Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

O intrebare pentru voi: ati facut vreuna vaccin antigripal pe perioada sarcinii? Azi dr de familie fara sa intrebe mi-a pus sub nas sa semnez ca nu-s de acord ca ei n-au facut niciodata... Bine... stiu ca ideea e sa ia ele antigripalul poate, dar oricum eu aveam acasa antigripal de la sormea ca lucreaza cu ele dar m-a enervat gestul mai mult.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
22+ Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Gabi, super perfectionista nu-s, doar ca m-am obisnuit sa fiu si mai organizata de cand sunt pe cont propriu, tre' sa-mi gestionez firma, sa am grija de toate, etc. si cred ca e efect secundar. Plus ca nu prea am timp sa bajbai dupa aia, tre' sa stiu rapid ce sa fac, ca sa-mi ramana timp de traduceri sa fac banuti.

Pai nu stiu, nu zice nimeni ca are frica de nastere si am presupus ca oarecum numai mie mi-e, restul lumii pare viteaza :)

Mie dr. mi-a zis sa fac vaccin anti-varicela odata cu bebe, ca n-am imunitate, Gabi, tu ai imunitate? Eu am facut analiza de varicela ca vazusem pe undeva pe site-ul lui cord blood center ca ar fi bine sa fie facuta.

J.D. eu o sa fac botezul mai mult ca eveniment decat ca ceva religios, pentru a fi familia linistita, ca daca e lumea linistita si lui bebe ii e mai bine. Si mai mult ma intereseaza party-ul respectiv :) Ma rog, o sa fie scurt. Ma gandesc ca se pot schimba religii si mai tarziu, daca o sa vrea 'bebe'.

Irina, am priceput, merci. Cam asa a fost reactia dr-ei mele, dar mai imprecisa, adica mi-a zis brusc 'mai sunt si altii...' si urma s-o intreb, dar la ultima vizita am fost la spital, unde avea treaba cu o nastere, nu la clinica, si n-am tinut-o de vorba.

Amy, n-am facut antigripal, desi am citit ca e f. recomandat in sarcina, cel putin la americani si englezi il recomanda la greu, mai ales pentru cine prinde sezonul. Am zis ca s-o intreb si asta pe dr., sper sa nu uit.

Azi o sa incep Clexane si eu, ma alatur fetelor care fac, sper sa nu lesin cand ma intep in burtica (nu mi-am mai facut pana acum injectii singura vreodata), pana ma obisnuiesc :P Se pare ca mi-au crescut d-dimer brusc, de la 212 la 610 si ca e cam mare valoarea. Ca sa pastrez si aspirina care cica e mai buna pt. rezistenta pe artere si preeclamsie (asa mi-a zis dr. hematolog Avram si ginecoloaga mea), voi face doza de 0,4, nu de 0,6 cum ar fi trebuit pt. cate kg am. Si peste o saptamana fac analize sa vedem daca-mi afecteaza trombocitele, d-dimeri. Mi-a zis sa nu fac deocamdata anti-FXa si m-am nedumerit.

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara, cateva sfaturi: la burta dupa ce faci plica aceea (ideal ar fi ceva sunculita) injectia se face drept, unii zic subcutan dar nu e asa.
Daca faci la umar, unde cred ca ai nevoie de cineva,( eu n-am putut ), se face subcutan.
Bafta!

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
22+ Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LGabiL spune:

Izish - vaccinul impotriva varicelei la copii e o treaba cu dus intors, pt ca nu da imunitate pe viata. Si prefer sa faca acum varicela cat e mica si apoi sa ramana cu imunitate, decat sa fie protejata cativa ani, dupa care sa faca la varsta adulta sau sa stea cu teama sa nu faca intr-o sarcina. Asa ca eu am ales sa nu i-l fac si cand o fi sa faca boala, va dobandi si imunitatea.

Dara- da, eu am facut varicela in copilarie, de aceea acum stau linistita. Ca tot veni vorba, se stie ca o data ce ai facut varicela, virusul ramane in organism, iar mai apoi pe parcursul vietii se poate reactiva si poate da zona zoster. Ei bine, eu una am facut zona zoster chiar la inceputu acestei sarcini. Si am stat cu destul stres sa vad ce va fi cu bebe. Dar multumesc Domnului, bebe e bine. De fapt daca era afectat cumva de virus, cel mai probabil sarcina se pierdea din primele saptamani.
Iti tin pumnii pt inceperea tratamentului. Sa te obisnuiesti repede si bebe sa fie bine!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Si mie mi a recomandat doctorul sa faca testul pentru varicela, cand am vazut cat costa - 300 ron mi am vazut de drum. Nu imi aduc aminte dc am facut varicela, am sunat la medicul de familie dar nu aparea in fisa si oricum nu as fi avut curaj sa imi fac vaccinul daca reiesea ca nu am avut boala.
La copii se fac foarte multe vaccinuri - 26 la numar in Romania. Multe boli nici nu mai exista iar asa cum a spus cineva este mai bine sa aiba imunitate naturala.

Va recomand un blog cu informatii detaliate despre subiect: http://www.cristelageorgescu.ro/?cat=498

Dupa ce zilnic m-a obisnuit fetita cu miscari si unele tot mai intense. este incredibil cat de tare poate sa dea cateodata, astazi abia daca am simtit o de cateva ori. :(

22+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

Dara ma bucur ca ti-au iesit bine analizele. De nume parca ai mai spus iar de 100% fetita sau baiat cred ca nu e sigur decat la nastere . De frica de nastere... hmmm... inainte sa raman insarcinata eram terifiata, acum m-am mai calmat dar pe ce se apropie termenul vad ca incepe morcovul sa intre... adanc . Bafta cu Clexane-ul
Izish felicitari pt vestile bune de la control. Screening de diabet gestational o sa fac si eu la 28 de saptamani (aici se face obligatoriu la toate gravidutele)
Strumfy corpul tau o ia incetisor asa ca doar Motzata stie ca trebuie sa stea la caldurica pana la termen . Ma bucur ca analizele sunt ok
Titi sanatate multa
J.D. ma bucur ca ai scapat de presiunea aia, sper sa nu mai apara
dia_tm vin eu la tine daca faci bunatati , sa papam noi amandoua ca doar tre sa crestem mari, nu?
LGabiL felictari pt vestile bune despre baby boy si spor la cautat nume
Amy mie mi-a zis midwife ca daca vreau si stiu ca am probleme cu gripele sa fac vaccinul si aici se face mare tam-tam pe asta mai ales la gravidutele care prind sezonul. Eu nu l-am facut pt ca oricum nici eu nu tin minte cand am avut ultima data gripa. Raceli usoare am mai prins dar gripa nu si cum vaccinul n-are efect la raceli...
Kovacsc nu te ingrijora, e normal (cred eu) sa fie zile si zile. Cred ca ar trebui sa te ingrijorezi daca nu o simti cateva zile la rand

Pup fetele

Monica, fericita 25+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Vorbeati de nasi... cat eram in Ro aveam multe propuneri si nu stiam cum sa ma impart... daca am venit aici lista s-a redus. Speram sa poata veni niste prieteni in concediu aici (prin mai- iunie) si atunci o sa facem si botezul, daca nu va trebui sa gasim aici nasi ca noi ajungem in Ro prin 2013 (cred).

Monica, fericita 25+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Gabi, asa-i, mi-am imaginat ca stai linistita pt. ca trebuie sa fi facut in copilarie. Stiu tipa care a facut zona zoster in sarcina, trim II, si tot asa, bebe a fost bine.

Eu cred c-o sa fac vaccinul de varicela pt. adulti dupa alaptare ca la mine daca-l ia copilul si fac si eu, nu-s manifestari prea ok, adult fiind.

Amy, pe tine in mana te doare mai tare ca in burta injectia? Eu mi-am facut in burta, dupa ce initial am crezut ca n-o sa reusesc sa imi adun suficient curaj sa bag acul :). Nu prea stiu daca-i buna viteza de injectare, dar e greu de 'cronometrat' :)

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Buna seara, kiss everybody
Dara, in ordinea gradului de "durere",in burtica nu doare deloc, in picior-moderat, suportabil, in brat-infernal. Eu, de vreo saptamana imi fac injectia in picior pt ca in burta nu mai intra acul(probabil pt ca pielea s-a intins). Stai pe canapea, cu piciorul relaxat, si apuci pliul de carnita mai sus de un lat de palma fata de genunchi. In pliul acela bagi acul perpendicular si impingi serul la viteza suportabila de tine. Eu trebuie sa ma intep de mai multe ori pana gasesc un loc mai putin sensibil sau din care sa nu iasa sange cand intep. Sunt sigura ca o sa te obisnuiesti si va fii ok, si dd-imerii vor reveni la valori mai bune. si sanatate.
tuturor burticilor

Niko, mami de Alex(1995) si 20+ cu
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

merci mult de tot Niko, nu stiam daca esti pe receptie :) macar la ceva sa-mi foloseasca tesutul adipos de pe burta, deocamdata am inca in ce sa fac, mai ales ca abia incep si practic o sa le fac in total 5 luni si jumatate, cam asa - sper ca in cateva zile sa nu ma mai incordez cand bag acul :)

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput