Consola
Buna
Vreau sa aflu de la voi cam ce console au copiii vostri.
Vreau sa stiu cam ce caracteristici trebuie sa aiba, cam ce trebuie sa urmaresc cand cumpar.
Din ce m-am mai interesat si eu, am inteles ca ulterior trebuie sa cumpar jocurile, dar ca se pot salva de pe internet.
voi de unde ati cumparat consola?
Multumesc
Raspunsuri
J.D. spune:
noi nu avem si nici nu vom avea asa ceva. copilul merge la sport.
Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor
histamina spune:
JD
consola a fost inceputul dezastrului pt nepotelul meu.azi e dependent total de calculator si jocuri.
oana_lex82 spune:
Ffff corect ti-au zis fetele..chiar vrei sa-l faci dependent de calculator??? De ce nu-l dai la un sport?Am nepot de 7 ani care n-ar vrea sa mearga nici in vacanta fara Laptop..urla cat tine ziua daca ii interzici sa se joace..cu cred ca ti-ai dori asa ceva
eveline spune:
Sunteti chiar culmea, fata nu v-a intrebat ce parere aveti daca sa ia sau nu consola. A intrebat ce caracteristi ati urmarit cand ati luat una....daca nu aveti raspuns la intrebare nu stiu de ce raspundeti... Un copil care are consola, calculator si/sau tv nu inseamna ca este dependent de ele sau va ajunge dependent.
Daca voi cunoasteti asemenea cazuri inseamna ca vina este 100% a parintilor care nu au stiut sa gestioneze timpul pe care acesti copii l-au petrecut cu respectivele obiecte.
Un calculator, un pc sau o consola poate fi un excelent mod in care copilul sa se relaxeze si poate invata si o multimne de lucruri. Daca stiti ce sa-i dati, cand si cat.
Si poate sa faca pe langa asta si o multime de sporturi, una n-o exclude pe cealalata.
E ca si cum ai spune ca daca in casa voastra exista bere sau vin bai...sigur copilul vostru va ajunge alcoolic...
Sunt de acord ca exista n-spe moduri de a petrece timpul liber al unui copil insa o consola nu-i un capat de tara si nici un bau bau.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
tiusca spune:
Foarte corect ce-a scris Eveline.Baiatul meu de 7 ani are asa ceva de circa 2 ani,si va spun sigur ca nu are nicio dependenta nici de consola si nici de calculator.Noi avem un xbox,detalii tehnice nu am,sotul se ocupa de asta.
belleane spune:
la consolele noi nu se pune problema descarcarii de jocuri piratate decat in cazul unei modificari a consolei, caz in care se pierde garantia.
Liliann spune:
Multumesc pt raspunsuri.
Copiii merg la sport, amandoi! Nu cred ca e cazul sa va dati ochii peste cap, o parte dintre voi, eu am pus o intrebare si atat.
Si consola vreau sa o iau in principal, pt atunci cand mergem cu masina, la drum lung, si asta se intampla destul de des.
Intradevar, sunt de acord cu Eveline, daca un copil devine dependent de ceva, este vina parintilor; copiii mei au calculator si nu sunt dependenti,se joaca cu moderatie.
xelanoimis spune:
Noi avem PS3. Jocurile arata foarte bine(cam tot ce apare are si varianta PS3), controlerul e ok, si poti vedea si filme de pe calculator cu ajutorul unei aplicatii (e cea mai folosita functie pana acum). Cred ca depinde si de varsta copilului, dar daca e mai mic se joaca demourile lor gratis si nu se plictiseste, poti sa cumperi doar 1-2 jocuri pe an.
Am incercat si un Wii, dar nu ne-a prins, nici controlerul, nici genul de jocuri sports/party.
Pentru orice consola ai opta, jocurile trebuie sa le cumperi, si sunt destul de scumpe. Se mai poate moda pe la cineva care se pricepe, situatie in care pierzi garantia. Se mai practica schimbul de jocuri intre copii, deci poate ar trebui sa aveti in vedere pe ce se joaca prietenii si colegii.
Noi nu suntem atat de radicali in privinta accesului la calculator/consola, dar suntem cu privire la TV :). Cred ca dezvolta aptitudini si ofera deschidere spre alte abordari, dar ca orice lucru trebuie facut echilibrat. Baiatul se joaca si se uita la filme seara doar seara, de cele mai multe ori impreuna cu noi, adica jucam la dublu :).
theo_2004 spune:
Al meu pusti are Ipad. E super ok. Sunt si jocuri gratis. Multe. Si altele platite; unele putin, altele mult. Depinde. Si filme are muuuulte. Plus ca isi cauta pe internet imagini despre ceva anume: animale, insecte, dinozauri ... Pot trece si 10 zile in care nu-l deschide. De ex, week-endul trecut a avut o stare generala molesita, un pic de febra ... s-a uitat la cate un film, s-a jucat nitel . In masina e super, exista suporti care se monteaza pe tetiera scaunului din fata. Se pot folosi casti.
Despre console nu stiu ce sa zic.
Oricum, copii care ajung dependenti de PC, TV, Console sunt copii neglijati, carorar li s-a permis sa se "uite" pe ei in fata gadgeturilor pentru linistea parintilor.