Prejudecati despre feminitate si masculinitate(2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Deceneus, citatul ala, pe cat ti se pare tie de actual, pe atat mi se pare mie de depasit. CLAR nu e situatia multor romani. Da, stiu si romani care isi permit luxul de a avea o casa la tzara si chiar de a trai acolo. LUXUL. Insa multi au avut de suferit de pe urma schimbarilor financiare. Ce casa la tzara, cand locuinta in care stai, daca mai poti sta, iti rapeste sute de lei din buzunar, si asta lunar?

Nu stiu, poate nivelul de trai al oamenilor printre care te invarti tu e mai ridicat, poate ca inca reusesc sa tina capul sus... Eu, fiind implicata in actiuni umanitare, ma "invart" mai mult printre oameni cu greutati, oameni care nu isi permit prea multe, oameni care supravietuiesc de azi pe maine...

Si eu am fost in situatia lor, si eu am fost ajutata, si eu m-am plimbat cu copilul de mana si cu o suma infima in buzunar, bani pentru MAI MULTE zile...

De la nivelul asta, cum poti privi in zare, catre "casa de la tzara"?

Si, ca tot iti e draga tie politica (pana si in citatul ala idilic apare), multi, f. multi astfel de oameni formeaza electoratul... Extrem de influentabil, dupa cum ai vazut...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Mi-am bagat nasul in revista aia feminista care intreaba retoric de ce sunt atat de putine femei intr-ale stiintei, mai draga....ca de la 100 de ani de cand Marie Curie a descoperit radiul si poloniul (cu ajutorul sotului ei, dar meritul ii revine aproape deplin), femeile se preocupa de alte domenii si ar trebui impinse putin, pai cum? Trei femei impart gloria unui premiu Nobel pentru pace, pe cand in stiinta bate vantul dinspre partea sexului frumos. Iote ca m-am prins: sunt discriminate. Debordeaza de idei stiintifice, descopera si in somn noi elemente ale Tabelului Mendeleev, dar nu le asculta nimeni. Imi vine sa plang.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Eh, asta e o discutie lunga si complicata, nu-ti bate tu capul. Mai bine uita-te si tu la poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Deceneus, citatul ala, pe cat ti se pare tie de actual, pe atat mi se pare mie de depasit. CLAR nu e situatia multor romani. Da, stiu si romani care isi permit luxul de a avea o casa la tzara si chiar de a trai acolo. LUXUL. Insa multi au avut de suferit de pe urma schimbarilor financiare. Ce casa la tzara, cand locuinta in care stai, daca mai poti sta, iti rapeste sute de lei din buzunar, si asta lunar?

Nu stiu, poate nivelul de trai al oamenilor printre care te invarti tu e mai ridicat, poate ca inca reusesc sa tina capul sus... Eu, fiind implicata in actiuni umanitare, ma "invart" mai mult printre oameni cu greutati, oameni care nu isi permit prea multe, oameni care supravietuiesc de azi pe maine...

Si eu am fost in situatia lor, si eu am fost ajutata, si eu m-am plimbat cu copilul de mana si cu o suma infima in buzunar, bani pentru MAI MULTE zile...

De la nivelul asta, cum poti privi in zare, catre "casa de la tzara"?

Si, ca tot iti e draga tie politica (pana si in citatul ala idilic apare), multi, f. multi astfel de oameni formeaza electoratul... Extrem de influentabil, dupa cum ai vazut...

Lucrusoare de vanzare...

Nu ma invart in mediul celor cu bani, dar ma invart in zona in care au investit in case de vacanta. Sunt cartiere intregi de vile la marginea marilor orase. E adevarat ca multe constructii au ramas in faza de rosu si unele sunt scoase la vanzare, dar fenomenul a existat si doar criza l-a atenuat. Au fost si bani castigati in occident, dar majoritatea sunt bani din tara, din trafic cu produse petroliere, vanzari de cherestea, vanzari de fier vechi din demolarea fabricilor etc..
S-au parazitata societati comerciale, regii autonome, bugete locale. etc..

Sunt vile si in curte masini de teren. Cineva spunea ca nu a vazut in occidenta atatea masini scumpe cate a vazut in Romania.
Te-ai plimbat ca cativa bani in buzunar pentru ca altii au avut mai mult decat ar fi meritat pentru ce au realizat.

Polarizarea sociala este un fenomen real si el indica gradul de coruptie. Intr-o tara mai putin corupta polarizarea are o dinamica mult mai mica. Noi suntem in competitie cu rusii si cu bulgarii la coruptie.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nu te invarti in mediul celor cu bani, dar stii cu ce bani - surse exacte! - s-au construit acele vile...

M-am plimbat cu cativa bani in buzunar pentru ca atat valora munca mea, in acel moment. Sunt freelancer si ceea ce fac nu mai avea/are cautare.

Paine si circ. Arunca saracilor un colt de paine si ii vei tine ocupati, pentru ca tu sa te ocupi de circul tau.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am citit pe sarite si chiar am raspuns la subiect dar recunosc ca nu mi-am dat seama ce se intampla la acest post decat acum.
Rad de mor!
Mai dragule Deceneus, de ce am eu impresia ca te supara rau de tot Elena Udrea!
Uite iti dau un exemplu de la mine din familie: sotului meu ii place respectiva doamna ca femeie si nu neaparat ca politician.
Eu ii respect admiratia pt. ca stiu ca este pur estetica, asa cum mie imi placea rau de tot, ("fie iertat!") Leonard Cohen.
Asta nu il impiedica pe sotul meu sa ma invite la dans de fiecare data cand pun:"Dance me to the end of love".
Un politician, barbat sau femeie, daca iti promoveaza aspiratile, indiferent cum arata, cu fusta mulata sau cu pectorali lucrati, inseamna ca este UN POLITICIAN BUN si nimic mai mult!
Sincera sa fiu, cand vad fata unor politicieni care se dau drept lideri, dar fata ii arata CAM infantili sau efeminati, eu ca femeie tot un barbat blamat pe aici si deliberat nu il numesc, imi spune ca este mai tare ca ei.De ce? Feromonii or fi de vina, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
Suedia asta e paradisul universal, hai sa ne inghesuim toti acolo, sa vedem dc incapem precum somalezii in Trabant

Incapeti, desigur. Jumatate din tara e nepopulata. Partea de nord, evident, dar tot Suedia e

Si zau ca nu mi se pare omniprezenta Suedia in discutii. Mai degraba continentul american.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

iulianm, daca totusi ii raspunzi lui ingrid mai in detaliu, eu o sa-ti citesc cu interes raspunsul.
ruxij a descris corect suita de evenimente care explica de ce femeile fac cariera mai rar decit barbatii.
Ceea ce e interesant e care e mecanismul subtil care face ca rolurile sa se imparta asa?

Din ce am observat eu in jurul meu, frustrarea nu vine atit din impartirea traditionala a rolurilor, ci din faptul ca asta induce un dezechilibru intre eforturile depuse de cei doi soti.
Nu stiu multe femei care-si doresc sa se bage pe sub masina in locul sotului.
Problema e alta: ca sub masina te bagi o data pe luna, pe cind de cratita te ocupi zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

iulianm, daca totusi ii raspunzi lui ingrid mai in detaliu, eu o sa-ti citesc cu interes raspunsul.
ruxij a descris corect suita de evenimente care explica de ce femeile fac cariera mai rar decit barbatii.
Ceea ce e interesant e care e mecanismul subtil care face ca rolurile sa se imparta asa?

I-as fi raspuns, daca ar fi citit raportul din linkul dat de articol.

Raportul incearca sa raspunda la intrebarea "de ce asa putine femei in stiinte, tehnologie si inginerie". E lung (134 pagini) si in lb engleza.

http://www.aauw.org/learn/research/upload/whysofew.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Am zis ca ma abtin, dar totusi trebuie sa va lamuresc, ca nu inteleg de ce se face atata discutie, e simplu, nu-s mai multe femei in stiinta (sau politica sau whatever) pentru ca femeile sunt... mai putin inzestrate intelectual, ca sa ma exprim asa, eufemistic si politically correct. Nu va e clar, ca totusi s-au mai dat diverse "hint-uri" aici la topic?! E un fel de revenire a vechii discutii de tip "de ce nu exista o femeie Leonardo da Vinci, sau o femeie Newton", sau... you name it.

Nici vorba de discriminare, mai ales in Romania, nuuuu, aici e patria egalitatii, a dreptatii si a corectitudinii! Vorba cuiva, traim in cea mai buna dintre lumile posibile... dar daca nu ne duce capul, la ce folos?! Asa ca va propun sa stam linistite in banca noastra, sa ne vedem de sot, familie, copii, oale, cratiti, reviste glossy, farduri si "fatade", si sa fim fericite cu acest rol, care ni se ofera cu atata marinimie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Iulianm, daca lasi deoparte tonul de plantator sudist (se spune: nu-ti bate capsorul tau dragutz) ai sa vezi ca viata poate fi atractiva. Stiu ca esti experta in cautari pe net si insirat numeroase pagini si exemple, (lucrezi la statistica?) dar zau ca pe mine ma intereseaza concluziile.
Daca luam doar cei 100 de ani de la Marie Curie, care a nascut 3 copii, a facut si de mancare si a fost un geniu, observam ca treburile casnice nu te impiedica sa-ti urmezi chemarea si talentul. Marie s-ar fi remarcat si intr-o societate papuasa.
Astazi, in tarile civilizate se nasc femei si barbati deopotriva cu sanse egale la educatie. De ce nu se indreapta spre inginerie, stiinte exacte?
Nu ca li se pun piedici sau ca sunt imbacsite cu prejudecati. Sa nu-mi vorbiti de trecut, ca creierul femeii nu a evoluat separat de al barbatilor sa-l acuzam ca a ramas in urma. Atunci ramane doar interesul. Care nu exista. In tarile nordice unde egalitatea de sanse e mai prezenta ca zapada avem aceeasi situatie.
O femeie pusa intr-un post de conducere, intr-un laborator sau la NASA va lucra de doua ori cat un barbat. Pentru ca vrea sa demnstreze ceva. Sunt mult mai constiincioase. Cu toate acestea, rezultatele nu-s pe masura asteptarii feministelor.
Salcia, nici nu ma obosesc sa-ti raspund. Prejudecati aveti voi, garla. Nu puteti depasi imaginarul.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput