FIV Europa(50)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

pisucmic, ma bucur mult sa te "vad". Chiar m-am gandit ieri la tine si m-am intrebat oare ce mai faci, ce face baietelul tau? Si uite ca parca mi-ai citit gandurile si azi ai aparut .
Intr-adevar, Prof. Strohmer a fost extraordinar. Am fost f f incantati de el si am plecat de la Viena f optimisti (datorita lui).
Iti multumesc mult pt gandurile sincere .

Mergi la inceput

gabriela, spune-mi te rog ce unitate de masura ai la Estradiol si limitele de referinta la Prolactina.
TSHul este marisor. In Romania, cred ca nimeni nu iti va recomanda tratament pt TSH de 2.4. Si cred ca nici in Ungaria. Eu la Viena, in 2009, am primit pt un TSH de 2.4, 25 mcg de L-Thyroxin, pe care il iau pe viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabryela18 spune:

la estradiol: pg/ml si prolactina1.2-29.93 ng ml.
ce inseamna tsh asta marit? ce presupune asta? mi-a mai zis o fata aici pe forum de tsh marit? ms

Mergi la inceput

TSHul marit inseamna un hipotiroidism usor. Ar putea fi legat si de sezonul rece, fiindca iarna tiroida se cam leneveste.
De ex, cu un TSH de 2.4, la anumite clinici Viena nu poti incepe FIVul - e considerat prea mare pt a avea o reusita. De asemenea, un TSH marit poate crea probleme si in timpul sarcinii.
Estradiolul tau este cam marisor. El poate ascunde fie un chist ovarian, fie un FSH mai mare decat arata analiza, adica o rezerva ovariana mai slaba. Sa vedem insa cat ai AMHul (cand va fi gata). Raportul FSH/LH si LH/FSH este ok; este bine sa fie in jur de 1 si asa este la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Gabriela,dupa cum ti-a spus si Balanta tsh de 2.4 este cam mare. Mie la valoarea asta, mi-a dat Eutyrox 50. Asta la Viena. Chiarsi asa, sub Eutyrox mai creste tsh-ul. In noiembrie il aveam 1.7, iar acum in ianuarie 1.2, deci variaza. In schimb, la Sibiu mi-au zis ca pt. fiv tsh-ul tr. sa fie intre 2 si 2.5. In rest, analizele tale par ok.

Cu mari greutati am primit si eu raspuns azi de la Sibiu, in cadrul a vreo 3 emailuri cu raspuns de jumate de rand.
Deci: din 16.01.2012, incep sa iau duphaston (2 pastile/zi), timp de 10 zile.Apoi in primele 3 zile ale ciclului "ne vedem" (e citat asta). (oricum asta am facut si luna trecuta). Am cerut lamuriri. Stimularea o voi incepe din ziua 3, si voi folosi antagonist. Iar am cerut lamuriri, si dozele. Antagonistul este Orgalutran, pe care il pot procura de la clinica lor, iar ceea ce am eu deja , 1 pen de 900 gonal si 14 menopur imi vor ajunge pt. inceput. Asta e tot ce stiu. Indignarea mea, cititi-o printre randuri.
Poate tot raul e spre bine: fac exact 3 luni de tratament pt. hiperplazie in felul asta, poate se reface endometrul.Incerc sa nu ma enervez prea tare, poate nu am vazut eu partea buna a clinicii, poate au un laborator f bun si compenseaza cu proasta comunicare. Protocolul scurt nu ma prea incanta, mai bine am reactionat la cel lung.

Ca o concluzie la ceea ce simt eu azi: clinica de la Iasi e net superioara celei de la Sibiu, eu credeam ca Iasul e cel mai slab, dar nu e asa, macar aveam cu cine sa discut si sa-mi explice, si fetelor, daca va permiteti mergeti in strainatate sa faceti fiv.

Mergi la inceput

Mi se pare ciudat. M-am uitat pe cateva pagini in urma si aveam TSH 1.55 si 1.85. Cum naiba a ajuns acum la 2.48? E posibil de la faptul ca am luat in greutate cam 6 kg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Gabriela, mergi la un endocrinolog bun in Bucuresti, dar sa fie bun. Probabil ca asa e , e hipotiroidie. Si asta cu ingrasatul si eu o am. Si tot asta a fost diagnosticul. Nu mai stiu, la vreo eco ti-a zis de ovare polichistice?

Mergi la inceput

Am fost la Corina Neamtu de la Parhon. Aveti alte sugestii?

Mergi la inceput

Prefer in Bucuresti la clinicile Sanador si Medlife va rog. Multumesc!

Mergi la inceput

gabriela, eu in August 2009 aveam TSHul 1, iar in Noiembrie 2009, il aveam 2.4. Cum s-a intamplat asta, nu stiu. Cert este ca cei de la Viena au refuzat sa incepem FIVul cu un asa TSH, m-au trrecut pe L-Thyroxin si dupa 5 luni, TSH-ul a fost 1.4 si am inceput procedura.
Probabil ca ingrasatul vine tot de la hipotiroidism. Si eu ma ingras f f f usor. Endocrinolog bun nu cunosc in Bucuresti.
ATPO n-ai facut recent nu? Nici FT3, nici FT4? Astia ar da mai multe info despre tiroida ta.
aadina, bine macar ca mai faci o luna de Duphaston.
S-au schimbat mult cei de la Sibiu. Pacat. Tipic romanesc: "Cand pisica nu-i acasa, joaca soarecii de masa"

Mergi la inceput