colicii bata-i vina!

colicii bata-i vina! | Autor: OanaMaria_79

Link direct la acest mesaj

ce ne mai facem cu colicii astia? eu una am incercat aproape tot ce exista pe piata impotriva lor........si nimic! intr-un final nu mai inteleg care este cauza lor... se spune ca ar fi alimentatia mamei in cazul in care alaptam.... deci , drept urmare am tendinta de a ma infometa deoarece nu prea pot manca mai nimik in afara de gratare , dar... poate imi explica si mie cineva de ce au colici si bbii hraniti artificial?! si mai am o mare nelamurire ! de ce face bb din ce in ce mai rau ( peste 5 zile face 3 luni )parca s-ar intensifica durerile

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Colicii pot tine chiar si pana la 5-6 luni. In general se amelioreaza in jur de 4 luni. Incearca Infacol sau Alinan. Infacolul a avut rezultate miraculoase la fi-mea.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Colief e de departe cel mai eficient,..dar si scump..am incercat toate dar in afara de Colief n-am avut succes cu niciunul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMaria_79 spune:

deci sa o luam de la inceput....
am incercat pana in prezent bonisan, sab simplex, espumisan l, infacol, alinan, ceai de fenicul de la hipp, si nu inteleg ceva colicii astia se intensifica odata cu varsta ? sau doar constientizeaza copilul durerea si reactioneaza ? si nelamurirea nr. 2 voi chiar credeti ca are vreo influenta hrana mea? macar sa nu ma mai chinui si eu cu regimul asta ....

Mergi la inceput

ah! si mai nou am incercat cu probioticele Protectis si .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Tine-l cat mai mult in brate/sling/wrap pe bebe, contactul piele/piele ajuta si el.

Nu are rost sa faci pe el experimente cu toate medicamentele "anti colici". Ii bombardezi degeaba stomacul/sistemul lui cu toate cele.

Tu nu te infometa, mananca tot ce vrei tu cu mici exceptii, alimentele care te baloneaza pe tine.
Daca mananci doar carne este toxic pentru tine. Ai nevoie sa te hranesti corect.

Pe Sabina am alaptat-o 20 de luni si din prima zi de dupa nastere, in spital, mi-au adus mancare normala, nimeni nu mi-a pus vreo restrictie ba din contra.

Stai linistita ca o sa fie ok, o sa treaca.

Mergi la inceput

Offff il tin in brate mititelu numai sa nu-l aud ca plange.
De mancat am mancat normal si eu la inceput si bb nu avea colici dar... acum incerc si eu toate sa-i curm suferinta
GREA MAI E VIATA DE BEBELUSI!
Voi ati avut probleme din cauza colicilor si ci iesitul afara? eu sper sa-i regleze si tranzitul intestinal prorectis-ul.
Faza dura e ca mai am un baiat de 13 ani deci s-ar zice ca am experienta nu? eeh nu stau chiar asa lucrurile pt ca cel mare nu a avut colici si nici nu stiu cand a crescut atat de mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna!
Am citit undeva ca starea sufleteasca a mamei poate influenta aparitia colicilor la bebelusi.Incearca sa fii mai linistita,sa nu te agiti.
Eu iti pot spune din experienta mea:fetita mea a avut colici pana la 5 luni,si cred ca si eu am avut o contributie deoarece tot timpul eram forte stresata sa nu pateasca ea ceva,am folosit medicamente anticolici de la farmacie dar nu au avut efect ,a trebuit sa am rabdare sa se duca de la sine.Cu baiatul am fost mai relaxata si nici colicii nu au mai aparut.
Multa rabdare iti doresc si sanatate!

Vio mamica, de Ana(13.12.2003) si Dragos(22.12.2008)

Mergi la inceput

Este si asta o posibila explicatie dar la cat este de stresanta viata in ziua de azi m-as mira sa fie doar 20 % dintre mamici stresate ca atatia copii se zice ca ar avea colici. Eu sunt revoltata sincera sa fiu pe medici si pe oamenii de stiinta care nu inteleg de ce nu se mobilizeaza sa descopere exact ce sunt coliici , cauzele lor si un tratament real pentru ca vorba lui arturicii ii indopam mititeii degeaba cu toate porcariile degeaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Acum am vazut ca nu e primul tau copil.
In legatura cu constipatia.Daca il alaptezi la san cred ca nu ar fi prea mare problema.Sunt bebelusi care folosesc la maxim laptele de mama,drept urmare nu mai ramane nimic de dat afara.Baiatul meu facea caca o data la 4 zile,fiind hranit doar la san.Medicul pediatru mi-a recomandat sa nu folosesc nimic,pentru a-l stimula,deorece in timp i se va regla tranziutul intestinal.Asa a si fost.
Sanatate!

Vio mamica, de Ana(13.12.2003) si Dragos(22.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Am avut nopti in care pur si simplu dormeam cu el in brate, eu in fund. Daca ma asezam la orizontala urla. Mancam cu el in brate, dormeam cu el in brate cand era in crizele alea urate de colici. Eu am tinut-o cu Infacol, rabdare multa si au trecut la fix 4 luni. L-am alaptat exclusiv la san pana la 6 luni. Nimic altceva, doar san. De mancat, mancam orice mai putin varza, ridichi, evitam cartofii si fast food-urile.

Inarmeaza-te cu rabdare si calm. Bea tu ceaiuri cu fenicul, anason, chimen ceai care te si ajuta la lactatie si il ajuta si pe el la colici. Cam atat din nefericire.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput