi diferite, cert.
Traiau insa femeile dinainte cosmarul care ne est descris in permanenta?
Vezi, iarasi a scos capul cliseul cu femeia care nu poseda nimic. Acus-acus o sa afle tot poporul ca de fapt femeia insasi era posesia barbatului.

Sfinte feminism, aleluia!

Mergi la inceput