Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (15)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Deea imi pare foarte rau..am ramas uimita, aveam impresia ca firma asta merge foarte bine..dar cum spune si Elly nimic nu mai merge in tara asta..offf..nu stiu nici eu cum se procedeaza in cazul tau, dar eu cand am intrat in CIC eram in somaj..nici eu nu stiu cum mai e acum, o sa intru in CIC 2 fetele care stiti?? cand o sa nasc o sa fiu inca in CIC..

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

deea din cate stiu eu si din somaj se poate intra ian CIC.concediu medical e pe 90 de zile asta ar fi 3 luni...si apoi? tu cand termini concediu medical o sa ai aproximativ 6 luni...de pe la 7 luni ai putea intra in prenatal..deci o luna ti-ar fi descoperita...acum nu stiu daca 90 de zile lucratoare sau nelucratoare...Elishor tre sa stie. va pupacesc

Oana cu Bebe 18 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui onutza83

deea din cate stiu eu si din somaj se poate intra ian CIC.concediu medical e pe 90 de zile asta ar fi 3 luni...si apoi? tu cand termini concediu medical o sa ai aproximativ 6 luni...de pe la 7 luni ai putea intra in prenatal..deci o luna ti-ar fi descoperita...acum nu stiu daca 90 de zile lucratoare sau nelucratoare...Elishor tre sa stie. va pupacesc

Oana cu Bebe 18 +

E vorba de 90 de zile lucratoare si nelucratoare.
Apropo de asta, ca tot mi-a adus aminte Deea de concediu m-am uitat si mie imi expira cel 90 de zile exact de....Craciun!
Bafta ca asta, mai rar, nu?
Exact in Ajun, pe 24 dec fac 90 de zile.
Cum s-o proceda oare? Ca nu pot sa ma duc duminica in ziua de Craciun la comisie, si nici luni ca e liber. Si cred ca nici marti.
Sa vad ce-mi va zice doctora mea luni cand merg la control.

Elly 18+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Vai, Deea, cum vin toate pe capul tau! Scapi de una, dai in alta! Asta insa e treaba serioasa rau. Elly, ti-a zis bine, numai ginecologul poate sa-ti dea concediu asa mult si pentru sarcina. Medicul de familie poate sa-ti dea doar 10 zile intr-o luna, si maxim 30 zile pe an, asta pentru alte boli, nu in legatura cu sarcina. Zilele de concediu se numara ca zile calendaristice, deci intra in numar si zilele nelucratoare. O sa vorbesti cu ginecoloaga ta si vezi daca te poate ajuta, insa ai putea sa vorbesti si la fortele de munca sa vezi daca din somaj poti intra in CIC, daca se poate zic ca mai bine mergi pe varianta asta ca e cea legala si e mai corect asa.

Elly cred ca daca ai deja scris certificatul de concediu cu data de expirare a concediului 25 dec poti merge si inainte de data expirarii, tinand cont ca pica fix de sarbatori. Eu asa zic ca si daca nu s-a ajuns la data limita, atata timp cat concediul a fost deja emis e dovada suficienta ca tu ai 90 zile de concediu. Acum comisiile mi se pare ca pot da si din urma concediu, oricum o sa te sfatuiasca cel mai bine ginecoloaga ta. Iti dai seama ca nu se prezinta lumea fix in ziua cand expira concediul.

Andreea, 13+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Pai eu nu pot sa intru in somaj pentru ca pe mine nu ma pot da afara, dar nu ma pot plati... e foarte complicata treaba plus ca am inteles ca legea are si ea niste lacune in cazuri de genul asta... deci solutia salvatoare este CM. Ce este CIC?

Sa fim sanatoase, cu bebei sanatosi!
Deea 13+ cu miez dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

O, Deea, ce veste socanta!!! Dar nu s-a auzit nimic-nimic pana acum, nici o informatie scapata, scursa de la mai-mari? CIC este concediu de ingrijire copil (un an sau doi). Cu CM poate incepe dr tau de familie, 10 zile calendaristice, apoi ginecologul, cate 14 zile calendaristice. Ca sa iti prelungeasca CM va trebui sa mergi cu 1-2 zile inainte de a-ti expira. Daca te mai poti lungi pana la anul nou cu serviciul (cred ca da, ca va da un fel de preaviz, nu?), vei putea lua ianuarie-februarie-martie (90 de zile), apoi intri direct in prenatal. Deci nu mai ai nevoie de comisie. Daca ginecologul vrea sa te ajute, te poate ajuta.
Elly, va trebui sa mergi la comisie inainte de a implini 90 de zile, ca sa-ti dea aprobarea, apoi cu numarul aprobarii te intrci la ginecolog sa-ti dea CM. Nr acela il va scrie pe CM. Deci se rezolva inainte de Craciun, fii linistita. Pe 22 ginecologul iti poate face prelungirea, deci la comisie poti merge miercuri-joi, inainte de 22.
Din CIC1 se trece in CIC2 fara probleme, acum nu stiu sa-ti spun daca tot dupa legea veche (adica doi ani) sau dupa cea noua.
Eu ieri m-am simtit bine, am aranjat dulapurile cum mi-am propus, am reusit sa fac fac si ceva mancare. Supa de legume si friptura de porc cu piure si am mancat-o cu salata de sfecla cu hrean. N-am mai mancat carne de foarte multa vreme, nu am mai suportat-o perioada asta. Azi iar m-a apucat raul, dat tot am reusit sa fac ceva prin casa, parca am mai multa energie si dorinta de treaba.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Nu, comisia nu poate da din urma.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

Dea ai un mesaj privat de la mine, cand poti sa te uiti pe el

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Mersi mult pt sfaturi! Cu siguranta trebuie sa existe o solutie ca doar nu oi fi singurul caz intalnit pana acum

Ideea e ca pana acum eu puteam sa-mi prelungesc concediul doar a doua zi dupa expirarea precedentului. Nu puteau sa-mi dea alt concediu atata timp cat eu eram inca in concediu, daca ma intelegeti.
In plus, situatia e urmatoarea: mie pe 16 dec imi expira actualul concediu, si atunci voi avea 82 de zile. Deci trebuie sa mai iau prin policlinica inca 8 zile ca sa fie 90 in total. Dupa aceea apar problemele. Insa doctora mea trebuie sa stie care e procedura. O sa analizam impreuna situatia luni, cand merg la control.

Mergem sa papam un pic. Aveti grija de voi!

Elly 18+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna!
Eu fac putina curatenie in casa,luni am amniocenteza si miercuri plec acasadeci nu mai am timp in alta zi sa fac.
DEEA imi pare tare rau de vestea primita!
VIRGINIA distractie frumoasa!
AEVER vreau si eu cartopfi prajiti cu usturoiAzi am facut mancare de cartofi si salata de varza iar diseara cartofi prajitii cu usturoi
Azi am vorbit cu ai mei acasa si maintrebau cu ce bunatati sa ma astepte le-am zis ca vreau must ,branza de vaca ,sorici ,covrigi ,muraturi si cam atat
Ma duc sa termin treaba prin casa ,sper sa reuseac sa mai intru zilele astea!
Va pup pe toate!

ELLA mami de ALEXsi cu MATEO

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput