Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 15

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Dara acum am citit , super tare faza, ar trebui sa ne punem sotiori sa respecte aceste lucruri, oare o sa ne priveasca tot la fel la sfarsitul sarcinii?

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 19+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Ronina, bine ai revenit cu vesti bune de la echo!
Magdalena, ce fetita mare ai! - dar asta e de bine! mai bine sa fie mai maricica decat prea micuta! si important e sa fie ok si sanatoasa ... iar cu echo, au si aparatele astea o oarecare marja de eroare, destul de semnificativa.

Ati ajuns deja la AMR ...eu ma gandesc un pic cu groaza la cat a mai ramas... mai e destul; peste 4 luni abia ar trebui sa ma vad cu bebelina, live...si ma strdui sa o conving sa mai astepte macar 2 luni daca n-are rabdare pana la termen...

Inca n-am plecat dupa cadouri...dar in curand (ar cam fi cazul ca n-a mai ramas atat de mult timp..)

De sarbatori ...ufff... sper sa nu trebuiasca sa stau prea cuminte in pat toata perioada respectiva; de gatit ... nu mai gatesc nimic ...am avut musafiri la cina duminica, si am facut ceva cupcake de ciocolata cu spuma de zmeura - care au iesit super...si nimeni nu vrea sa se atinga de ele; mandra mea nu vrea (desi ei teoretic ar trebui sa-i placa, fiind fan si de cioco si de zmeura), fetita care a venit in vizita nu suporta ciocolata, sotul meu n-are chef de dulciuri ...pai la ce sa mai fac nu stiu ce? sa mananc doar eu si sa ma ingras? ...fac greva ... de sarbatori mancam salata

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Izish, afara sa face testul de diabet gestational obligatoriu la toata lumea, daca ti l-a dat de facut, inseamna ca ai un doctor bun, atat, care e la curent cu noutatile.

Strumfy, cica se deplaseaza oasele cand avem secretii de relaxina, care ar trebui sa fie pe tot parcursul sarcinii (zic cartile :P nu ca-s eu desteapta), cum zicea Sovi ca ea are de la inceput chiar si in cantitati mari. Normal cica e sa le avem din cand in cand (eu am avut si in prima luna dureri de sold si mai tarziu de bazin, pe la spate) - ca e in functie de cand se secreta relaxina aia, care tre' sa secret pe bucati asa, sa nu ne 'deplaseze' oasele brusc, ci treptat. Deci cred ca e ok :)

Titi, cred ca poti lua si vitamina C. Ca fructele au ele vitamine, dar ar trebui sa mancam efectiv kilograme intregi de chestii naturale ca sa ajungem la necesar.

J.D., dar intreaba totusi daca poti sa faci ceva cand apare senzatia de presiune. Te asteptam cu vesti. Wow, cum ai rezistat 36 de ore? Eu nu stiu inca cum o sa nasc si mi-e groaza de fazele astea cu 24 ore, 36 ore...Astept hormonii aia de care zicea Carina (Anda) ca apar spre final (endorfine, etc.), poate-mi trece frica de nastere. Mai ales ca mie mi-e frica si de cezariana :).

Oanace, e util uscatorul ala, am si eu unul donat de cineva ca si-a luat masina de spalat cu uscator inclus si nu mai avea ce face cu uscatorul, voia sa-l arunce. Si l-am instalat cam inainte de sarcina, tot gandind ca o sa vina bebe, il folosesc de-atunci si nu ma mai insir cu rufe prin apartament.

Cu pompa cica trebuie fiarta 5 minute doar o data, dupa aia merge la sterilizator.

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Dara sunt convinsa ca se misca ele treptat...doar ca acum au sarit 1-2 trepte ca altfel nu m-ar durea...Oricum am facut cunostinta cu dureri mai mari... partea naspa e ca ma doare la unele miscari, raman ca amortita la altele... si mi-e frica sa nu ma apuce cu copilul in brate... Imi zicea cineva de curand..mult a fost putin a ramas... vreo 12 saptamani...si cum zilele iarna sunt mai scurte... maine poimaine incepem nascutul.
Si eu am facut analizlele de sange...si sunt bune..spre foarte bune...La inceputul lui ian o sa merg la dr si o sa recoltam si secretii vaginale...si sa vorbim si de nastere...

Mami fericita de strumfita si 28+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LGabiL spune:

Buna,
vin si eu cu vesti f bune de la morfo. Baby boy are 430 g, e sanatos, si are nasucul in vant la fel ca surioara lui. De-acum trebuie sa-i cautam nume, ca se ingroasa gluma daca nu.

Dara ma impresionezi de-a dreptul cu cat de organizata si meticuloasa poti fi. Cel putin asa reiese din ce scrii.
In ce priveste frica de nastere, nu cred ca exista vreo mamica fara. Indiferent ca e la prima nastere sau nu, ori ca naste natural sau face ceza. Dar cand ne gandim la cat de minunat e rezultatul, parca trecem mai usor peste ea.

Eu ma tot trezesc noaptea in jur de 2-3 si stau treaza. Il simt pe bebe, e f activ la ora aia, apoi incep sa ma gandesc la tot felul de chestii, cum sa aranjez prin camera ca sa incapa patutul lui bebe...
Asta noapte am aprins veioza sa vad daca i-au iesit bubite fetitei mele. Ma astept sa faca varicela in contextul epidemiei care circula peste tot, inclusiv la gradi.Sper sa nu faca macar pana maine seara, ca sa prinda serbarea de craciun de care e taaare entuziasmata..

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara eu am avut travaliu indus si la inceput, primele 24 de ore nu a fost dureros. contractiile nu au fost puternice, am si putut dormi. abia a doua zi dimineata a inceput durerile adevarate. daca travaliul este natural nu este chiar atat de dureros. si depinde de fiecare. se spune ca daca ai dureri menstruale puternice si durerile in travaliu sunt la fel. daca nu ai dureri la menstra travaliul este mai usor si nu foarte dureros.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izish83 spune:

Buna fetele!
In ceea ce priveste travaliul si adevaratele contractii, eu nu le-am simtit, deoarece am facut cezariana in sapt 40 si nu mi se rupsesera nici membranele. Bebele nu mai vroia sa iasa si toata lumea era nerabdatoare.
Cat despre durerile de bazin si eu le mai simt uneori daca stau prea mult in picioare, dar sunt normale. Ne mai latim un pic pe toata durata sarcinii, dar asta e normal deoarece asa se pregateste corpul pt nastere.
LGabil,ma bucur k esti calma in privinta varicelei. Si fetita mea merge la gradinita, dar acum 3 sapt i-am facut un vaccin impotriva varicelei. Mi l-a recomandat doctora de familie. Zicea k in starea mea e de peferat sa ma feresc sa intru in contact cu boala, iar eu fiind mai panicoasa din fire, mi s-a parut ok sa il fac. Nu a facut nici un fel de reactie la el, si asa stau si eu mai linistita.
Noi o sa punem aceeiasi nasi care ne-au botezat si fetita deoarece ne-am inteles super. Dar am auzit k se pot pune si mai multe perechi de nasi in caz k nu va puteti decide.Asa o sa aiba parte de muuult mai multe cadouri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Noi nu avem treaba cu nasii. Finn nu este botezat si nici Euan nu va fi. Ii lasam pe ei sa aleaga ce vor sa faca atunci cand vor avea discernamant.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Noi la Rares n-am avut mana buna cu nasii, iar la Vlad i-am intrebat pe nasii nostri de cununie, pe care Rares ii stie drept nasi...pe ceilalti nici nu-i cunoaste, si au acceptat...asa ca avem aceeaisi nai cu totii
JD, mi se pare super ok cum e la voi...numai la noi la ortodocsi e cu obiceiuri tampite care n-au nici o legatura cu credinta, parerea mea, sa nu dati cu pietre Ce religie suntei?

Miha, mamica fericita de Rares si 23+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Dara, revin cu amanunte legate de celulele stem. Am fost azi la dr meu sa ii arat ecografia, si l-am intrebat. Parerea lui este ca e mai bine sa alegi o banca care stocheaza direct celule, si nu sange integral. Asta scoate din ecuatie Cord Blood Center, care e singura care mai stocheaza sange integral. De asemenea, mi-a zis ca treaba cu stocarea de cordon ombilical e mai mult o pacaleala.

To be continued...

Irina, 22+ cu

Mergi la inceput