Strugurasi de sept-oct 2011 **12*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Anca, la mine adoarme dupa ce papa la san, foarte rar in brate.

Klau_ditza, esti o norocoasa cu adormitul :P

Dbunny, la faza cu incuiatul in beci tie iti vine sa razi dar sunt carti care recomanda chestii si mai drastice
extras
"Nu am folosit niciodata nuiaua ca sa pedepsim un copil mai mic de 12 luni. Ar trebui sa citesti No Greater Joy Volumele 1 si 2. Am discutat in aceste doua carti acest subiect de mai multe ori. Pentru copiii mici, in mod special pe parcursul primului an, nuiaua este folosita foarte usor ca o unealta de antrenament. Folosesti ceva mic si usor ca sa captezi atentia copilului si sa-ti fortifici autoritatea. Una sau doua atingeri pe picioarele sau mainile goale vor determina un copil sa se opreasca si sa tina cont de comenzile tale. O coarda de 30 cm merge de minune ca o nuia de inceput. Iti va incapea in poseta sau in buzunar.

Mai tarziu, un tub de instalatie de apa este o unealta buna de plesnit. O poti lua de la Wal-Mart sau de la orice alt magazin de unelte. Cere o teava de plastic, de ¼ inch. Vin in diferite marimi si mai multe culori; deci poti avea o nuia dupa gustul tau. Se vand pentru mai putin de $1.00. Un bebelus are nevoie sa fie dresat toata ziua, zi de zi. Ar trebui sa fie un dresaj vesel, directionat, nu un dresaj de corectie. Daca un copil de 10 luni se joaca cu pamantul dintr-un ghiveci de flori, o simpla lovitura peste mana, acompaniata de comanda “Nu”, spusa cu o voce vesela, dar autoritara, ar trebui sa fie suficienta.

Cand bebelusul de 6 luni ii apuca parul surorii lui, cat timp inca are mana in parul ei, loveste-i mana sau bratul si spune “nu, asta o doare pe sora ta”. Daca a dat drumul deja la par, atunci pune-i mana inapoi in parul ei, ca sa ii faci legatura in minte cu actiunea de dinainte, si apoi loveste-i mana si spune-i comanda. Daca ti-ai gasit bebelusul incercand sa bage ceva intr-un recipient electric, tine-i mana pe obiect si langa recipient in timp ce-i dai cateva lovituri pe dosul mainii care a gresit, si asta in timp ce il dojenesti “nu, nu atinge, nu, nu atinge”. De aceasta data, va avea nevoie sa planga si sa fie suparat."

Mai multe detalii aici http://alexcreste.blogspot.com/2011/11/mai-rau-decat-babywise.html?showComment=1322471303541#comment-c6842742010708326473

Sei, pe buze am herpesul.
O sa incerc si eu otet... nu stiam. Mersic Sei si Dbunny :*

Lasagna

Marryan, din asta mi-a adus mama am facut si eu de 2 ori de cand am aflat ca nu am voie E-uri, dar aveam chefir de la tara, aici in Ro se gaseste mai greu chefir si nu stiu dak e la fel cu cel de tara.O sa mai fac si eu oricum :)
Intr-adevar e foarte bun si se face super repede BTW, eu amestec toate ingredientele apoi la sfarsit pun faina cat sa fie continutul de consistenta smantanii si iese super ok, adica nu mai bat ouale inainte...

Noi am dat azi exudatul nazal. a fost tare cumintica, apoi ne-am mai plimbat un pic. acum doarme, eu fug sa fac ceva de papa si sa mananc :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

aseara m-am apucat zeloasa sa ii citesc piticului povesti. Petre Ispirescu - Tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Si citeam citeam - bebe meu nimic. Imi cauta privirea. Si eu, ce "blonda"... el de ascultat asculta, insa cand vb cu el, trebuie sa ma uit in ochii lui.
asa ca las povestile pe mai tarziu. Tare mi-ar fi placut sa ii citesc... Pana una alta ramanem la bombaneala!

It's a boy !!!

Mergi la inceput

La multe lunite Antonia Maria de Annare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna fetelor!

Va invit la o cafea aburinda si o bucata de placinta cu dovleac, intr-o zi de sarbatoare cu vreme mohorata.

Waw!!! E tare greu sa tina cineva pasul cu voi.Nu mai razbesc sa citesc din urma, ce sa mai zic de rasspuns la careva..

Anyway..o sa incerc pe cat posibil.

Jade, La multi ani! cu intarziere pentru ziua de nastere si azi pentru onomastica. Iti sunt si eu alaturi, asa cum pot si sunt convinsa ca T nu are nimic.Stiu ca orice cuvinte acum sunt de prisos, pana nu te asigura cineva de specialitate(dar nu ca acela pe care ni l-a prezentat Lena), ca totul este OK.

Anca, imi pare rau pentru pierderea suferita. Eu cred ca as fi in deriva total,daca mama nu ar mai fi in viata.Mi-am pierdut sora la o varsta destul de frageda si mi-a fost greu(inca imi este dupa 3 ani si jumatate)...dar, o mama. Da, probabil ca ai dreptate cu monitorul calculatorului drept paravan , pentru a imi spune of-ul.Eu nu prea sunt obisnuiesc sa vorbesc despre mine sau ale mele probleme si zbuciumari, ci mai degraba, obisnuiesc sa ascult pe altii.

Seidana,.Asa cum iti spuneam si aseara, daca se agraveaza situatia, nu mai sta acasa.Imi pare rau ca te chinuie asa de rau si acum si raceala????:(( Ufff.

Matza felicitari pentru casa noua.

Andreea, nu stiu daca iti mai e de folos, insa, si Razvan a luat Debridat cand am avut probleme cu refluxul si stomacelul. Dar si el nu l-a suportat mai mult de 10 zile, ca pe urma a inceput sa il verse dupa fiecare administrare. Pe perioada cat i-am dat debridat, nu i-am mai dat Bonnisan , debridatul facea treaba si cu calmarea colicilor. Ii dadea cate 2,5ml de 2ori/zi.La vaccin, nu i-am dat nimic preventiv , doar i-am pus comprese reci pe intepaturi si i-am dat pentru ca avea dureri si plangea 2ml de Panadol.A doua zi a facut putina temperatura si i-am mai dat inca 2 ml de Panadol si cam atat. In rest i-am masat piciorusele cu comprese reci, ca la un piciorus i s-a facut nod unde i-a dat vaccinul.

Mikka, Lali, voi nu raspundeti la numere necunoscute?

Ionela, mamica obosita, dar mereu pe front.Ce frumos....ti-e teama sa nu il iubeasca Mihnea prea mult pe Tudor???? Oare exista "prea multa dragoste"? Eu una, nu ma satur de "prea multa dragoste".

Alayna, stiu prin ce treci.Am fost si eu in starea aceea, chiar daca Hellena spune ca sunt curajoasa.....am avut momente de panica atunci cand mama a plecat acasa si m-am trezit singura cu copilul in brate. Dar eu cred ca instinctul nostru de mama ne ajuta sa ne descurcam pana si in cele mai grele momente.Ca exemplu, "datul in cap" paianjenului...Ala da curaj.[:-p]

Acum, incep si eu sa ma bucur de tot ce imi ofera baietelul meu. Fiecare zambet, chicotit, gangurit, cantat cu mine. Suntem cel mai tare duo din casa.

Si da, fetelor, uitandu-ma la copilul meu, pe care il vad perfect si nu realizez inca,dar este al meu....sange din sangele meu.....mi se lumineaza ziua si totul pare mai frumos.

Am reusit in sfarsit sa am si o discutie mai serioasa cu sotul acum 2 seri...care, culmea, nici nu observase ca mie nu mi-e bine, pentru ca "eram prea obosit"..... Dom'ne???? Cat de obosit tre sa fii, sa nu iti observi nevasta? Si ce e mai culmea, e faptul ca i-am asigurat tot comfortul sa nu se simta obosit sau stresat de copil.El doarme singur in tot dormitorul ala mare si eu cu Razvan dormim in sufragerie , amandoi pe o canapea.

Am reusit performanta la un moment dat sa o invidiez pe Sei ca sotul o invita in dormitor , pe cand al meu parca uitase cu desavarsire ca mai exist.....in fine....nu vreau sa imi dau drumul la moara, ca nu ma mai opresc.Important este ca pana la urma s-a desteptat dupa "ce a intrat in gura mea" (vorbele lui).

Zubi, sunt mai bine....insa mai am momente in care vreau sa dau cu capul de pereti.

Acum. Lui Razvan i-au aparut niste pungute albe in gurita, pe cerul gurii si pe interiorul obrajilor si a buzelor. Pe limba s-au dus, dupa ce i-am dat cu glicerina boraxata cu nistatin, insa de pe restul nu vor sa dispara nicicum. Nu sunt sigura, dar cred ca din cauza asta, ne-a revenit problema de reflux. Azi la masa de dimineata, a reusit performanta sa ne ude pe amandoi cu laptic. Pe mine din cap pana in picioare ca il tineam pe umar sa ragaie si pe el din cap pana in picioare , ca s-a incovoiat tot , ca s-a speriat.

Si mamici care ati nascut natural. La cat timp dupa prima menstruatie apare a doua? Tinand cont si de faptul ca nu mai alaptez? Zilele trecute am avut o semi-sangerare si atat, si niste dureri de ovare si de spate de abia pot umbla....Este normal?

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Marryan ne faci sa salivam ! Imi plac la nebunie dulciurile cu nuci. Totul a inceput de la tortul krantz din copilarie

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Haideti sa va arat cum povestim noi, cand suntem singurei acasa.

La o poveste cu mami
http://www.youtube.com/watch?v=lYVdkilEvtk

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput

Hayat, eu nu stiu de chestiile albe din gurita :(
Noi avem pe limbuta dar eu nu le-am curatat cu nimic, mai ales ca pediatru nu a spus nimic.. k le-a vazut cand i-a verificat gatutul.
Pai, da voi stati mult la povesti , la noi mai mult de 5 minute nu rezista [:)))]

Inseamna k eu sunt norocoasa k i-am zis de cateva ori sotului sa mearga in living sa doarma ca sa fie odihnit si nu a vrut. bine, la noi Maia se trezeste maxim o data pe noapte, cateodata deloc, deci nu are de ce se plange :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

Hayatfffff dulce Razvanel si al meu are trac de camera,cand aduc camera stop pauza vorbit .
cred ca ce are in gurita sunt afte si trec tot cu glicerina din cate stiu eu, si nu cred ca are treaba cu refluxul s-ar putea sa il doara si sa planga la titi dar cel mai bine intrebi doctor cum spun tot timpul si nu fac niciodata.
despre menstruatie nu stiu nimic ca eu inca nu am avutsi sunt fff hapy cred ca o sa iubesc sa alaptez.

fug Iancu ma cheama a dormit fff mult 15 min

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

fetele, eu glumeam cu "mi-e teama sa nu-l iubeasca prea mult". O spun in sensul sa nu-l stranga prea tare in brate.... sa nul traga prea tare de maini /picioare/cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

gata recuperat copil plangacios din patut.
Lena o sa citesc si eu cartile alea poate ma invata sa il dresez sa doarma mai mult de 15 min . Parerea mea multi nebuni pe fata pamantului

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput