Mamici din Grecia (12)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Multumesc frumos fetelor pt urarile calde.Va multumesc ca va ganditi la mine.

Va pup ca fugim la soacra-mea pt o mica petrecere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:



Va invit la castane coapte!!

Focul arde-n semineu, e cald in casa...afara,undeva sus in munte a nins!!!
Luminitele din cei 2 braduti amintesc ca mai sunt cateva zile pana la Craciun!
Va invit si sa ascultam colinde si sa bem o cana de vin fiert!!!


PS:...cu vinul fiert..ma gandesc ca asa poate o sa aveti mai mult spor la scris!

Anouk ce face Niculae?? Ce-mi place ca se tine de fusta ta. Am terminat curatenia, am cules si masline in jur de 100 de kg...am fost la fabrica pt procesare si avem 20 l de ulei de masline...dar nu sunt de ajuns asa ca vom mai cumpara! Anul asta facem Craciunul...in 2!! Localul unde am mers anul trecut a spus ca anul acesta nu organizeaza nimic!...trebuie sa gasim unul pentru Revelion!..intre cele 2 sarbatori intalniri cu familia si ceva prieteni.
Oana nu ne saluti si pe noi din romanica??? Cum te simti?...dar Fanu??
Mama 11 sanatosi voinicii tai? Ahhhh...tare as vrea sa stiu cum e la voi Craciunul!(si noi tot 4 frati suntem.Ce dor imi e de familie..pastreaza inca traditia si de Craciun vin toti acasa la mama).
Andreea gata dintisorii??..Lucas e pregatit sa-i cante Mosului??
Alex...nici tu nu mai zici nimic? Bianca ce mai face?
Hellen..banuiesc ca esti in Grecia acum???
Theo, Moro...hai fetele..mai spuneti si voi ceva ca trece anul...

Deci....mai am doar cateva castane!!!... va mai astept mult???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Buna dimineata!!

Fac cinste cu o cafea mare, aburinda!!!

Vreau si eu cateva idei in legatura cu masa de Craciun!!!
Chiar nu stiu ce sa pregatesc!
Adica stiu...dar parca as mai vrea 1, 2 idei

Cam asa ceva vreau sa pregatesc:
- sarmale
-piept de pui umplut cu legume si cascaval
-ceva salate
-bomboane raffaello
-prajituta tiramisu

Alte idei???
Pleaseeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna ziua la aproape Mos Ajun!

Esthera (ca vad ca numai tu esti prin zona ), noi o sa facem impreuna cu neamurile lui A, iar ei nu vor curcan ca cica nu le place. Prefera pui hormonizat (ca ai nostri sunt inca mici). Deci o sa fie pui umplut (facut de cumnata), iar noi ne-am gandit sa contribuim cu salata boeuf, ciuperci umplute si vreo alta salata. Iar ca desert as vrea o placinta cu mere d-aia rotunda (apple pie).
Azi mergem sa ne uitam de cadouri, sa vedem ce naiba gasim in 3 magazine speriate..
Vroiam sa mai zic ca a venit in sfarsit coletul cu olita si reductorul de WC ale lui Nicolas. E foarte incantat de oala, ca de WC i-e inca frica. Nu va inchipuiti ca chiar face in ea, dar il incanta ca sta la putza goala . Asa ca striga din 2 in 2 minute 'pipi'.
Si sa va mai zic ca pachetul era e fapt la posta de la sfarsitul lui noiembrie?!.. Dar le era lene sa puna o instiintare la cutia postala (in incinta sediului lor! ). Intamplator am intrebat la ghiseu si asa am intrat in posesia lui. Cum naiba sa mearga tara asta inainte?..
Va pup cu drag si mai intrati, fetelor, macar un buna ziua sa ne mai dam!

d-ale lui Nica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Anoukule,fetelor eu va citesc dar sunt ocupata...acum a venit cumnata mes din Belgia si in seara asta cu Choupy vom pleca in tren cuseta la Vatra Dornei
Deci profit acum, ca acolo nu am internet..pt a va ura un CRACUN CU SANATATE FERICIRE BUCURII!
Aici ieri a nins sper sa avem un Craciun alb
Va pup si va urez spor la pregatiri!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Buna seara, Esthera as veni la tine la castane coapte nu de alta dar eu nu am semineu si le pun in cuptor insa de 2 ori din 3 uit cateva netaiate si pocnesc dupa care imi ia o groaza de timp spalatul cuptorului.
Carmen, drum bun si Craciun fericit.
Anouk, felicitari pentru gandul de a intreba de colet, si eu sun tot timpul si intreb daca stiu ca trebuie sa vina ceva mai ales ca noi suntem cu casuta postala nu cu cutiuta asa ca e mai greu si pntru mine sa merg tot timpul sa vad daca au pus instiintare decat sa sun.
Cu mancarea si noi pana la urma am ramas la supa de pui cu lamaie multa, curcan umplut si in aceeasi tava o sa pun si un rulou umplut deocamdata nu stiu cu ce. Multe salate o sa fac, feta si pastrama de oaie o sa iau din piata ajung gata feliata. Alte aperitive noi nu mancam asa ca nu cumpar. Dulce nu stiu inca ce o sa fac in afar de cozonac si melomacarona dar banuiesc ca un tort mic pentru ca e mai spornic (si mai usor de facut) decat prajituri separate.
Oricum, anul asta vom fi doar cu doi dintre copii, cu baietii, fetele vor fi in tara si de Craciun si de anul nou la bunici, avem un botez in familie si ele vor fi in final reprezentantele familiei.Am tot intors pe toate partile posibilitatile de a ajunge toti sau macar eu cu copiii dar in final acum iarna iesea ori prea scump ori prea obositor asa ca am hotarat asa.
Noi toate cadourile de la Jumbo le luam Anouk, nu stiu insa daca e acolo oricum preturile sunt mult mai bune decat in magazinele normale. Si au si o groaza de alte chestii pe langa jucarii.
O seara buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

salutare fetelor,ce faceti voi?noi pe acasa,aici ploua cu galeata si e frig dar parca se simte ca vin sarbatorile daca e mai frig.noi pe 3-4 plecam in tara,deabea astept

anouk3 stiu ca daca nu conduc,voi uita sotul imi zice ca poate imi va lua vreao masina la 1-2 mii,acum vom vedea
esthera,eu vin al vin fiert nu prea ma dau cu castanele.fetelor am si eu o intrebare zaharuho e lapte condensat?am gasit o reteta de kinder pinguin si imi trebuie lapte condensat.asa eu gatesc sarmale piftii ciorba de curcan,friptura,tiramisu,cazonac si kinder!!fetelor eu va doresc sarbatori fericite,sa va aduca mosul multa sanatate si tot ce va doriti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Daca o sa ai masina ta este perfect. Nici nu o sa mai ai asa mari emotii cum ai acum cu condusul.
Zaharuho nu e tot una cu laptele condensat insa noynoy de exemplu ce e bine cunoscuta pentru condensat are si cutie de zaharuho. E mai gros si duuulce si se foloseste doar la praji, nu se bea in general pentru ca are continut mare de zahar. Gasesti insa in orice super market, tin minte ca eu luam intr-un timp de la Dia si faceam salam de biscutiti cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna la grecoaicele mele iubite! In Romania e frig. Fanu e bine, nebuna cum o stiti, batausa si incapatanata. Pentru ca va iubesc mult si nu stiu cand mai intru, va urez ca lumina stelei craciunului, sa-si coboare lumina peste voi si sa va dea sanatate fericire,spor la toate si tot ce va doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Buna seara fete dragi sufletului meu!!

Am dinti deci pot sa va zambesc putin nu e chiar roz cu punte in gura dar asta e ce sa fac astept sa ma obisnuiesc ca nu am incotro.Simpt ceva care nu e al meu ,imi e greu la vorbit, mestecat si toate cele dar las timpul sa curga si sper in fiecare zi ca o sa fie mai bine.
Esthera la castane nu ma bag inca dar un vin fiert as bea
Anna ma intrebai ce stie Lukas de Mos Craciun .Pai il stie foarte bine ca il vede peste tot(reclame ;jucarii) si il asteapta sa vina cu ce isi doreste el.Noi i-am cumparat tot ce isi doreste de la mos mai putin zapadaAm o mae durere pt ca eu in seara de ajun lucrez si nu pot sa ii vad ochisorii plini de bucurie cand o veni mosul pt ca speram sa imbracam pe cineva ca sa fie mai frumos.Asa mor de ciuda ca e primul Craciun pe care il intelege cu adevarat si eu nu pot sa fiu langa el sa-i impartasesc bucuria si stiu ca aceste clipe nu se cumpara cu nimic I-am spus sotului sa traga video cand vine mosul ca sa pott sa il vad macar asa.
In rest ce sa va spun noi o sa facem sarbatorile la soacra-mea impreuna cu toata familia(si suntem multi) iar la masa o sa avem multe prodese traditionale romanesti ca am primit pachet de la mamaie(strabunica lui Lukas) care are 84 de ani dar a crescut ea un purcel pt fetele ei din Grecia(soacra-mea si sora ei)si ne-a trimis carnati proaspeti ,caltabos,lebar,toba toate facute cu manutele ei muncite plus carnita proaspata si fara hormoni.Maine ma duc cu artileria grea la soacra-mea sa pregatim sarmale, prajituri ,ciorbita,macar la masa de Craciun o sa fiu si eu prezenta ca pe 25 muncesc tot seara.
Va pup fetelor si daca nu ne mai ''auzim'' pana de Craciun sa aveti parte de multa sanatate si mosul sa va aduc tot ce va doriti.Sarbatori fericite!!

Mergi la inceput