Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15
Raspunsuri - Pagina 17
J.D. spune:
Am fost la eco si l/am vazut pe bebe! E totul in regula cu el, tot baietel, ne/a aratat ecografistul toate cele. are 400 gr, si a fost un cumintel. am primit o poza din profil si mie mi se pare ca seamana leit cu Finn. vom vedea la nastere ce si cum.
Supermami, eu sunt ortodocsa si Dave e anglican. La noi a fost mai sumplu pentru ca suntem departe de familie si nu au curaj sa se bage in viata noastra pentru ca stiu ca noi suntem foarte independenti. Si cu nunta a fost la fel. Am facut numai cununia civila aici, am platit noi pentru tot. La inceput vrusesem si cununia religioasa in ro dar cand am auzit ce planuri are familia de invitat tot felul de necunoscuti am renuntat.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor
dara76 spune:
J.D. cool, la gineco banuiesc ca n-ai ajuns sa intrebi de presiuni. Cred ca-i buna greutatea la bebe, la mine la 20 sapt era sub 400 sigur.
Filmulete pentru alaptare cine vrea, cred ca pescuite de la brumarei, nu mai stiu: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=videos
22+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
ronina spune:
Dara: merci pt sustinere Medicul de familie a spus ca daca era de la ceva mai aiurea ce am mancat era mai mica valoarea, nu cat a iesit. Pe de alta parte, la o hepatita acuta ar fi iesit mai mare. In fine, dimineata recoltez pt alte analize si apoi mai vedem spre seara.
Noi avem nasi faini de cununie si vom defila tot cu ei, macar aici nu-i stres.
Bafta cu Clexane-ul, sper sa-ti fie usor, desi ma gandesc ca nu e deloc placut...
Magddalena: la noi e invers, si eu si sotul suntem minioni, asa ca nu ma mir ca e tot cu cateva zile sub medie la dimensiuni. Cata vreme pune pe ea si e sanatoasa eu sunt fericita.
Izish83: se recomanda verificarea glicemiei intre sapt. 24 si 28, deci nu e niciun motiv de ingrijorare.
Irinaelena: multumesc de incurajari, sper sa fie doar ceva usor si la mine, deocamdata incerc sa nu ma prea agit.
Strumfy, Oanace, Dia_tm: multam
Titi: nici mie nu mi-a prea dat ginecologul de facut analize, dar ma stiam eu cu probleme de anemie si mi-am tot vizitat si doctorita de familie care e mai grijulie si m-a tot informat cu ce ar mai fi de facut.
LGabiL: felicitari pt vestile bune! Apropo de varicela, primul lucru care m-a intrebat o colega dimineata cand am ajuns la lucru a fost daca am facut varicela, ca cica si in Timisoara e plin prin gradinite :(
JD: ufff, nu suna prea bine ce spui tu. Eu am dureri menstruale super nasoale, uneori ajung sa vomit de durere. Daca travaliul e asemanator as face bine sa optez pt epidurala se pare.
Amy, Dara: eu una auzisem ca nu-s recomandate vaccinurile in perioada sarcinii, of ca iar sunt pareri impartite si nu stii ce sa mai crezi.
26+ Bianca
J.D. spune:
Dara, vineri am programare la ginecolog. azi nu era ca l/as fi intrebat. i/am spus ecografistului, dar a zis ca el verifica numai cum stie el cel mai bine. nu a vazut nimic anormal.
mie mi s/a parut cam micut bebe la 400 gr. dar se face el mare. eu tot am in cap ideea ca bebe 2 e mai mare decat primul bebe, asa ca il astept la peste 4 kg.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor
ronina spune:
Ah, am uitat sa dau si vestea buna. Daca tot am fost azi la doctorita de familie am intrebat-o daca imi poate da prenatalul incepand cu 5 ianuarie si a iesit la calcule ca da! Asa ca numai bine imi iau ultimele zile de concediu dupa Craciun si apoi intru direct in prenatal. Asta inseamna ca mai merg la servici doar pana joia urmatoare. Yuhuuu, o sa am timp de citit o gramada apoi
26+ Bianca
dara76 spune:
Ronina, pai n-ai facut analize de hepatite pana acuma?Mie mi-a dat sa le fac inainte de sarcina si cre' ca si pe la inceput. De.asta ma gandeam ca-s excluse. Nu stiu daca am facut si de A, dar am facut de B si C.
Pai nu orice vaccin e recomandat in sarcina, eu stiu doar de alea gripale si cu virusi inactivati musai, cam asa ceva. Alte vaccinuri nu. http://www.mayoclinic.com/health/influenza/AN00651
Da' tot nu ma inghesui sa il fac, nu stiu, sper sa nu uit s-o intreb pe dr.
22+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
ronina spune:
Dara: pai tocmai ca am facut si eu test de hepatita B si C in primul trimestru si au iesit negative ambele. Hepatita A am facut cand eram copil, nu stiu daca se mai reactiveaza.
Legat de vaccin, probabil ca eu auzisem de cele cu virusi inca activi si de acolo dilema.
26+ Bianca
kovacsc spune:
Ronina dar de ce trebuia sa intrebi medicul de familie daca iti poate da prenatal. Eu mi-am calculat cate zile vreau sa imi iau si o sa ma duc pur si simplu sa imi dea, asta prin februarie.
22+ Karina, comoara noastra
ronina spune:
Kovacsc: medicul de familie iti da foaia de concediu prenatal, si citisem pe undeva ca unii nu-s de acord sa iti dea inainte sa intri in 30 saptamani, pentru ca unii calculeaza termenul limita la 42 saptamani in loc de 40 sa fie acoperiti. Eu as avea doar 29 sapt. jumate in 5 ianuarie, de aia am tinut sa intreb sa fiu sigura inainte de a anunta la servici sa nu ma trezesc apoi ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ...
26+ Bianca
Tala spune:
Dara, da, mai am un frate si o sora si am simtit crunt diferenta facuta de parinti in ceea ce ne priveste. De aici clar pleaca si temerile mele (plus ca esti tentat sa faci ce ai invatat, adica ce am vazut eu la ai mei). Insa ma bazez pe faptul ca sunt capabila de multa iubire. Fii-miu chiar m-a intrebat daca atunci cand se va naste surioara lui inima mea se va impartii in doua si i-am spus ca nu, ci va creste o noua inima si pt surioara lui, cea pt el ramane intacta si se va mari in continuare la fel ca pana acum (parea satisfacut de raspuns).
Frumos nume ai ales, ca pentru o mica zana. In privinta nasilor si la noi e problema pt ca nasii de cununie care sunt si cumnatii mei si nasii baiatului au luat de la sine inteles ca preiau si acum, insa mai am o prietena buna si un var drag care vor si ei si nu stiu daca primii s-ar simti lezati, daca ar fi corect pt baiat el sa aiba doar 2 nasi si fata 4….probleme serioase, nu?
Eu sunt fericita ca nu m-am grabit sa iau antibioticul pt ca au iesit si rezultatele de la al treilea laborator si sunt negative, nici urma de e-colli. In schimb am racit iar si ma ustura gatul de nu mai pot. Maine mi se termina medicalul si trebuie sa merg la munca, dar sunt sigura ca s-au prins ca nu mai am chef de munca si, conform medicului de familie, mai am doar 4 zile pana pot intra in prenatal (plus ca mai am de luat si concediu de odihna). Abia astept pt ca de facut n-am facut nimic si mi-e si cam somn incontinuu.
Ronina sper sa fie si la tine doar o alarma falsa. Oricum important este sa nu te ingrijorezi (stiu asta sigur pt ca in zilele mele proaste nici piticuta mea nu e cine stie ce activa, clar resimte)
Strumfy de ce nu stai tu cumintica?
Marcela si pe mine ma tenteaza un monitor ca al tau, la ce pret l-ai luat tu?
J.D. esti tare! Am citit la alt subiect de ce e capabil Finn si sa nu te superi, dar m-am amuzat. Cam asa patesc si eu daca ii spun lui David sa mearga la baie pana mai motai eu in pat – sigur gaseste ceva de facut de nu-mi vine sa cred ce vad cand ma trezesc. Si mi se pare super ce ati decis pt baieti in privinta botezului. Noi nu prea putem (si din cauza de familie desi nu suntem f obedienti insa daca asa am facut la David…). Macar stiu sigur ca nu-mi voi traumatiza fetita cu gauri in urechi, si le va face ea cand va dori, daca va dori.
Amy eu am facut o singura data in viata vaccin antigripal si atunci am facut si una din cele mai urate gripe. Chiar nu-i inteleg eficienta avnd in vedere ca tulpini sunt multe si se mai si modifica. Oricum eu sunt cam anti medicamente, tratamente in general.
Kovacs stai linistita. Puiul sigur misca, dar tu ai deja asteptari mari acum si cu miscarile mai domoale sigur te-ai obisnuit deja. (eu daca imi fac astfel de griji ori ii pun vals, ori ma intind cu burta in sus – cum nu-i place, si imediat o simt)
Dara, Niko eu sigur lesinam in locul vostru
M-am intins cam mult, dar asta se intampla daca nu intru suficient de des pe aici.
pupici