Viata in Romania
Raspunsuri - Pagina 28
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Da, intr-o anume perspectiva. Banii din taxe sunt banii dati pentru ca statul sa ne asigure cadrul vietii de zi cu zi, atat material cat si ordinea si pacea sociala precum si asigurarea ca vei primi asistenta la nevoie (boala, somaj, pensie). In cazul celor care dintr-un motiv sau altul nu inteleg regulile de convietuire sociala, in care la loc de cinste se afla munca si aferent plata impozitelor, acelora putem sa le impunem cu forta asta (prin politie, pedepse, etc) sau putem sa incercam sa vedem cauzele si sa umblam acolo, pentru ca fenomenul sa fie in scadere (vezi asistarea sociala masiva, sanse repetate la schimbare, pana si psihologi, parca spunea cineva). Oricare metoda costa. In rest chestie de gusturi, buget si vointa politica majoritara. |
mai normal mi se pare sa fie oferita consiliere PREVENTIVA de orice fel, decat impunere cu forta. ar fi mai ieftin, cu mai putine efecte negative si mai uman.
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Poate ca sunt eu prea idealista.
Normal ca e asa cum zice capcaunul, dar de ce unii nu inteleg de ce e bine pt cap in primul rand sa muncesti?
acum ceva vreme eu luam lenea, nepasaraea, rautatea, egoismul, complcarea intr-o anume situatie drept defecte.
Acuma, intre timp am facut niste research :P si le consider mai degraba infirmitati care pot fi depasite.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](images/user_woman.png)
cipcipcip spune:
Lali scrii foarte bine, si adevarat, dar cinic. "Chestie de gusturi?" Vorbim de fiinte umane. De ce sa nu folosim banii pentru a ajuta oamenii, in loc sa platim politisti pentru a ne pazi de ei? Chiar daca e mai scump, ar trebui sa fie o alegere evidenta.
cipcipcip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Poate ca sunt eu prea idealista. Normal ca e asa cum zice capcaunul, dar de ce unii nu inteleg de ce e bine pt cap in primul rand sa muncesti? acum ceva vreme eu luam lenea, nepasaraea, rautatea, egoismul, complcarea intr-o anume situatie drept defecte. Acuma, intre timp am facut niste research :P si le consider mai degraba infirmitati care pot fi depasite. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, ![]() ![]() Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Eu cred ca lenea, nepasarea, egoismul, rautatea, sint caracteristici umane prezente in fiecare dintre noi, in proportii diferite. Cred ca prin educatie, toti pot fi invatati sa aiba cit mai putin din aceste caracteristici. Deci cam cum ai zis si tu
![](icon_smile.gif)
Eu aplic aceasta filozofie si in viata reala, adica acord incredere chiar si celor care par ca nu merita si putini oameni aleg sa te dezamageasca cind vad ca ii consideri de incredere, cinstiti, generosi, fac orice sa-ti arate ca ai dreptate, ca niste copii
![](icon_smile.gif)
J.D. spune:
cip, cum sa fie mai scump sa oferi asistenta preventiva decat sa impui ceva cu forta? este mai ieftin sa mergi niste ore la psiholog decat sa platesti politisti care sa alerge cu lunile dupa un hot, cheltuieli de judecata, plus detentie cativa ani. faceti o socoteala.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+
Euan Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
citat din mesajul lui cipcipcip Capcaunule, ai scris un mesaj bun de data asta. Chestia e ca nu se da pomana. Adica ideea nu e asta. Cei care nu vor sa munceasca se sustrag sistemului. Este foarte greu sa verifici daca omul merge la interviu pentru un post, dar il saboteaza dinadins pentru ca de fapt el nu vrea sa munceasca. En_kvinna a explicat foarte bine cum este gindit. Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
ba nemtii monitorizeaza pe cei ce-si cauta de lucru. chiar trimit la munca pe cei aflati in somaj si ei trebuie sa se prezinte la locul respectiv. dar dupa doua zile spun ca nu le place, ca nu-i de ei bla bla si pa. iar firma unde a fost trimis completeaza hartii si trimit la Arbeitsamt.
J.D. spune:
parca acum ceva timp in Germania se luasera masuri impotriva celor care nu vroiau sa munceasca. citisem undeva ca ajutorul de somaj se platea numai daca faceai niste ore de serviciu ca gunoier sau de ceva de genul asta. era platit cu 1 euro/ora. asta ar fi o solutie. cred ca multi someri ar gasi ceva de facut daca s/ar apela la ei in anumite situatii. din pacate, foarte multe joburi sunt facute de protejatii unora si altora care habar nu au ce fac.
Finn Constantine 15.10.2009 si 20+
Euan Tudor
cipcipcip spune:
citat din mesajul lui J.D. cip, cum sa fie mai scump sa oferi asistenta preventiva decat sa impui ceva cu forta? este mai ieftin sa mergi niste ore la psiholog decat sa platesti politisti care sa alerge cu lunile dupa un hot, cheltuieli de judecata, plus detentie cativa ani. faceti o socoteala. ![]() Finn Constantine 15.10.2009 si ![]() ![]() |
Trebuia sa scriu "chiar daca ar fi mai scump". Nu am idee daca e mai scump sau nu, dar dupa mine ar trebui sa fie o alegere evidenta oricum.
cipcipcip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
ba nemtii monitorizeaza pe cei ce-si cauta de lucru. chiar trimit la munca pe cei aflati in somaj si ei trebuie sa se prezinte la locul respectiv. dar dupa doua zile spun ca nu le place, ca nu-i de ei bla bla si pa. iar firma unde a fost trimis completeaza hartii si trimit la Arbeitsamt. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Mda, inseamna ca ii accepta ca pe un risc asumat. Cum zicea si En_kvinna.
Am inteles ca si magazinele includ in pret costurile pentru marfa care se fura. Mai bine asa decit sa inchida magazinul
![](icon_smile_cool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
citat din mesajul lui cipcipcip Lali scrii foarte bine, si adevarat, dar cinic. "Chestie de gusturi?" Vorbim de fiinte umane. ![]() Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
N-am vrut sa sune cinic, doar realist
![](floare.gif)
Si eu gandeam ca Buflea acum ceva vreme insa, de cand cu criza, am inteles mai mult din latura cealalta, avand multe exemple in jurul meu de situatii si vieti schimbate intr-o zi.
Si cred ca alegerea corecta este protectia sociala masiva, cu pedepsirea ferma a profitorilor si acceptarea unui minim rezonabil de bani pierduti in vant. Care nu sunt pierduti, ci sunt de fapt lacuna din sistem, faptul ca nu e perfect.
Ca si in partea cealalata, lacuna sunt banii cheltuiti pe oameni carora in inchisoare nu li se asigura o sansa reala la reabilitare sau pe politisti instruiti degeaba sau pe tehnica de aparare nefolosita.
Sistem perfect nu exista, exista doar sisteme mai dure sau mai umane.