Viata in Romania

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Mai pot evidentia incorectitudinea si in alt mod - deci ea, fara nici un venit, pe banii altora si-a permis sa creasca 3 copii. Copiii aceea au avut o mama langa ei pana la adolescenta, mancare pe masa, acoperis asupra capului, pat, caldura, scoala ...etc.

Si e rau ca trei copii au avut parte de un acoperis deasupra capului, pat, caldura, scoala, etc?

Daca copiii aia nu ar fi avut cele enumerate de tine, ar fi locuit probabil sub poduri, ar fi cersit, furat, s-ar fi prostituat, drogat. Arata-mi avantajul pentru societate.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Mai multi politisti, mai multe locuri de detentie, mai multe locuri de munca, in final.
Cam asta-i filozofia, pedepsim derapajele nu le prevenim.

Dupa parerea mea adevarul e la mijloc iar alunecarea intr-o parte sau alta trebuie sa tina cont de realitatile economice si de mentalitatea majoritara din fiecare tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Nici eu nu-s de acord sa-si faca un mod de viata din asta, in primul rand pt ca omul care traieste asa nu poate fi complet sanatos mental.Am explicat mai sus.
Insa trebuie ajutat sa inteleaga de ce e bine sa fii activ si pe picioarele tale.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Statul german chiar plateste si psihologi(de unde...se stie ,nu mai facem precizari)pentru asistatzii sociali,ii ajuta sa intzeleaga si sa depaseasca problemele,insa...e totusi mai bine sa stai sa urmaresti contul sa vezi cind itzi intra banii decit sa incerci sa-si cistigui tu existentza1Adica sa muncesti,ca asta e esentza!MUNCA si asta intr-adevar...nu-i pentru oricine!

(repet vorbesc de cei ce profita de sistem)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Nici eu nu-s de acord sa-si faca un mod de viata din asta, in primul rand pt ca omul care traieste asa nu poate fi complet sanatos mental.Am explicat mai sus.
Insa trebuie ajutat sa inteleaga de ce e bine sa fii activ si pe picioarele tale.

ei na, sunt complet sanatosi la cap, numai ca's puturosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Lali, mai multi politisti? Mai multe locuri de detentie?
Politie pentru ce? Sa se plimbe linistiti in timp ce hotii isi fac de cap? Sa dea amenzi pentru ca nu ai act de identitate la tine ci doar copie? Nu, mersi.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Andacos, am inteles ca nu esti de acord , dar eu nu inteleg ce e asa grav ca sint citiva care inseala statul. Sint greu de depistat si asta e un risc asumat. De ce crezi ca e mai rau sa dai la toti cei care au nevoie, sau zic ca au nevoie, decit sa nu dai la nici unul si sa risti ca oameni nevinovati sa sufere, copii sa creasca in conditii mizere s a m d. Doar pentru ca sint citiva care ar putea sa munceasca si nu vor? Ma indoiesc ca sint asa de multi. Uite, eu am stat 20 de ani in Suedia si nu am intilnit pe nimeni care sa stea bine mersi pe social fara sa se simta prost de cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Fetelor, reportajul "Asistatii social ai Romaniei" l-a vazut careva?

E adevarat ca, in UK, un copil rrom trimis la cersit castiga sume enorme pe zi/saptamana, gen sute de lire sterline? Asa zicea Click...

Daca da, ce ii face pe straini - englezi, francezi, italieni - sa dea bani acelor copii? Sa bage mana in buzunar? De ce sunt asa de naivi?

cred ca sunt exagerari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

A da bani in nestire unui semen de-al tau doar pentru ca el nu munceste din varii motive NU este umanism. Este pomana.
A-l AJUTA pe cel care nu munceste din varii motive sa-si gaseasca un rost in societate, DA, este umanism. Este solidaritate.

A ajuta un om, conform celebrei parabole cu pescarul si undita, nu inseamna sa-i dai peste (decat daca NU POATE intr-adevar sa se apuce de pescuit) ci sa-i da pe mana o undita si eventual sa-l inveti sa pescuiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai mie mi s-ar parea mai normal ca ala care are intradevar nevoie sa primeasca mai mult,decit statul sa intretzina parazitzii pe termen nelimitat!

Eu nu stiu cum e in Suedia,dar in Germania copii celor pe ajutor social chiar beneficiaza de unele chestii,pe cind eu pentru aceleasi lucruri trebuie sa scot bani din buzunar pentru copilul meu!

Sper sa nu mai fie nevoie sa repet ca ma refer la o anumita categorie de asistatzi!

editez sa spun ca pe mine ma irita termenul d einselat statul,dar urit de tot nu asa,ca de fapt ma inseala (si)pe mine !!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Lali, mai multi politisti? Mai multe locuri de detentie?
Politie pentru ce? Sa se plimbe linistiti in timp ce hotii isi fac de cap? Sa dea amenzi pentru ca nu ai act de identitate la tine ci doar copie? Nu, mersi.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Da, intr-o anume perspectiva. Banii din taxe sunt banii dati pentru ca statul sa ne asigure cadrul vietii de zi cu zi, atat material cat si ordinea si pacea sociala precum si asigurarea ca vei primi asistenta la nevoie (boala, somaj, pensie).

In cazul celor care dintr-un motiv sau altul nu inteleg regulile de convietuire sociala, in care la loc de cinste se afla munca si aferent plata impozitelor, acelora putem sa le impunem cu forta asta (prin politie, pedepse, etc) sau putem sa incercam sa vedem cauzele si sa umblam acolo, pentru ca fenomenul sa fie in scadere (vezi asistarea sociala masiva, sanse repetate la schimbare, pana si psihologi, parca spunea cineva).

Oricare metoda costa. In rest chestie de gusturi, buget si vointa politica majoritara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

A da bani in nestire unui semen de-al tau doar pentru ca el nu munceste din varii motive NU este umanism. Este pomana.
A-l AJUTA pe cel care nu munceste din varii motive sa-si gaseasca un rost in societate, DA, este umanism. Este solidaritate.

A ajuta un om, conform celebrei parabole cu pescarul si undita, nu inseamna sa-i dai peste (decat daca NU POATE intr-adevar sa se apuce de pescuit) ci sa-i da pe mana o undita si eventual sa-l inveti sa pescuiasca.

Capcaunule, ai scris un mesaj bun de data asta. Chestia e ca nu se da pomana. Adica ideea nu e asta. Cei care nu vor sa munceasca se sustrag sistemului. Este foarte greu sa verifici daca omul merge la interviu pentru un post, dar il saboteaza dinadins pentru ca de fapt el nu vrea sa munceasca. En_kvinna a explicat foarte bine cum este gindit.

Mergi la inceput