De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

tzzzz, io zic sa tinem la limbaj

Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Trait bine inseamna ca dupa ce ai muncit ca boul o viata intreaga sa NU trebuiasca sa te muti intr-o cutie de chibrituri la marginea orasului, sa NU trebuiasca sa iti cumperi produse uitandu-te la pret si nu la produs, sa iti permiti sa mergi la restaurant, sa-ti cumperi haine, samd.

Pentru mine trait bine inseamna altceva. Inseamna sa fi fericit. Si asta nu tine neaparat de bani. Mi se pare absolut normal ca atunci cand esti batran sa te muti intr-o casa mai mica si nu in casa in care ti-ai crescut copiii. In primul rand nu mai ai putere/energie sa intreti o casa mare si apoi nu ai nevoie de atata spatiu. Toti batranii de aici fac asa. In al 2-lea rand vrei sa eliberezi niste fonduri ca sa ai si tu banni de zile negre la batranete. E ridicol sa locuiesti intr-o casa care valoreaza o avere si sa nu ai bani de paine.

Apoi sa stii ca nu conteaza cati bani ai, la preturi tot te uiti, ca daca nu te uiti muncesti ca idiotul degeaba si nu ramane nimic din ei. Poate nu te uiti la pretul painii sau cartofilor dar nici nu poti sa arunci cu banii aiurea. Eu am intalnit aici numerosi oameni care sunt saraci, care se uita la fiecare cent, care nu au bani de restaurant si toale de figuri, si care sunt fericiti si traiesc bine.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

XIO locuiesc de ceva vreme, putina e drept, in Suedia. Tara cu standard de viata ridicat si calitatea vietii si fericire .etc. La toate astea iese prin top 10. Ei bine in Stockholm, unde evident sunt preturi mai mari dar si salariile, magazinele fac tot felul de promotii la alimente. Primesti in posta acele ziare ale magazinelor cu promotiile. Cea mai cautata promotie e la carne. Ca e al dracului de scumpa. In fine, intr-o dimineata am citit ziarul de la magazinul nostru si spre seara (cca. 18:00) mergem sa luam carne de porc la promotie. Ghice ce? Se vanduse TOATA. TOATA. Ne-au zis ca o sa aiba promotia si a doua zi si o sa aduca carne dar sigur se va termina pana la ora la care ne-am dus noi. Si inca ceva.. nebunia e asa de mare incat nu te lasa sa cumperi carne mai mult de 5 kg de caciula cand e promotie. Poate nu la toate, dar la promotia aia sigur era asa.

VEzi ca si in tari cu staif se uita lumea( nu neaparat imigrantii) la preturi?

Sa vezi ce aglomeratie de femei/fete vad la cosurile cu haine reduse din magazinele de ''mall'' . Ce e pe REA(reducere) e ca si stupul de albine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Imi pare bine ca te amuzi...
Nu inteleg inse de ce te dezmiti de mesaj. Poarta-ti opinia cu mindrie.

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Lasand cifrele la o parte, sarbatoarea in sine pare intradevar frumoasa si plina de semnificatii; poate tocmai de aceea, pentru un observator extern, sunt dificil de inteles motivatiile celor care care aleg sa o petreaca, nu cu familia sau cu prietenii, ci prin parkinguri, la cozi, in frig, asteptand miezul noptii si deschiderea unui magazin.... Sigur ca si in alte parti se inghesuie lumea la reduceri dar parca nu-mi imaginez totusi ca (deocamdata?) s-ar gasi multi in romania ca sa-si petreaca, nu o seara oarecare, ci chiar seara de Craciun la coada, in frig, ca sa cumpere spre dimineata un prosop mai ieftin ...dar poate ca-mi fac iluzii :)

Deci sarbatoarea doar "pare" iar in alte parti nu-i asa...

Eu ti-am explicat frumos ca majoritatea au petrecut-o in familie...tu o tii pe a ta ca tot poporu' american se calca in picioare la WalMart.

Unde-i obiectivitatea?

olelei, ajunseram de abia la "pare" cu analiza pe text? Pai ne apuca anu nou acilea maica:) Plus ca lumea se lua cu discutii despre altceva. Dar ca sa nu ramai nelamurita, oricat de inimaginabil ti se pare , io nu stiam mai nimic despre sarbatoarea asta in afara de ceea ce descrisese cineva cu cateva mesaje inainte. Drept urmare am zis ca "pare frumoasa", ce puteam sa spun? Nu a fost pe lista mea de prioritati in ultima vreme sa stiu despre asta si nu mi-am dat seama ca poti fi acuzat de "inalta tradare" si de "dispretul unei natiuni intregi" daca nu ai idee cu ce se mananca thanksgiving (in afara de curcan, evident). Altfel ma apucam si o studiam temeinic inainte de a o pomeni pe forum :)

Eu imi asum in intregime si cu mandrie opiniile (dupa cum se vede, continui sa le sustin) cu conditia sa-mi apartina si nu sa fie inventate din cine stie ce frustrari personale, rafuieli sau din ura fata de steguletul de langa nume.
Continui sa sustin deci ca nu am scris nici macar un singur cuvant din fraza "se calca poporul american in picioare", iar asta probabil ca si un chinez care nu stie boaba de romaneste si-ar da seama din citatul pe care tu insati l-ai pus mai sus :)
Si cu asta inchei aici subiectul despre persoana mea, ma simt flatata de atentia acordata dar e vremea sa depasiti impasul asta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

tzzzz, io zic sa tinem la limbaj

Mersi

Marina

Absolut. Sensul e de "nonsense".

P.S. http://www.jelks.nu/misc/articles/bs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Xio,
eu cand am spus ca la piata e mai ieftin m-am referit la produse locale, de la tarani, nu de la speculanti care re-vand produse de import.

In Romania se traieste rau nu neaparat din cauza salariilor mici sau din cauza ca nu isi permite omul un BMW ci din cauza:
- nu exista un sistem de sanatate universal si pus la punct. Coruptia din sanatate este de-a dreptul ridicola.
- nu exista justitie, cine da banul rezolva problema
- nu exista un sistem de invatamant decent
- nu poti avea incredere in politie
- nu exista legi
- nu exista siguranta zilei de maine
- nu exista joburi
- nu exista politicieni interesati sa redreseze situatia ci doar sa se capatuiasca
- nu exista spirit de comunitate
- si probabil cel mai nasol, romanul are un dialog interior foarte negativ si o atitudine de neputinta invatata

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Salariu in mana 4000 euro pe loc la coborarea din avion, bmw dupa o luna, vacante (la plural) in mexic si caraibe, 3 masini plus duplex dupa numai un an etc, etc.

Inclin sa cred ca vorba care spune ca unii cred ca umbla cainii cu covrigi in coada nu-i chiar lipsita de un sambure de adevar.

PS. Salariul mediu anual al medicului rezident din Germania este de cca 30000-35000 euro INAINTE de taxe. Iar taxele si impozitele sunt printre cele mai mari din UE.

PPS. XIO, nu cumva baiatul a uitat sa-ti spuna ca toate masinile, vacantele, chiria si banii de buzunar vin de la babacu, sef de clinica in TM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

no, ma uitam io intr-o vreme la Dr Grey, era vorba de rezidenti nu? visul american etc etc. Cum stateau ei la taclale in vestiare cautand un coleg cu care sa imparta chiria, cum veneau ei cu sfantul autobuz fara BMW si alte alea. Pana si in filmele americane viatza rezidentilor nu e pictata in roz, ma intreb de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
ma uitam io intr-o vreme la Dr Grey, era vorba de rezidenti nu?

Parca acum vreo 4-5 episoade se anuntau restructurari si comasari de sectii in urma anuntului ca bugetul alocat spitalului va fi redus. Drept urmare rezidentii au inceput sa se sape unii pe altii, caci fiecare se temea sa nu ramana el pe drumuri. Cum? Actiunea nu se petrece in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

no, ma uitam io intr-o vreme la Dr Grey, era vorba de rezidenti nu? visul american etc etc. Cum stateau ei la taclale in vestiare cautand un coleg cu care sa imparta chiria, cum veneau ei cu sfantul autobuz fara BMW si alte alea. Pana si in filmele americane viatza rezidentilor nu e pictata in roz, ma intreb de ce.

Marina

Pentru ca salariile anuale se invirt cam pe la 40-55k (inainte de taxe), iar la astea se adauga datoria acumulata in timpul scolii (~150K), nu are de unde sa fie viata roz. Peste astea se suprapune programul de lucru, vorba aia, unii sint foarte multumiti daca pot inchiria o camera in cadrul spitalului, si in modul asta cistiga o ora-doua de somn.

Mergi la inceput