De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia(2)
Raspunsuri - Pagina 16
alexia_21 spune:
capcaune, eu am casa mea , la care platesc rate la banca. nu am auzit pe nimeni pe aici sa zica ca e casa bancii.
xio, aia nu e pivnita, e basement, adica subsolul casei.
XIO spune:
Ei, da![]()
Asta e problema ta acum, ca asa spun. Nu stiu, eu nu am intalnit termenul asta in vei si nici nu l-am auzit.
Nici macar in filme. Si acolo spun toti ca au ipoteca pe casa lor, nu pe casa bancii.
daca stai in chirie si nu mai ai bani esti dat afara.
Daca ti-ai cumparat casa in rate si nu mai platesti ratele esti dat afara.
dar dupa 40 de ani de chirie casa nu e a ta, in schimb dupa 40 de ani de rate e a ta.
da, scuze Alexia, ma gandeam la termenul din germana si mi-a venit in romaneste pivnita![]()
**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexia_21 michelle, unchiul sam nu te da afara in 2-3 luni daca nu iti mai platesti casa. poate dupa 2-3 ani. cel putin asa e in chicago. |
in 2003 cand lucram la o companie am avut o situatie cu o colega de servici si f. buna prietena. cumparase un apartament in urma cu 4 ani
in 2003 sotul s-a imbolnavit rau (era trecut pe lista de transplant de rinichi) iar ea lucra in departam de contabilitate si castiga 11/ora.
nu au platit ratele 2 sau 3 luni nu mai tin minte exact dar stiu ca totii de la servici nu ne venea sa credem de cata nedreptate. nu au avut bani de avocat si a trebuit sa paraseasca locuinta in 30 de zile.
stiu ca acum s-a mai schimbat situatia ca sunt prea multe case luate de banci si decat sa stea parasite mai bine ii lasa sa stea in ele gratis ori le acorda facilitati le micsoreaza rata lunara...
unii chiar profita, stau gratis si string banii care i-ar putea da la chirie...dar cred (nu stiu sigur) va fi greu cu creditul stricat de forclosure sa mai iei imprumut in viitor pt alta casa.
vroiam sa spun ca uncle sam isi ia partea cu taxele .
michelle
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexia_21 aia nu e pivnita, e basement, adica subsolul casei. |
basement = pivnita = subsol. 100%
In ce priveste casa mea/casa bancii, am spus occidentalii, NU romanii stabiliti in occident! Pentru ca in Romania, intr-adevar, lumea inca spune "casa mea", desi ea este a bancii pana la achitarea tuturor ratelor.
michelle-usa spune:
xio daca dadeai aceste amanunte in urma cu o sapt nu te-am mai fi contrazis.i-ai sunat in weekend sa afli amanunte si abia acum ni le spui?
sigur in situatia asta
lor.
s-au descurcat bine, au profitat de sistem, s-au tinut de treaba si asa traiesc fericiti pana la adinci batrineti.
michelle
mihaela_s spune:
occidentalii suedezi
spun neutru: stau la bloc sau stau la casa. Daca e inchiriata, se adauga cuvantul(eventual). Daca nu, nu spune nimeni ca e a bancii. Nici ca e a lui. Daca e.
alexia_21 spune:
diferenta dintre pivnita si subsol este destula de clara cred , deci nu mai discut despre acest termen, iar de trait traiesc printre americani, acum nu stiu unde sa ii incadrez, daca or fi sau nu occidentali, dar nu am auzit la nici unul despre casa bancii.
dar va imaginati desigur ca nu cunosc toti occidentalii.
michelle-usa spune:
am spus ca acum in 2011 e din ce in ce mai greu pt clasa mijlocie sa mai sa mai cumpere o casa. ca nu se califica pt imprumut decat daca au un credit f. bun, servicii stabile, bani cash de dat jos la inceput etc...
acum se practica si imprumutul pe 40 de ani.
pt nou veniti, ca asa erau prietenii tai, consider o situatie extrem de norocoasa sa primeasca imprumut pt casa in 2-3 ani de la sosire.
dar acum nu stim nici de ce suma e vorba poate sa fie 20,000 sau sute de mii. si iar se schimba situatia si poate deveni de domeniul fantasticului.
Xio, cand vrei sa dai un exemplu si sa fii si crezuta da-l cu amanunte.(suma, perioada, locatia...)si asa mai stam de vorba.
michelle
michelle-usa spune:
cand Xio vine cu un exemplu si lauda pe x ca si-a luat casa ...eu mi-am imaginat, ca si altii, ca si-a luat-o cu cash...nu imprumut la banca ...
altfel ce mai e de laudat? nu era mare lucru sa faci credit la banca in urma cu nu stiu citi ani.
michelle