Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

OanaC eu nu am comparat Suedia cu USA. Nicidecum. Doar am dat un exemplu de atitudine de stanga. Ca asta se cerea.

EDIT: si nici n-am zis ca Suedia e cea mai tare. Buflea a inceput o polemica, dupa care multi se aratau contrariati de faptul ca in unele tari europene exista beneficii sociale de asa natura. Daca se aratau contrariati era ok, dar au inceput cu catalogari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip



Cit despre sanatate, poate-i spui tu prietenei mele, mama singura, cu job necalificat, ca de fapt ea ar fi trebuit sa aiba bani sa-si puna dintele.


Am zis ca revin cu informatiile despre serviciile medicale in US in cazul persoanelor low income si a celor fara asigurare medicala. Pt CipCipCip si LadyJ:

Referitor la cei fara asigurare si/ori venit minim, exista urmatoarele optiuni:

- ER sau camera de urgenta unde, prin lege federala data in 1986, oricine ajunge si declara ca are nevoie de asistenta medicala, este consultat. Oricine, indiferent de are asigurare ori nu, de e cu statut legal (cetatean ori rezident permanent, venit la munca pe vizele aferente, venit la studii, venit prin casatorie, turist, samd) ori ilegal. Indiferent de sex, rasa, religie, etnie, nationalitate, orientare sexuala, apartenenta politica, etc. Oricine. Sint obligati sa il admita, sa-l consulte si sa il trateze.

- community health centers: centre sub umbrela guvernului federal, la cost redus, pt persoanele neasigurate si cu venit redus. Preturile sint calculate in fct de venitul pacientului, adica pacinetul plateste cit isi poate permite

- free clinics (clinici gratuite): furnizeaza consultatii/tratament si medicatie gratuit sau la pret redus pt cei neasigurati. Functioneaza pe baza de voluntariat si includ medici, asistente, infirmiere, dentisti (nota bene, Cipcipcip) si mental health specialists.

- spitale non profit, ori de caritate, ori parte din cele publice ofera consultatii/tratament gratuit sau la pret redus

- programe statale ori guvernamentale care sa finanteze spitalizarea si tratamentul
- asistenta financiara de la grupuri de non-profit
- fondurile de urgenta (agentii de servicii sociale ori grupurui religioase) care sint avabile in timp de criza

In afara de astea, pt cei care dispun cit de cit de resurse financiare, exista posibilitatea incheierii unui plan de plata/rambursare cu spitalul. Numarul de rate si valoarea se stabilesc in fct de venitul pacientului.

Pt cei cu venituri decente, exista posibilitatea renegocierii notei de plata cu biroul financiar al spitalului. Se plateste pe loc, insa noua suma reprezinta o reducere semnificativa (25-30%, in unele cazuri pina la 50%) fata de cea initiala.

-renegocierea directa cu medicul specialist, avind ca rezultat reducerea pretului ori renuntarea la plata.

Si mai exista, bineinteles, posibilitatea discutiei ca de la om la om cu cei angrenati in tot ce tine de plata/procedurile si serviciile medicale.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."


Informatii utile, multumim, pentru mine una reprezinta noutati.

E drept ca eu cand ajung in USA , ajung cu atitudinea relaxata de turist si nu mi-a trecut prin cap sa discut aceste aspecte cu amicii nostri de acolo.

Cu informatiile astea se mai darama un mit, acela ca-n America mori pe trotuar ca nu te baga nici dracu-n seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Pana la urma ce se dezbate aici este liberalismul pur versus social-democratie, daca nu ma insel.

Si e normal sa fie sustinatori de ambele parti, asa cum e in societate.




Uite de unde am preluat termenul de "liberalism", Mrs Clever.



Si legatura cu ultra-capitalismul unde-i? Ori tu preiei orbeste, ca-ti place cum suna? Isn't that sexy, huh?

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."


Pe vremuri, la partidul de dreapta in Ro ii spunea partidul Liberal. Am presupus ca de-acolo vine termenul. Eu am oricum impresia ca nici tu nu prea stii ce si cum, dar iti place sa-i corectezi pe altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Ruxi, nu esti numai obraznica dar si aberezi la greu. tu nu intretii nici o persoana in concediu de maternitate sau intertinere copil. noi astea care stam acasa am muncit si am platit taxe. din taxele alea suntem platite la randul nostru. iar cea socialista esti tu. nici nea nicu nu era de acord cu femeile care stau acasa cu nou nascuti. asa ca se mergea inapoi la serviciu dupa 2 luni de la nastere.

ai uitat sa raspunzi > banii tai de unde vin? din cer? ca sari sa judeci pe altii. dovesti ca ai multe frustrari la activ din violenta tonului.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor


1. Eu nu v-am numit pe voi nici obraznice, nici proaste, in nici un fel. Inceteaza cu "aberezi", "obraznica" si alte apelative de Ferentari.
2. Nu am vorbit impotriva concediului de maternitate, dimpotriva. Am intrebat cate dintre cele care sunteti ultra socialiste mergeti la un job IN ACEST MOMENT. Nu este acelas lucru.
3. Orice om care are un job isi vinde munca contra bani. Deci de acolo imi vin si mie banii. De ce te intereseaza?



1.sunt cuvinte din dictionar. se gaseste on line daca nu ai editia printata. si vezi ca iar aberezi cu Ferentariul.

2. exprimarea ta a lasat de dorit si a dat nastere la interpretari.

3. tu a inceput discutia despre banii care vin /de undeva/ de parca ne/ar cadea din cer. esti extrem de violenta in exprimare si jignesti fara sa recunosti.

uite aici

Sa ridice mana ultra-socialistul care merge la job zi lumina si dupa aia zice ca e OK sa isi dea mai mult de juma' din leafa pt saraci. - daca sunt in cic nu am voie sa fiu de acord cu ajutorarea altora. ca nu vrei tu. si la fel aici

Bottom line. Nu ai de ce ridica mana ca te duci la job zi lumina si esti de acord sa iti dai mai mult de juma' de leafa la saraci.

Restul, am auzit: blah blah blah prietenul, bunicul, sotul, prietena, vecina, blah blah blah.

ai o bila cu nr 8.


Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anne45


intrebarea era " daca s-a schimbat viata in Romania - din cate am inteles ,dar vad ca aici a inceput sa se dezbata alta problematica "diferenta dintre Romania si alte tari fie ele europene sau nu !Asta este altceva ,asa ca nu-mi da tu peste nas !!
Citat:
citat din mesajul lui J.D.

de la credit s/a pornit. ca nu vor unii sa recunoasca este altceva. mai documenteaza/te.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor


eu vorbeam cu Iulianm legat de criza. de ce te agiti aiurea in tramvai?

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/08Dicembre2011fotoGiuliPiazzetaSassari

]

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

As vrea sa-i raspund lui Desiree, desi nu-i frumos ce fac (fiindca raspund personal). Nu stiu de unde ai inventat asta cu examenul oftalmologic platit - consultul oftalmologic pentru copiii pana in 18 ani este GRATUIT in Canada, la fel ca si ingrijirea medicala.
Al doilea punct - cand stai pe somaj, ai de DAT BANI la stat cand iti faci taxele anuale, nu primesti bani inca o data. E aberant ce spui,nu te supara. Eu am stat 4 luni in somaj in 2008 si cand mi-am facut taxele am avut de scos din buzunar aproape $500, tocmai din cauza ca am primit acest ajutor de la stat. Care printre altele este in functie de salariu, pana la un anume plafon.
Atat am avut de spus, nu-mi plac denaturarile si dezinformarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
In tara asta, emigrantii, care vin aici cu doua valize si cateva sute de dolari in buzunar, sunt cei care muncesc cel mai mult, asteapta cel mai putin si se ridica cel mai sus prin forte proprii.


As adauga si care au ceva educatie si atunci e valabil si pentru Australia ce ai scris mai sus. Cum nu poti emigra in Australia daca nu ai o meserie pe lista de necesitati, cam tot emigrantul stie sa faca ceva care se cere.

Citat:
Cei care sunt de stanga tare aici pe acest topic. Cati dintre voi muncesc cu adevarat si cati dintre voi stati acasa sustinuti de partener, in CIC, munciti part time sau sunteti studenti? Mi-e greu sa cred ca un om care munceste din greu sustine idei f. de stanga.

EU muncesc full-time si (zic eu) muncesc din greu. Am facut si facultate aici timp in care am lucrat part-time si nu am primit nici un fel de ajutor de la stat pentru ca sotul meu castiga prea mult ca sa ma calific. Cateodata era frustrant dar mi-a trecut. Am zis si eu mersi ca nu sunt in situatia sa primesc si pot sa fiu cea care da la taxe. La gradi duceam copilul si plateam 53 dolari/zi (asta a fost acum 5-7 ani) din nou pentru ca aveam venituri prea mari pe familie pe cand cei care nu munceau (si puteau sa-si tina copiii acasa) plateau 2-3 dolari. Trebuie sa recunosc insa ca gradinita mi-a dat prioritate sa aleg zilele pe care le vroiam si care se schimbau in fiecare semestru in functie de orar si mi-au luat copilul full-time cand aveam practica sau mi-au dat zile in plus cand cand trebuia sa merg la examene. Ar fi putut sa spuna ca ei primesc bani la fel pe oricare copil si nu ii intereseaza si sa nu isi bata capul cu mine.

Cand vine vremea taxelor si vedem cate taxe platim nu putem sa nu ne gandim ca e mult. Dar per total prefer sistemul asta. Nu vreau sa ma transform intr-o persoana foarte egoista si extrem de lacoma si nu vreau copiii mei sa invete asa ceva. Am tot ce imi doresc si copiii mei la fel. Pe mine nu ma impresioneaza lucrurile materiale si nu imi doresc lucruri materiale. Mi s-a spus de cateva ori ca gandim ca hippies, am luat-o ca un compliment . Am casa foarte comoda pentru noi, am copii sanatosi, am educatie foarte buna pentru copii (pe care o platesc), am ce sa pun pe masa, am catel si pisica si tinem in spate o gramada de rude. De ce sa nu imi doresc ca fiecare copil si fiecare om sa aiba strictul necesar? In fond imi face mie viata mai usoara. Criminalitatea e mai mica, oamenii nu sunt asa inraiti.

Cand eram in Romania si asteptam dupa viza de Australia sotului meu i s-a oferit o bursa de doctorat in America. Ar fi foat poate mai simplu, mai usor asa. Dar am stat si ne-am gandit si am decis ca nu vrem sa ne crestem copiii acolo. Nu vreau sa jignesc pe nimeni doar ca societatea de acolo nu se potriveste oricui. Viata inseamna mai mult decat cum sa umpli mai tare buzunarul propriu.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ



Cu informatiile astea se mai darama un mit, acela ca-n America mori pe trotuar ca nu te baga nici dracu-n seama.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.


LadyJ....nu cred. E macar a patra oara cind postez informatiile astea, in ultimii doi ani. Si americanii continua "sa moara pe strada" .

Idem cu informatiile despre cerintele pt a ajunge medic in US (echivaleari, rezidentiat, examene, optiuni). Dijeaba, cam tot aceleasi persoane apar, fac ochii ca la desene animate si toarna prostii cu galeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_s

As vrea sa-i raspund lui Desiree, desi nu-i frumos ce fac (fiindca raspund personal). Nu stiu de unde ai inventat asta cu examenul oftalmologic platit - consultul oftalmologic pentru copiii pana in 18 ani este GRATUIT in Canada, la fel ca si ingrijirea medicala.
Al doilea punct - cand stai pe somaj, ai de DAT BANI la stat cand iti faci taxele anuale, nu primesti bani inca o data. E aberant ce spui,nu te supara. Eu am stat 4 luni in somaj in 2008 si cand mi-am facut taxele am avut de scos din buzunar aproape $500, tocmai din cauza ca am primit acest ajutor de la stat. Care printre altele este in functie de salariu, pana la un anume plafon.
Atat am avut de spus, nu-mi plac denaturarile si dezinformarile


La primul, cel cu consultul oftalmologic ai dreptate; imi cer scuze ptr. dezinformare. Ingrijirea medicala e gratuita, medicatia NU! Daca nu ma crezi, iti arat receipts de la toate medicamentele pe care le cumparam o data la 3 saptamani ptr. Victoria, lancets si strips ptr. glucometru. Numai stripsurile sunt $72! Platite de NOI. Daca eram in social, erau gratuite.

Cat despre taxe... eu vorbeam de social, nu de somaj.


_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA


http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

eu am doar o intrebare: daca nu mai locuiesti in romania , cum de ai dreptul la somaj?

Mergi la inceput