Copilasi iubiti de sept-oct 2010(3)
Raspunsuri - Pagina 6
camisv spune:
Buna dimineata,
Histamina, Alynta as vrea sa va dau un sfat, dar ar fi doar teoretic caci la noi procesul de intarcare si de nemancat noaptea a venit de la sine: poate totusi sa nu le mai dati, va chinuiti cateva nopti dar apoi se obisnuiesc ... zic si eu
Cameluska, Ioana sta bine cu kg-mele ... la noi daca rugam cantarul arata 9kg, in functie si de "fumurile" avute la mesele de la ora 17. Aseara i-am dat supa cu teietei si a mancat un castron, de unde deduc ca nu mai vrea lactate la masa asta (pana acum ii dadeam iaurt, mamaliga cu branza, paste cu branza). Noi in schimb mancam la masa, fara plimbat prin casa
Noaptea doarme intr-o pijama tip combinezon, fara body pe dedesupt si in sac de dormit. Noi nu facem f. cald noaptea (in jur de 20gr). Sac avem unul mai smecher, fara maneci si cu fermoar de jur imprejur (se poate face si plapuma) de aceea pot sa-l las si putin desfacut, sa nu-i fie prea cald.
gata a venit sa-si ceara "dreptul" la calc.
Camelia,mami de Tudor (10/9/10)
Mari-Mariuk spune:
La capitolul kg, Vlad e tot in categoria pana, inca nu avem 10kg dar nici nu cred ca le va avea prea repede din cauza energiei pe care o are. De aproape o luna ne laudam doar cu un somn pe zi, la amiaza si cu papat la tzatza doar seara la culcare si cand se trezeste noaptea si nu am eu chef sa stau cu sticla cu ceai sa ii potolesc setea. Ziua mananca de toate si daca face mofturi si nu vrea sa manance il las flamand. Insa e smecher si cum vede cate ceva pe masa, intinde mana si se serveste. Astfel a mancat al meu copil foarte multa paine, carne de porc (prajita), slanina, branza de oi de aia sarata rau, mustar, etc. Plus ca a mancat peste sub toate formele: fiert, sarat, prajit, copt.
hadrianae spune:
Buna dimineata!
N-am mai scris de mult, stiu. Cami, . Dar am avut niste saptamani fooarte pline.
Eu la munca nu-mi vad capul de treaba, iar Alexandru a inceput si el "serviciul", mititelul. Acomodarea la cresa merge destul de bine; au fost zile foarte bune si zile mai putin bune.
Sa va povestesc: in prima zi, dupa cum e obiceiul pe aici, am stat cu el o ora, dupa care l-am luat acasa. A fost foarte bine, ca si cum l-as fi dus la un loc de joaca. A doua zi l-am lasat o ora, dupa care m-am dus sa-l iau. A plans continuu.
Dupa aia, in fiecare zi l-am lasat un pic mai mult si cam dupa o saptamana l-am lasat toata ziua. A fost din ce in ce mai bine, era o educatoare foarte draguta, de care s-a atasat si ajunsese sa planga foarte, foarte putin cand il lasam. Nici nu apucam sa cobor scarile, ca deja se oprea si intra in atmosfera de joaca. Cand il luam era foarte bine, il gaseam jucandu-se, foarte vesel. Acasa in schimb, la inceput, era rupt de oboseala, alintat si marait. Dupa aia a inceput sa se poarte foarte frumos si acasa.
Din pacate, a luat o mica enteroviroza dupa vreo doua saptamani si a stat acasa 2 zile. Intoarcerea nu a mai fost atat de usoara si, cel mai rau, educatoarea de care se atasase a plecat, asa ca a cam trebuit sa o luam de la capat. A plans mai mult dimineata, dar totusi il gaseam bine si imi spuneau educatoarele ca e bine dupa ce-si face numarul de plans dimineata. Dar saptamana trecuta de miercuri a stat iar acasa, pentru ca a facut o otita. Astazi l-am dus si a plans, mititelul, dar sa vedem... sper ca per total o sa fie bine.
Problema cea mai mare va fi cand ne vom intoarce din vacanta, dupa 3 saptamani, o luam sigur de la inceput cu acomodarea. Si mama mea nu va mai fi aici cu mine, ramanem singurei... dar asta e, ne descurcam noi.
Dar cred ca in final ii prinde foarte bine si ii place, de fapt. Bineinteles, daca ar fi si mami acolo, ar fi perfect.
Adriana, mama lui Alexandru
Poze
hadrianae spune:
Da, Cameluska, Camisv are dreptate. Ioana sta bine cu kilogramele. Si Alexandru tot inspre 9 kg are. Daca ma intreaba cineva cat are, raspund 9, dar cu jumatate de gura. In schimb de vreo saptamana si ceva, in ciuda imbolnavirilor, mananca fooooarte bine, nu mai face figuri, mananca orice, cere foarte des, se bucura cand il intreb daca vrea sa pape. Sper sa-l tina cat ma mult.
De dormit si Alexandru doarme in sac, cu o pijamaluta pe el, fara body. Sacul este destul de gros si cam transpira. Cred ca o sa-i pun unul mai subtirel. Plus ca dimineata, dupa ce se trezeste, de cateva zile, il gasesc in picioare, iesit din sac. Isi desface capsele si iese. Nu stiu cum reuseste.
Adriana, mama lui Alexandru
Poze
eveline spune:
Salutare!
Vorba Alyntei...si Darian suge ca in frageda pruncie. Adica toata noaptea efectic. Pe la 12, 1, 4, 6, 7 . De cam o saptamana orice as face pe la 12 se trezeste de tot urland si sfarseste prin a-i sari somnul si adoarme iar la 2
Are 10 kg si ceva (nu stiu si cat exact ca-l cantaresc pe cantarul de adulti), mananca de toate dar de LM nu scapam. Nu ca as vrea sa scap dar ma tampeste noaptea.
Ma duc sa dorm...
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
summertime spune:
Camisv, multumesc de intrebare, Miri este f bine din toate puntcele de vedere, mai putin cu somnul, ca de obicei :)
Eu nu prea mai am rabdare de forum, daca ai cont de facebook zi-mi si mie id-ul tau prin PM sa ne imprietenim :)
pianna spune:
Fetelor, imi vine sa va pup!!! De fapt, chiar v-as pupa dar ..... distanta e cam mare:).
Mi-au cazut fff bine comentariile voastre vis-a-vis de nr de kg ale piticilor vostri. Si noi tot 9kg avem (si eu tot jumate de gura le "raportez") si mananca muuuult mai putindecat fratiorii ei de forum.. M-am stresat f tare cu mancatul sau mai bine zis cu nemancatul ei. Cateodata imi venea sa plang de nervi, cand o vedeam cum imi da senina mana cu lingurita la o parte, sau intoarce capul intr-o parte.
La vaccinul de 1 an m-am plans doctoritei si ne-a prescris fier si un siropel homeopat. Sincer sa va zic nu am avut deloc incredere, am luat picaturile mai mult de gura sotului. Coincidenta sau nu, a inceput sa manance. Mai avem muuult pana sa va ajungem, dar macar are 3 solide mese pe zi a cate 150 g.(inchipuiti-va cat de disperata eram inainte, daca acum ma fericesc 150 de grame). Minunea tine de 10 zile si sper sa dureze cat mai mult.
Mai am multe de scris, dar revin si maine. Acum mi-e cam somn.
Vise placute tuturor mamicilor si piticilor!!!
Mari-Mariuk spune:
Buna dimineata.
PIANNA, si eu am reinceput sa ii dau fier si mananca mult mai bine (de o luna). Vlad a trecut oricum prin 2 reprize de slabit/facut foamea din septembrie pana acum, ca facuse diaree si nu accepta decat lm si compoturi. Prima ,,criza'' nu stiu de ce a fost cauzata, dar a doua a prezis iesirea maselutelor, ca avem 2, sus, care au spart cate putin. Acum ne pregatim sa sparga si incisivul lateral drept, jos...asa ne vom lauda si noi cu mai mult de 6 dintisori (stramb crescuti si aia)