Strugurasi de sept-oct 2011 **11*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Sei, eu mi-am tratat o masea cu probleme din sarcina cand avea Maia 3 sapt.
stors lapte
alaptat inainte
pus anestezia
asteptat 3-4h (hranit bb cu laptele stors, pe atunci manca non stop pitica)
stors ambii sani intre timp, cam dupa 2-3 h de la anestezie
alaptat

Mergi la inceput

cand am fost la medic am luat numele substantei din anestezie, am cautat dar nu o mai gasesc :(
sa suni medicul sa intrebi daca se poate alapta cu anestezia care o face si peste cate ore, Eu asa am facut.
eventual poti lua si tu numele substantei active si sa verifici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

In greva suptului cred ca suntem si noi. Abia daca papa un san iar al 2-lea... scandal mare! Cred ca trebuie sa apelez din nou la pompa - enervant !!!!

Ieri m-a lasat soacra cu gura cascata. A venit ca de obicei in vizita sa isi admire nepotul ca pe un bibelou. Aceeasi soacra care nu a venit niciodata sa stea cu bebe sa ies si eu din casa. Dscutam despre faptul ca eu o sa ma intorc dupa 1 an la munca si trebuie sa ne cautam bona. A facut o fata!!!! A zis sa il ducem la ea. Nu pot sa cred! Mie imi convine varianta asta, chiar daca sta la 40 km de noi. Toata noaptea m-am gandit la asta. Ce o fi patit? Eu nu indrazneam sa ii propun asta, stiind ca nu a vrut sa stea cu fetele lu' fica-sa. Sa se ofere ea sa stea cu nepotu'? Wow

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Klau_ditza bucurate :P

Fetelor ati lustruit ghetutele pentru diseara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Lena eu am pregatit ghetutele. Asa mi-a zis sotul.
Am pregatit si ghetutele lu' bebe

acum asteptam sa vedem daca am fost cuminti

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Ziua buna fetele....ca era sa va zic buna dimineata

Klau, ma bucur pentru tine si mei imi zice soacra-mea,sa ne facem un baiat ca ea opreste fata acasa

Fetelor azi am murit si inviat.Am lasat-o pe [pitik in pat dormind si eu am dat fuga la bucatarie si nici nu stiu cand trecusera 40 minute iar cand am venit in camera ea era cu capul la marginea patului.Nici nu vreau sa ma gandesc daca as mai fi intarziat 10 minute...

Ea nu se intoarce de pe o parte pe alta dar se impinge in picioare.

Hellena, imi pare rau si eu trec prin asta de 2 luni, ceea ce se si vede ca a me aare 4,800 la 3 luni si 1 saptamana.

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abmariana spune:

Sei, eu sunt stomatolog si iti voi povesti cum procedez cu mamicile care alapteaza.

Radiografia dentara retroalveolara implica radiatii mici( daca dentistul tau are radiologie computerizata RVG , acestea sunt reduse cu 90 % fata de o radiografie normala). Radiatiile sunt ceva mai mari in cazul unei radiografii panoramice( defilate). Pentru o singura maseluta problematica este suficient sa-ti faca o radiografie retroalveolara. Ar trebui sa-ti puna si o protectie ( sort) de plumb ca sa-ti protejeze glanda tiroida.
Deci radiografia se poate face fara probleme unei femei care alapteaza.

Eu sfatuiesc mamicile sa nu alapteze puiutii timp de 6 ore dupa anestezie. Se pot mulge inainte sau pot decongela o punguta de lapte daca si-au facut stocuri.

Recomand amoxicilina, este un antibiotic slab dar foaret activ pe bacteriile din cavitatea bucala.

Sper ca ti-am fost de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Multam fain, Theea. Din astea i-am dat pana la urma si l-am urmarit toata noaptea sa nu faca febra. Am reusit sa vb si cu dr azi dim.

Problema e ca amandoi baietii sunt raciti. La Iannis stiam ce sa-i dau ca e mai marisor, dar la un bebe asa mic cum e Dimitris stiu ca prea multe nu se pot da si cand l-am vazut cum era aseara...of

La multi ani cu intarziere fetelor care si-au serbat ziua zilele astea. Nu dau nume ca nu mai retin ce am citit.

Va citesc dar nu prea mai reusesc sa si scriu ceva. Iar acum cu amandoi baietii raciti e si mai dificil. Si mesajul asta l-am inceput dim la ora 10 si abia acum reusesc sa-l termin,

Citat:
citat din mesajul lui theea

La Multi Ani sarbatoritelor!

Kora parca tu intrebai ce sa dai pt tuse ,eu Alessiei ii dau Stodal care e un produs homeopat si Oscilococcinum pt raceala. sper sa ii treaca repede

40+ si de Alessia(30.08.09)

mamica de Iannis 2 ani + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

salutare si de la noi

cam greu dar pitica ma tine cu ea non-stop.....oare sa fie atit de dependenta de mine incit sa nu imi dea voie nimik sa fac

vreau si eu sa urez cu intirziere LA MULTI ANI, LUI JADE, INELUTSA, SA FITI SANATOASE SI TOT CE VA DORITI

Si la multe lunite puiutilor care au implinit 2-3 lunite sa cresteti mari si sanatosi.

Helena imi pare rau ca ai avut o intimplare mai putin placuta si care te a marcat, am trecut si eu prin asta insa nu am lesinat desi eram pe punctul de a o face....acum important sa tii capul sus si sa i multumesti lui Dumneeu ca in minutul dat a fost tatal tau linga tine si a ajutat copilul sa si revina....tu trebuie sa fii puternica pentru el, asta imi zic si eu mie de multe ori imi pare ca sunt tare slaba si cedez insa in suna mereu cuvintele in mintea mea ca daca nu am sa o ajut eu cine o sa o faca....si pentru asta trebuie sa fiu tare...te imbratisezi cu drag si daca te simti inca slabita bea ceva de linistit gen valeriana...ceva ca tu trebuie sa fii puternica pentru el.
CA nu maninca suficient eu cred ca daca adauga bine nu ai de ce sa iti faci griji, lasa sa manince cit poate el nu il impune ca nu e corect, uite ex soacra-mii pe sotul meu la nascut de 4500 era dolofan cu ochii mari...insa nu minca bine niciodata, adauga 600 grame in mediu pe luna, soacra isi facea mii de ginduri mers la dr si verdictul a fost ca asa e specificul lui.....sincer sotul meu nu a racit de vreo doi ani...are o imunitate puternica si a mincat sin doar 4 luni.
nustiu daca te linistesc dar cel putin eu cred ca tu ai nevoie de exemple ca se te linistesi si sa nu impui bebele sa papa mai mult decit el cere....crezi ca fetita mea maninca mult....pfai daca suge 2 minute la un sin si apoi la altul....dar daca adauga in mediu 890 grame nu imi fac prb ii dau la cerere si atit nu pot inca sai creezi un program...poate mai tirziu...

Alayna curaj mamico....si eu am ft in starea de care povestesti insa sa stii ca eu am inteles ca e mai bine pu mine sa nu fie nimeni linga mine decit sa ma ajute....eu asa am invata cum sa o inteleg pe fetita, cum sa o ajut incaz de nevoie...multe chestii...stiu ca e greu de inteles...insa sa stii ca asta e pe putin timp si cu timpul creste fetita si momentele frumoase abia incep sa soseasca...gindestete ca tu est CEA MAI BUNA MAMICA PENTRU PUIUTUL TAU

lali si eu am vazut pozele pe FB sunteti nemaipomeniti de frumosi, o familie calda si pozitiva asa vad eu din poze, fetita e parca rupta bucatica din tine

andreea am scris si in PM ca sa nu ii dai debricat, chiar daca de la colici bb regurgiteaza...off cit noi regurgitam in jet, de frica plingeam ca ma speriam enorm de mult...pina dr ne a dat LP antireflux....asa am zis ca nu ii dau si am rezistat cam 1 saptamina....cind sa ii dau SURPRIZA...fetita mea refuza bibe si il scuipa...asa ca am aruncat cutia si am zis ca daca va regurgita oricum asta se intimpla pina la un timp si apoi ii trece.....ca de atunci fetita mea daca regurgiteaza doar asa un ml si atit adika putin de tot, colicii na mai revin cind si cum dar ne am deprins cu ei si stim cum sa i alinam, sper ca bb sa ii treaca colicii si cu asta si regurgitatul

sei ma bucur Elena e bine, vezi ca nu ai de ce sa te ingrijorezi daca bb se dezvolta bine, a mea inca nu se intoarce dar nu imi fac pb...noi miine terminat masajul dar ei atit de mult a inceput sa i placa ca ma gindesc sa l prelungesc, asa mai am si eu o ora sa fac papa ca altfel mii tare greu nu imi da voie sa fac nimika
am zile in care nici nu ma pieptan din cauza ca nu reusesc, mereu trebuie sa fac entertainment, sa o hranesc, schimb, papa, somn si iar din nou de fiecare dat...am ajuns sa nu mai duc contul la zile...

cineva zicea de memeorie...pai eu tot am rupturi de memorie, si fac niste chestii ciudate, gen pun sarea in frigider...si apoi o caut ca nu o gasesc...si multe alte off sper sa imi revin si eu adata cu cresterea fetitei.

Bujo ma bucur ca esti mai bine

off sa trezit pitica si plinge...o fi visat ceva

va pup

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui abmariana

Sei, eu sunt stomatolog si iti voi povesti cum procedez cu mamicile care alapteaza.

Radiografia dentara retroalveolara implica radiatii mici( daca dentistul tau are radiologie computerizata RVG , acestea sunt reduse cu 90 % fata de o radiografie normala). Radiatiile sunt ceva mai mari in cazul unei radiografii panoramice( defilate). Pentru o singura maseluta problematica este suficient sa-ti faca o radiografie retroalveolara. Ar trebui sa-ti puna si o protectie ( sort) de plumb ca sa-ti protejeze glanda tiroida.
Deci radiografia se poate face fara probleme unei femei care alapteaza.

Eu sfatuiesc mamicile sa nu alapteze puiutii timp de 6 ore dupa anestezie. Se pot mulge inainte sau pot decongela o punguta de lapte daca si-au facut stocuri.

Recomand amoxicilina, este un antibiotic slab dar foaret activ pe bacteriile din cavitatea bucala.

Sper ca ti-am fost de folos!

Mamica de baietel minunat, Anton Daniel (7.9.11)

Inteleg ca esti de specialitate. Daca e asa im i poti spune si cu ce substanta se face anestezia?
Uite aici o listuta de medicamente: http://www.kellymom.com/health/meds/aap-approved-meds.html#Anesthesia. Se regaseste substanta? Sau poate fi folosita una dintre ele?

Mergi la inceput