Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (30)
Raspunsuri - Pagina 20
crispro spune:
Maurice, tinem pumnii! Sa decurga totul ca la carte! Dar ce are Sara la ochisor?
Victo, stii bine ca nu a vorbit serios Stefan si nu isi doreste asa ceva, nici vorba. O face ca sa te supere. Cred in schimb ca te intristeaza enorm. Iti zic un caz-copilul nasei mele, avea 4 ani cand nasa a avut cancer la san si a fost operata. E un copil linistit, cuminte, timid, dar jucaus si cooperant odata ce te cunoaste, dragastos si afectuos. Asa de tare era suparat pe boala mamei, pe statul ei in spital, pe lipsa parului, incat la orice suparare ii zicea ca vrea ca ea sa moara. Nasa ii explica ca pe ea o dor cuvintele lui, ca nu e frumos sa vb asa. In timp ea s-a facut bine si el nu a mai zis asa ceva. Dar sa stii ca astea sunt vorbe spuse la suparare si durere. E clar ca pt Stefan s-a schimbat totul de cand a venit Mihai pe lume, nimic nu mai e la fel. Si ii e greu sa accepte noua situatie ( care acum nu mai e atat de noua), dar asa isi manifesta furia si schimbarea. Iti trebuie rabdare multa. Eu zic sa mergi la psiholog macar o data pe sapt, chiar daca nu stai cu copiii in acea zi- asa va vedea si Stefan ca nu e chiar bine fara mami, si cred ca iti va face tie bine, si iti da putere pentru intreaga sapt. In alta seara din sapt, lasa-l pe Mihai cu taica-so si mergi undeva numai cu Stefan. Citeam intr-o carte "totul se intampla inainte de 6 ani"- Ana Savin, ca pentru copilul mai mare, venirea noului fratior acasa e cumva ca si situatia urmatoare: vine sotul acasa, ii spune sotiei- eu te iubesc, tu esti sotia mea, dar de maine/sapt viit, mai vine o femeie cu noi in casa, tinerica. Voi sta si cu ea, uneori ma va solicita cand si tu ai nevoie, alteori voi sta mai mult cu ea decat cu tine, dar nu uita ca si pe tine te iubesc, ca tu esti sotia mea. Nu stiu cat de buna e comparatia, dar un gram de adevar o fi in ea. E o schimbare mare de tot, de fapt, pentru el, multe nu mai sunt la fel. Insa sa stii ca acum Mihai e tot mai marisor, si va gasi in el un tovaras de joaca- doar un pic sa incepe sa comunice si Mihai si va fi mai bine. Multa putere, mami!
Crissteo, din cate povestesti Teo e un copil foarte istet, sociabil si foarte sensibil, atent la trairi si la sentimente. Cred ca el simte mai tare orice schimbare, sau orice graba a noastra, a parintilor. Eu am facut pisu in pat pana la scoala, mergea mama cu mine la dr, imi era o rusine. Mereu in patul meu era paturica sub mine, si un sac din ala de punga, sa nu ud patul. La noi problema a fost certurile si bataile dintre ai mei, de multe ori noaptea plecam cu sora mea si cu mama afara din casa, la bunici, sa dormim, ca era mama batuta... A fost greu. Pe cand am inceput scoala m-am indragostit de scoala si de invatatoare, si faceam tot mai rar. Dar destul de tarziu am renuntat la a mai face in pat. Cu siguranta ca ceva nu e ok la gradi, ca zici ca ai observat si tu, si iti spune si el. Ma bucur de iesirea voastra impreuna, esti o mama deosebita si stii mereu ce e de facut, asa ca nu ma indoiesc ca vei reusi sa il faci sa simta ca nu are motive de a se simti nelinistit, sau nedragastit intr-o zi. Te imbratisez tare!
Sa-l ajutam pe Alex
ludmila_p85 spune:
Btz pupici, sint aici, va citesc,acuma am ramas restanta cu 10 pag.recuperez indata cit doarme piciul, am fost prin ospetii si nu am avut timp de calc.. Referitor de hrisca,eu o gatesc asa: calesc putin o ceapa in ulei,apoi adaug ceva carnita ca s-o rumenesc si pe ea cam 10-20 min la foc mediu,apoi adaug hrisca spalata bine.incerc putin sa o praesc la inceput,adica nu adaug apa deodata,daca vad ca se lipeste,torn apa fiarta,ca sa acopere hrisca,la foc mic,se coace cind aproape e gata adaug si unt ca iese mai buna.cam asa o gatesc eu,alta receta nu am.
ludmila_p85 spune:
Laurika felicitari si o sarcina usoara!!!
Ps: o prietena de-a mea a nascut sapt.trecuta o fetita,stiti voi oare in cit timp? in 7 minute a nascut,travaliul a durat 1 ora!!! medicul s-a mirat si a zis ca e primul caz din experienta sa !!!
baby78 spune:
La multi ani, Crissy, mamica luptatoare!!! Iti doresc din suflet sa ai parte de tot binele din lume, de multa sanatate si multa,multa putere si rabdare! Meriti tot ce e mai bun! Sa ai parte numai bucurii, sa fii iubita si fericita in fiecare clipa! Te pup dulce
Iuliana mami fericita de minune Tudor