Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

NU. mai lunga ar fi lista dezavantajelor decat a avantajelor ca traim in Romanica.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

da.

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?bid=23&folder=Vara 2011 amintiri de vacanta" target="_blank">VARA 2011-AC1 SI AC2

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Desiree, si aici urgentele sunt gratuite pt. toata lumea.

Gratis in afara de ce trebuie sa bagi in buzunar .
Ce fac cei cu boli cronice, care au nevoie de medicamente, de tratament mai lung de 3 zile? Pe aici primesc TOT ce au nevoie.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Asta ziceam si eu.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

NU. sunt prea multe minusuri. si dureros e ca sunt in punctele esentiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

NU. sunt prea multe minusuri. si dureros e ca sunt in punctele esentiale.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

pai tu nu stai in Germania

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?bid=23&folder=Vara 2011 amintiri de vacanta" target="_blank">VARA 2011-AC1 SI AC2

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
gresesti :). aici, la belgique, este ideal sa fii sarac. aici exista minunatia de somaj pe viata, de exemplu. daca esti somer (deci sarac), primesti ajutoare pentru caldura, curent, primesti casa sociala (la o chirie modica de 100-150 de euro pe luna ptr casa cu gradina), nu platesti absolut nimic pentru sanatate (dar esti tratat la cele mai inalte standarde), esti scutit de diverse taxe, etc... nu stiu toate avantajele, ca nu-s beneficiara, dar ele sunt multe si se aduna.

daca stii sa te aranjezi bine, traiesti bine merci, fara sa fi muncit mai mult de 3 ani in toata viata ta. sigur, n-o sa-ti faci vacante in caraibe, dar daca tot nu muncesti, ai timp sa decupezi cupoane din ziare si sa-ti faci piata unde-i cel mai ieftin si daca te gospodaresti, poti sa-ti permiti lejer o vacanta pe an in turcia la all-inclusive :).

Sa inteleg ca apreciezi Belgia ca incurajeaza "lenea" si parazitii ?
Ma intreb ce parere au aia care muncesc si platesc taxe ca sa-i tina pe astia sa-si atinga idealul ? Mie de ex nu mi-ar conveni ...

buflea, nici mie nu-mi convine, mai ales ca ma cocoseaza taxele uriase. si da, ma frustreaza situatia. pe de alta parte, nu pot sa nu vad avantajele, le-a explicat bird mai sus. societatea este mai relaxata si nu exista discrepante uriase intre clasele sociale, copiii au toti o sansa la educatie (chiar si universitara) si criminalitatea este mai scazuta (ma rog, in ultimii ani tot creste, dar cu asta are legatura si imigratia).

Eu nu cred ca tot ceea ce a scris bird si tu se datoreaza faptului ca serviciile sociale sunt atat de generoase. Societate relaxata este si in America, civilizatie si aici, servicii de 100 de ori mai bune ca in Europa, sansa la educatie ...si totusi America nu incurajeaza statul pe social.

Sincer, mie mi se pare revoltator ce scrieti voi despre Australia si Belgia - adica sa poti sta in somaj O VIATA intreaga pe banii mei, sa iti dea statul casa si masa si bani de buzunar si scoala decenta la copii si medicamente si asistenta sociala si tu sa nu faci nimic, doar sa te multumesti cu "mai putin" ? Si nu vorbesc acum de familiile cu probleme, vorbesc as ain general de o familie de lenesi, care nu fac galagie, nu se bat ... doar stau acasa si duc o viata relaxata pe spinarea mea care ma duc ca un salahor la serviciu ani de zile, ma scol de dimineata, arunc copiii in gradinita, muncesc cu carca sau cu capul si platesc taxe ca Popeasca sa isi vada de viata ei linistita ?

Eu cred ca este o mica exagerare - nu se poate sa fie chiar asa de "roz" situatia celor pe social si Rufus cred ca are dreptate - cum situatia economica se zdruncina in mai toata Europa, cred ca gratuitatile astea de vor micsora.

Sigur, nu fac acum reclama Americii - singurul lucru pe care i l-as reprosa acestei tari este sanatatea care ar trebui sa fie gratuita - pentru ca nu prea exista control asupra ei. In rest, eu nu vreau sa platesc pentru paraziti - vreau sa platesc somaj, pentru ca vad somajul ca pe o asigurare financiara a mea in situatii nefericite. Dar nu vreau sa plateasc somaj pe viata - 1 an mi se pare suficient.
In rest, casa, masa, scoala, haine, 2 ani concediu pentru mame (?) si bani de buzunar din care mai faci si economii pentru concedii in Turcia - exclus.

Ca sa raspund la intrearea lui XIO - DA, ecu toate hibele sistemului pe care le recunosc, eu cred ca se poate trai bine in Romania.

Mergi la inceput

Ah ! Scuzati - acum am vazut ca a mai raspuns cineva la "bucuria de a fi somer" in Belgia. Sincer, nu ma mira ca se impute treaba si mi se pare foarte bine.

Omul trebuie sa fie "ajutat" sa munceasca si nu sa stea acasa.
Din punctul asta de vedere apreciez teribil mentalitatea americana ... pe care recunosc ca mi-am insusit-o in timp (deci nu am pretentie sa o intelegeti ) dar care in general spune ca se poate trai decent din ORICE fel de munca, atat timp cat esti serios si cinstit.

Mergi la inceput

Ah ! Si inca ceva, ca vad ca am inceput sa scriu mesaje fluviu .

Cea mai mare problema a Romaniei este "coruptia". Coruptia apare datorita oamenilor si a fisurilor din sistemul legislativ.
In 10 ani de America am invatat ca e greu sa pretinzi omului sa fie civilizat / cinstit din propria-i constiinta ...este mult mai usor sa-l educi cu biciul, mai exact, cu biciul banului.
Amenzile si constrangerile financiare bazata pe o legislatie fara fisuri, fara posibilitate de iertare, aplicate fara mila, ORICUI, indiferent de situatia financiara, profesionala, statut in societate ...etc, aplicate pe durata unei generatii (poate doua), pot educa/civiliza orice societate (inclusiv cea romaneasca).
Problema este ca inclusiv cei asa declarati "cinstiti" vor fi neplacut atinsi de reguli inflexibile, pentru ca inclusiv romanul cinstit este invatat sa traiasca in proceduri legislative flexibile - asa ca, exact ca in Grecia acum, aplicarea legii la sange, va duce la multe demonstratii si proteste sociale fix de la cei care se declara civilizati.

Mergi la inceput