FIV Europa(50)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Ia vedeti fetelor ce protocol am primit eu prin posta azi:
cica protocol pentru low responder. ashaaaaa:
in ziua 1 de menstruatia se analizeaza FSH. Daca FSH e bun atunci ziua 2 sau 3 mergem la eco, dar nu pentru numarare de foliculi antrali ci pentru uitat dupa chisturi (ceea ce eu nu am avut veci pururi, ceea ce inseamna un drum de 4 ore dus intors ca sa se uite 5 minute dupa niste chisturi inexistente).
din ziua 3 in ziua 7 inclusiv 150 mg clomid
din ziua 7 150 IE menopur + 0,25 mg cetrotide.
cetrodide se continua pana la injectia cu pregnyl.
In ziua 10 ecografie urmata daca e cazul ( da doamne)n de alte ecografii. Cand primul folicul are 20 mm se face pregnyl

Ati mai pomenit asemenea protocol? ca pana acum eu sunt prima persoana la care am vazut asemenea minunatie.

SI o intrebare pentru voi: ce ziceti sa ma apuc sa iau niste progesteron ca sa imi vina menstruatia sau stau si astept pana la anul si la multi ani? ca cu tiroida hiperactiva pe care o am si dupa lipsa ovulatie nu prea cred eu ca mai imi vine ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

sisipisi, am mai auzit de protocol din asta.
Eu nu-s prea impacata cu Clomidul ala, fiindca la anumite persoane poate bloca cresterea endometrului. Vad ca oricum ai o stimulare usoara.
Daca tot te cheama pt a vedea ca nu ai chisturi, ai putea sa ii rogi sa iti numere si foliculii antrali sau crezi ca te-ar refuza?
Daca crezi ca nu iti vine CM fara Progesteron, poate ar fi bine sa iei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

balanta multumesc pentru raspuns. vad si eu ca spre deosebire de data trecuta stimularea e de departe mult mai mica. poate ei considera si clomidul ala ca facand parte din stimulare. oricum trebuie sa astept ceva vreme pentru ca ma tem sa ma apuc de FIV cu TSH-ul la cotele astea asa de mici. tare complicat mai e.....

Mergi la inceput

Cu placere, sisipisi. In mod cert, Clomidul ala este parte din stimulare.
Si eu cred ça tu cea mai mare problema o ai cu TSHul. 0.06 cat il ai acum, e extrem de mic si sincer, ma tem ca nu ai putea sustine o eventuala sarcina din cauza acestui TSH. Totusi eu nu inteleg ce se intampla cu TSHul tau. Poate ai mai scris si nu retin: cei din Belgia ce parere au de TSHul asta al tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Sisipisi, cunosc si eu o persoana care a avut acelasi protocol ca al tau( probabil dozele erau altele) si a avut rezultat bun in ceea ce priveste nr de ovo si calitatea embrionilor, dar rezultatul final nu a fost ok. Si eu cred ca , Clomid-ul, fiind un antiestrogen, impiedica dezvoltarea corespunzatoare a endometrului. ( desi , eu, singura sarcina, pe care am avut-o a fost pe un ciclu stimulat cu clomid si menopur! si in toate cele 6 luni de stimulare cu clomid am avut endometru cu grosime buna, dar, nu stiu daca structura lui a fost ok -sarcina nu am obtinut). Oricum Tsh-ul tau e incredibil! ce doza ai avut de Euthyrox? e clar ca itit variaza f. tare de la sapt. la alta ; cred ca ar trebui sa-l monitorizezi mai des; imi aduc aminte , cand ai inceput , iti urcase de la o valoare in limite normale la 6 , parca; acum e sub limita inf!
Balanta, am o intrebare pt tine: m-am gandit sa-l suplimentez si pe al meu tovaras cu ceva vitamine: crezi ca Profertil-ul ar fi ok? el nu are probleme, spermogramele facute au fost ok ( o usoara valoare mai mare a formelor anormale); dar fumeaza f. mult, nu vrea sa se lase, si , ma gandesc , daca embrionii nostri sunt slabi si din cauza gigeilor lui nu numai din cauza ovocitelor mele? poate fi un ADN defect si la el si spermograma sa fie ok? daca ii dau profertil si nu are nimic, pot sa-i fac mai mult rau?
si celelalte fete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Adjo, si sotul meu e in aceeasi situatie. Fumeaza ca disperatul si probleme la spermograma sunt tot la formele normale. Si cei de la Viena mi-au recomandat Profertil. El ia din februarie

Mergi la inceput

adijo, poti sa ii dai linistita Profertil. Este safe 100%. Nu contine nimic ce ar putea dauna. Pe al meu, Profertilul l-a ajutat enorm. Doar asa, luand Profertul, are o spermograma cat de cat acceptabila. In lunile in care nu a luat Profertil, spermograma lui era praf (de genul 2 mil/ml cu 2% forme normale). El ia continuu (a facut pauza doar cand am fost insarcinata).
Da, este f f posibil ca embrionii tai sa fie slabi din motive de sperma slaba. Si atunci degeaba te chinui tu cu FIVuri daca nu face si el un tratament pt imbunatatirea spermei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Mersi, fetelor, pt raspunsuri. Al meu are 23% forme anormale ( ar trebui sa fie sub 20% ; deci nu e asa rau- medicii mi-au spus ca e ok). Am sa-i dau si lui pastilute, insa , sa fim siguri .
Balanta, tu ai fost la consultatie la cealalta clinica?
Eu inca nu stiu incotro sa ma indrept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana33 spune:

Adijo siAadina,sotul meu ia Profertil de un an de zile si s-a modificat spermograma de la 22% forme normale la 31%.Am mai scris despre Profertil la alt subiect.Problema ar fi aglutinari la coada spermatozoizilor dar nu apare la toate spermogramele,numai la unele.A avut si un enterococ.Dr.urolog i-a dat si l-carnitina si acis folic dar nu prea le-a luat.De acum incolo o sa le ia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana33 spune:

Aride ce oare se face FIV in primavara?Multumesc ca mi-ai raspuns la telefonMa tot gandesc sa mai incerc si in Turcia dar nu-mi spune nimeni unde-i de fapt problema,poate aici ma lumineaza careva.Am vazut ca la vreo 2 spermograme au scris ca sunt aglutinari la coada spermatozoizilor si cauzele pot fi:infectie sau anticorpi antispermatici.Nu mai stiu ce mai sceria:ac.antispermatici nu are si infectia a fost de la enterococ.Poate mai stie cineva ceva si-mi spune.
Va pup!

Mergi la inceput