FIV Europa(50)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

gabriela, este bine sa faci in Z2-5 si Estradiolul, si LHul. Estradiolul "se citeste" mai bine cu FSHul, adica "demasca" un eventual FSH "mincinos". De ex, daca ai un FSH de 6.5 si un Estradiol de 100 in Z2-5, cel mai probabil ca in realitate FSHul ala este mult mai mare decat 6.5. LHul este bine sa il faci si in Z2-5 pt ca raportul FSH/LH da informatii despre rezerva ovariana, iar raportul LH/FSH poate da indicatii de ovar polichistic; de asemenea, un LH mare pt Z2-5 poate indica un eventual chist ovarian.
Parerea mea este ca maine sa faci urmatoarele analize: FSH, LH, Prolactina, Estradiol, TSH si AMH. Este un efort financiar, dar macar ai sa stii cum stai.
Ciclul ala de 26 de zile e un pic cam scurt. Sa vedem daca are legatura cu rezerva ovariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaella27 spune:

Buna tuturor !

Balanta vad ca te pricepi la analize. Spune-mi si mie te rog estradiolul la care te referi este " E2 " sau " 17betaestradiol " ? Ca eu in timp am facut estradiolul si acum vad ca am doua feluri de estradiol in diferite momente. Iar unitatea de masura la mine e pmol/l tu cand zici ca nu trebuie sa depaseasca 100 la ce unitate te referi? Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabryela18 spune:

Multumesc. Revin cu amanuntele in cateva zile. Si atunci cand vor fi recente e mai simplu sa discutam, mai ales ca nu mai stiu exact zilele cand le-am facut. Si mie mi se pare cam scurt ciclu si asta mi se intampla cred dupa operatia de laparoscopie. Ma gandesc ca nici nu are timp sa se fixeze o sarcina la un ciclu asa de scurt. Pot sa va mai spun ca in urma monitorizarii eu ovulez in ziua 12 si raspunsul dr mele a fost ca dc dupa ziua ovulatiei sunt 14 zile atunci totul e bine. Stiu ca e normal sa fie de 28 de zile, dar dc e 26 ce probleme apar?

Mergi la inceput

A, si va rog dc credeti ca mai treb sa refac ceva analize luna asta ca tot reincep "show-ul", Balanta te rog sa imi sugerezi si restul de analize. Multe din analize, mai putin AMH, le am incluse in abonament asa ca nu e probl de costuri. Multumesc.

Mergi la inceput

mihaela, ma refer la E2 si la unitatea de masura pg/ml. Iar la faza cu 100, a fost doar un exemplu. Un Estradiol (E2) ok pt Z2-3, este bine sa fie <50 pg/ml.
Astia sunt factorii de conversie:pmol/L x 0.273 = pg/mL (ng/L); pg/mL x 3.67 = pmol/L; pg/mL = ng/L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaella27 spune:

Multumesc ! Eu am estradiol 206 pmol / l si conform formulei tale mi-a dat 56,2 ng/ml. E facut la z3. Mai am in aceeasi luna FSH 6,3, LH 5,8, TSH 2,3 mUI/L si AMH 2,4 ng/ml. Ti se pare ok? Am 32 de ani. Multumesc!

Mergi la inceput

gabriela, dpdv analize hormonale, eu zic ca momentan nu are rost sa faci altele. Sa vedem cum ies astea si pe baza rezultatelor, ne orientam.
Dpdv imunologic, ai putea sa faci anticorpii antispermatici, sa vedem daca nu cumva ii ai prezenti. Ai putea sa faci si anti-TPO (ATPO) - anticorpii astia sunt legati de glanda tiroida si chiar daca ai un TSH normal, nu ai nici o garantie ca nu ai probleme de tiroidita autoimuna.

Daca vrei sa aprofundezi analize si sa aflii cat mai multe despre infertilitatea ta, ar mai fi cativa markeri ale bolilor autoimune (astea sunt scumpe): anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici IgG, anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1-IgA, IgG, IgM.
Dupa cum ti-am zis in urma cu cateva pagini, ar fi de luat in seama trombofilia si implicit analizele care tin de ea, dar ai zis ca te-ai documentat pe net si ca nu crezi ca ai asa ceva. Eu nu insist in privinta ei, nu are rost.

Daca faza ta luteala este de 14 zile, este ok, chiar si la un ciclu de 26 de zile. Insa cu un Progesteron in Z21 de 9, nu prea poti spera la o sarcina.
Laparoscopia pt ce ai facut-o? Ti-a umblat pe ovare?

Mergi la inceput

Balanta
- am facut anticorpii antispermatici anul trecut si nu am
- am facut analizele de trombofilie, din pacate nu am stiut ca sunt. O prietena m-a luat anul trecut pana la Fundeni la d-na dr Uscatescu si eu am uitat de ele. Si cand tu mi-ai zis de asta i-am povestit si ei si a zis ca le-am facut si nu avem nici una dintre noi. Eu sunt de vina ca nu ma documentez.
- analize pentru glanda am facut. Am fost la Parhon si mi-au dat acolo analize m-am prezentat cu ele si au zis ca nu am nimic. Daca imi spui exact care sunt le caut prin documente, dupa cum am spus nu ma pricep la interpretare.
- laparoscopia am facut-o pt ca imi gasisera trompele infundate. am facut o histerosalpingografie acum in octombrie si totul a iesit bine.
ceilalti alticorpi de care imi spui nu i-am facut. dar o sa citesc despre ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank30 spune:

La multi ani tuturor fetelor si cat mai multe teste pozitive in 2012 .
Fetele eu am facut in 2011 ultimele analize hormonale iar valorile sunt urmatoarele:E2=103,1pmol/L FSH=5,7mUI/mL LH=5,1mUI/mL Prolactina=519 uUI/mL.
O singura data am facut TSH care a avut o valoare de 2,98uUI/mL la un interval de referinta cuprins intre [0,27-4,2]. Voi ce parere aveti? E ok TSH-ul la valoarea asta?
FT4 (Tiroxina libera)=16,5pmol/L interval [12-22]
FT3 (Triodotiroxina libera)=4,7pmol/L interval [3,9-6,7]
Balanta_tm am trimis un e-mail celor de la Viena (kinderwunschzentrum) si am primit raspuns ca vor fi acolo incepand cu data de 9 Ianuarie. Eu am programare si la Budapesta la dr. Kovacs dar inclin spre Viena daca voi mai incerca un nou fiv.
Sa fie un an plin de impliniri pentru toata lumea

Mergi la inceput

ank30, este mare pt FIV un TSH de 2.98. Eu nu m-as apuca de FIV cu un asa TSH. Restul analizelor sunt ok.
gabriela, ceea ce se face la Fundeni pt trombofilie nu este suficient (am fost si eu la Fundeni si am facut analizele respective). Mai sunt mutatiile: protrombinica, a factorului V Leiden, mutatia MTHFR, gena PAI1, etc. Astea nu se fac la Fundeni. Mie la Fundeni mi-au iesit toata analizele ok, insa la partea de mutatii facute la Synevo, mi-au iesit 3 in neregula.

Mergi la inceput