Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15
Raspunsuri - Pagina 7
nelli spune:
DIA-imi pare rau ca treci printr-o astfel de situatie :(ai grija de tine si odihneste-te, la inceput si eu am avut la fel starile astea si dadeam in niste varsatuript o perioada au trecut dar acum au reaparutsper sa nu ajung iar la varsaturi desi sunt nelipsite dimineatacum am zis mai beau cate un ceai, in unele cazuri ma linistea si laptele cald alteori ma facea sa vars si mai repedecum spunea si jd mai ajuta si merele verzi, incearca si u poate iti fac binesanatate multa
19+ Maria-Simina
nelli spune:
fetelor eu stiu de mult despre niste benzi pt burta,ink nu le-am studiat am vazut in super-market dar nu m-am uitat prea atent,stiti cumva are si chilot sau e doar asa o chestie care acopera si sustine burtica, sunt cumva pe marimi sau sunt destul de elastice si se formeaza dupa burtica,cind spun benzi pt burtica ma refer la cele pentru femeile insarcinate nu cele purtate dupa sarcina, sper sa nu para deplasata intrebareava pe toate
19+ Maria-Simina
nelli spune:
si eu stiu despre scurgerile astea k dak au miros intepator, puternic sau de peste este o problema acum nu stiu ce sa zic dak nu ti-a luat secretie,poate ar trebui sa faci aceasta analiza nu?zic si eu ...
19+ Maria-Simina
happylica spune:
buna seara burtici cu bebici!
desi am fost toata sapt in co.. nu m-am invrenicit prea mult sa deschid pc. m-am odihnit destul de mult.. am reusit sa-mi mai pun la pct una alta prin casa ca ramasesem in urma cu treaba.. si cam asta
miercuri am fost la analize. sapt viit la sf iau rezultatele. tensiunea era ok.. 12/7
azi am fost la intalnirea cu bebelusa mea. e ok. a recuperat acea saptamana si 3 zile cu care era in urma cf morfologiei. e deja cu capul in jos.. mi se pare totusi cam prea devreme. dr a zis sa nu ma ingrijorez ca nu ramane asa.. se mai intoarce ea. de la 32 saptamani ramane asa.. bebelusa azi dormea cu degetul in gura si statea cu picioarele incrucisate. ffff cuuminte. si era tot cu spatele... la fel ca la morfologie. ghinion
sper sa fie ok. mi-a dat recomandare pt program de lucru de 4 ore. mai am 3 sapt de mers la serviciu.. ma mai gandesc daca ma duc 4 sau 8 ore.
vorbeati de apetit sexual.. ehh.. asta e un vis frumos la noi. cred ca la distanta de 2-3 saptamani e suficient sper sa nu raman asa defecta
cam atat despre noi..
26 saptamani
dara76 spune:
Nelli, asa-i, eu sunt mai precauta, decat ceva nestudiat, prefer sa iau ceva studiat, sunt mai fricoasa decat Sovi :) Nu stiu daca te referi la pastile in general sau doar la cele pentru arsuri. A, daca poate cineva ca J.D., cu mere, foarte bine. Si mamei mele ii trec arsurile cu mere verzi, mie nu. Am incercat si eu intai lapte, apa, ceaiuri care nu-s pe liste de plante nerecomandate in sarcina. N-a mers, ardea prea rau. Dar altfel eu nu pot generaliza ca ceaiul e mai bun ca orice pastila, dar poate nici tu nu generalizai, ci vorbeai fix doar de musetel versus rennie, maalox, ranitidina.
Monna, si eu cumparasem Maalox, ca gasisem pe net ca e safe in trim. II si III, dar dupa aia gasisem ca ranitidina e si mai safe si de-asta am mers pe mana doctorului. Ma bucur ca au trecut durerile.
Miha, cred ca poti sa faci tu analiza la cerere la un laborator daca vrei. Nu am idee daca medicii pot recunoaste vizual candida sau alte chestii fungice sau nu. Adica sa le deosebeasca de altele. Se pare ca clotrimazolul (Canesten) in trim II si III e ok, iar la trim. I nu se stie. Se pare ca nu prea ajunge in sange ca sa ajunga la bebe. "PREGNANCY: Clotrimazole is very poorly absorbed into the blood and the body after application to the skin or the vagina. Studies in women in their second or third trimesters of pregnancy have demonstrated no ill effects. No human data is available in pregnant women during their first trimester." http://www.medicinenet.com/clotrimazole/article.htm
Eu am avut candida fara miros si fara mancarimi, doar aspect branzit, candva.
Amy, riscul e mare la mine de preeclamsie si sigur ca vreau s-o previn daca se poate preveni, iar studiile zic ca-s chestii cu care se poate preveni. Intre a nu face preeclamsie si a fi lucrurile perfecte e distanta. Ma agit mai mult pentru ca am nevoie sa pot lucra cu pauza de lucru cat mai mica, nu sa stau cu preeclamsie in spital. Oricum asa mi-a prescris doctora, 2 aspenter pentru prevenirea preeclamsiei, mi-a zis ca am risc mare de asta si vad ca si ea incearca s-o previna. Mai am si eu in unele saptamani dureri pe vezica, sunt tare neplacute. Si tot la fel, mi-au iesit uroculturile bine. Eu cred ca la mine e si de la mai multe kg in plus, dar cica ar mai fi perioade de-astea cu dureri acolo. Foarte neplacute, asa e.
Oricum, nu imi place in mod deosebit sa ma 'contrazic', e doar dorinta de a informa si proteja pe toata lumea :)
21+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
nelli spune:
exact dara, nu generalizez incerc atat cat se poate sa evit medicatia si sa tratez atunci cind nu este neaparat nevoie de pastile cu ceaiuri sau cu orice altceva ce cred eu k nu este asa daunator pt bebeo seara buna si sanatate multa
19+ Maria-Simina
nelli spune:
happy- ma bucur ca ai venit cu vesti bunedespre apetit ma bufneste rasul cand ma gandesc eu zic ca nu ramanem asa "defecte" ;))Monna zicea k intreaba sotul tocmai k sa nu-l neglijeze ;)) eu nici nu mai intreb ;))) k nu ar refuza niciodata in cazul in kre eu vreau ;))asa k cu cat e mai rar acum cu atat mai bine ;)))
eu ma mai confrunt cu un "efect advers" ink de la inceputul sarcinii cu un dor teribil de cei dragi in special de sot de care nu stau despartita mai mult de cateva ore imi vine mereu sa-l sun sa-l aud si de mama mea la felvoi aveti astfel de stari?
19+ Maria-Simina
kovacsc spune:
Supermami mie mi a luat proba din col si cand a venit rezult. dupa aceea a vazut ca este o candida, chiar daca eu nu aveam absolut nici un simptom. Aveam scurgeri dar nu era nimic dubios, mi a dat ovule si sper ca este ok.
Acum doua zile intr o dimineata pe cand nu dormeam ca de obicei am simtit o atat de tare pe piticuta mea, misca din ce in ce mai tare.
Azi am primit primele hainute de la cineva pe care nici o cunosc prea bine. Urmeaza sa facem si noi cumparaturi, saptamana viitoare este un targ BabyBoomShow la Brasov.
M-am uitat la hainutele primite de nu stiu cate ori. Rochite atat de dragute si mici.
21+ Karina, comoara noastra
J.D. spune:
Nelli, bine de noi ca ne trece cu mere. sunt si sanatoase si ne fac bine.
Dia, ai mare grija si fi optimista. vorbeste cu bebe si spune/i ca trebuie sa stea acolo inca cateva saptamani.
Monna, eu am maalox dar vomit daca il iau. la pastile ma refer.
Dara, eu am fost foarte fericita ca merele verzi ma scapa de reflux. Asa m/am saturat de medicamente pana peste cap. eu mereu am avut probleme cu stomacul, pentru ca le/am mostenit de la mama si bunica. Tin minte ca in generala mergeam cam o data pe luna la alexandrescu sa/mi faca cate o injectie pentru ca aveam niste dureri de stomac atroce si nu treceau cu nimic. am tinut/o asa vreo 2 ani. probleme cu stomacul nu mai am deloc = in afara de reflux in timpul sarcinii - din timpul primei sarcini.
vroiam sa va intreb daca voi simtiti presiune in pelvis. eu o am in fiecare zi. se simte foarte tare, aproape ca la dilatatie maxima cand iti vine sa impingi inconstient / mamicile stiu la ce ma refer. si doare.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor