Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Gresesti, Capcaune!

Greseste deocamdata, dar nu pentru mult timp.
Cheltuielile sociale incep sa fie un lux peste tot, cel putin in Europa si se diminueaza treptat. Exista diferente de la cer la pamant intre protectia sociala din Romania si alte tari, insa bugetul se cladeste in mare parte pe taxe, iar daca platitorii de taxe se imputineaza (saracesc, le dispar afacerile) nu vad de unde si-ar permite un guvern sa tina someri pe viata.

Raspuns la intrebarea lui Xio: da.
As zice mai degraba "acceptabila", dar daca vrea doar nu si da...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Da.
Eu una,nu ma vad traind in alta parte

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pentru ca intrebarea este cu "vi se pare" si nu cu "este" raspund cu

DA.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

da

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Cand primim salariul, DA.

Cand vedem ca dispare cu viteza fulgerului, de azi pe maine, NU.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
gresesti :). aici, la belgique, este ideal sa fii sarac. aici exista minunatia de somaj pe viata, de exemplu. daca esti somer (deci sarac), primesti ajutoare pentru caldura, curent, primesti casa sociala (la o chirie modica de 100-150 de euro pe luna ptr casa cu gradina), nu platesti absolut nimic pentru sanatate (dar esti tratat la cele mai inalte standarde), esti scutit de diverse taxe, etc... nu stiu toate avantajele, ca nu-s beneficiara, dar ele sunt multe si se aduna.

daca stii sa te aranjezi bine, traiesti bine merci, fara sa fi muncit mai mult de 3 ani in toata viata ta. sigur, n-o sa-ti faci vacante in caraibe, dar daca tot nu muncesti, ai timp sa decupezi cupoane din ziare si sa-ti faci piata unde-i cel mai ieftin si daca te gospodaresti, poti sa-ti permiti lejer o vacanta pe an in turcia la all-inclusive :).

Sa inteleg ca apreciezi Belgia ca incurajeaza "lenea" si parazitii ?
Ma intreb ce parere au aia care muncesc si platesc taxe ca sa-i tina pe astia sa-si atinga idealul ? Mie de ex nu mi-ar conveni ...

buflea, nici mie nu-mi convine, mai ales ca ma cocoseaza taxele uriase. si da, ma frustreaza situatia. pe de alta parte, nu pot sa nu vad avantajele, le-a explicat bird mai sus. societatea este mai relaxata si nu exista discrepante uriase intre clasele sociale, copiii au toti o sansa la educatie (chiar si universitara) si criminalitatea este mai scazuta (ma rog, in ultimii ani tot creste, dar cu asta are legatura si imigratia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
e buna doar daca ai destui bani ca sa-ti permiti sa ocolesti (pe cat posibil) gropile din sistem. daca esti sarac, e nasol.

Valabil in orice tara din sistemul solar.
Diferenta nu-i esentiala ci doar de nuanta. In unele tari procentul celor care ocolesc gropile este mai mare, in altele mai mic. Saraci sunt destui peste tot. In US, in Germania, in Spania, in Romania, in Angola, in China, in Brazilia, in Uganda, in Tailanda.

gresesti :). aici, la belgique, este ideal sa fii sarac. aici exista minunatia de somaj pe viata, de exemplu. daca esti somer (deci sarac), primesti ajutoare pentru caldura, curent, primesti casa sociala (la o chirie modica de 100-150 de euro pe luna ptr casa cu gradina), nu platesti absolut nimic pentru sanatate (dar esti tratat la cele mai inalte standarde), esti scutit de diverse taxe, etc... nu stiu toate avantajele, ca nu-s beneficiara, dar ele sunt multe si se aduna.

daca stii sa te aranjezi bine, traiesti bine merci, fara sa fi muncit mai mult de 3 ani in toata viata ta. sigur, n-o sa-ti faci vacante in caraibe, dar daca tot nu muncesti, ai timp sa decupezi cupoane din ziare si sa-ti faci piata unde-i cel mai ieftin si daca te gospodaresti, poti sa-ti permiti lejer o vacanta pe an in turcia la all-inclusive :).

Da-mi voie sa te contrazic portocalia!
Viata in Belgia nu este asa de usoara! Somajul pe viata in curand nu va mai exista datorita crizei financiare, ajutoarele de caldura si curent primite te ajuta sa supravietuiesti dar nu sa stai cu caldura deschisa in toata casa iar la curent se aplica aceeasi regula, altfel facturile vin foarte mari iar ajutorul pe care il primesti nu va acoperi nici macar un sfert din ceea ce consumi! Pentru a primi o casa sociala va trebui sa te inscrii pe liste interminabile si poti avea de asteptat minimum 3ani! La sanatate, intr-adevat poti plati putin dar doctorii sunt sub nivelul celor din Romania si cu greu gasesti un doctor bun, iar programarile se fac cu luni inainte. Exceptie fac conditiile din spitale care nu se pot compara cu cele din Romania. Despre taxe, intr-adevar esti scutit dar preturile la mancare te darama! Am ajuns sa facem cumparaturile din Olanda deoarece aici ne-ar costa dublu si nu te gandi ca mancam specialitati! Deci viata in Belgia nu mai este ceea ce a fost iar de faptul ca este ideal sa fii sarac si nu poate fi vorba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui vdrag

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
e buna doar daca ai destui bani ca sa-ti permiti sa ocolesti (pe cat posibil) gropile din sistem. daca esti sarac, e nasol.

Valabil in orice tara din sistemul solar.
Diferenta nu-i esentiala ci doar de nuanta. In unele tari procentul celor care ocolesc gropile este mai mare, in altele mai mic. Saraci sunt destui peste tot. In US, in Germania, in Spania, in Romania, in Angola, in China, in Brazilia, in Uganda, in Tailanda.

Da-mi voie sa te contrazic portocalia!
Viata in Belgia nu este asa de usoara! Somajul pe viata in curand nu va mai exista datorita crizei financiare, ajutoarele de caldura si curent primite te ajuta sa supravietuiesti dar nu sa stai cu caldura deschisa in toata casa iar la curent se aplica aceeasi regula, altfel facturile vin foarte mari iar ajutorul pe care il primesti nu va acoperi nici macar un sfert din ceea ce consumi! Pentru a primi o casa sociala va trebui sa te inscrii pe liste interminabile si poti avea de asteptat minimum 3ani! La sanatate, intr-adevat poti plati putin dar doctorii sunt sub nivelul celor din Romania si cu greu gasesti un doctor bun, iar programarile se fac cu luni inainte. Exceptie fac conditiile din spitale care nu se pot compara cu cele din Romania. Despre taxe, intr-adevar esti scutit dar preturile la mancare te darama! Am ajuns sa facem cumparaturile din Olanda deoarece aici ne-ar costa dublu si nu te gandi ca mancam specialitati! Deci viata in Belgia nu mai este ceea ce a fost iar de faptul ca este ideal sa fii sarac si nu poate fi vorba!

mamica unei printese

si eu cred ca somajul pe viata se apropie de sfarsit, pentru ca nu mai sunt bani, toata lumea o duce mai greu si inghite tot mai greu taxele mari.

nu am zis ca a fi somer in belgia este un statut de lux , sorry daca asa s-a inteles. e evident ca tre' sa fii foaaarte cumpatat ca sa traiesti bine pe spezele societatii, dar in niciun caz nu mori de foame si nici nu traiesti in mizerie. aici exista familii care n-au muncit niciodata, din tata in fiu au fost mandri someri. au turnat copii ca la balamuc si au trait bine mersi din ajutoare sociale si alocatii. deci se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Da

Roxana

Mergi la inceput