Strugurasi de sept-oct 2011 **11*
Raspunsuri - Pagina 12
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreea_t Sei - merci pentru info despre debridat Da, nici eu nu stiu ce sa fac in legatura cu vitaminele recomandate de dr. Chiar nu stiu... va rog help!!! Acum am o alta problema, i-am dat 1 ml debridat (avem de luat 1 ml dimi si 1 ml seara), prima doza. Dupa i-am administrat infacol si l-am pus la san. A mancat ceva timp, nu a golit sanii ca de obicei si a inceput sa regurgiteze de cateva ori. La vreo 15-30 min dupa masa a facut un strop de kk in care rau 2 firicele foarte mici rosii. Are cineva idee de la ce poate fi??? Am facut vaccinul vineri seara si de atunci i-am administrat novocalmin la 112 ore 1/2 supozitor. Trebuie sa-i mai dau pana luni dimi inclusiv. Oare are legatura? Sotul a spus sa asteptam urmatorul kk sa vedem ce se intampla si dupa sa luam o decizie. |
Seara buna . Eu sunt rupta de oboseala dar trebuie sa scriu
Deci
Debridat ati primit probabil pentru ca medicul vostru il suspecteaza de reflux pe fond de colici/balonare. Eu una nu i-as da. Personal consider ca acest medicament nu e ok. Pur si simplu nu am incredere ca face ceva buna si mai stiu si caz in care bebe a ajuns internat cu deshidratare grava la spital si de acolo un l;ant de probleme luni intregi cu N internari, N perfuzii, suspiciuni de 1000 de boli. Eu nu i-as da
Despre Ca si Fe fara analize. Eu nu i-am dat nici lui Mihnea si nu ii voi da nici lui Tudor. Categorric, pe baza de analize i-as da.... ca nu-s nebuna... dar recomandari din astea dupa ureche ....
Adica na, eu am auzit de medici care dau Ca si Fe si pt picioare reci, si pentru MAINI reci( am scris maini cu litere mari pentru ca mainile bebelusilor sunt reci si pt ca inca nu au circulatia ok si pentru ca le flutura de zor pe sus), si pentru transpiratie ( asta mare al meu transpira de rupe si are Ca si Fe fix pe media intervalului de normalitate fara sa aiba suplimente vreodata.... dar multi copii transpira ... asta e...)
Cat despre novocalmin pentru vaccin atatea doze Frate!!!!! eu asa ceva nu am auzit. Eu stiu de medici care recomanda 1 doza de ibuprofen sau paracetamol preventiv... dar 1 si nu novocalminul ( algocalminul) care in tarile normale nu se mai vinde fara reteta de ani, din fericire si la moi tot asa acum. de ce nu se mai foloseste decat cand nu cedeaza febra la nimic altceva, cand e ultima varianta??? pentru ca SCADE IMUNITATEA.
Deci sa inteleg: medicul vostru va recomanda o tura de "imunizare"cu minerale si vitamine date fara analize, dar va distruge imunitatea cu novocalmin , atatea doze, asa.... preventiv!!!!
Daca firicelele rosii sunt sange ( sper sa nu fie) pot fi fie de la vreo leziune provocata de supozitor ( caz fericit) fie de la vreo iritatie pe undeva pe sistemul digestiv de la medicamente... sau... de la altceva ...
Esti sigura ca e sange?
Parerea mea personala e ca sa nu mai dai copilului nicio tampenie .... nici NOVOCALMINUL decat daca face febra sau plange rau de durere ( si atunci eu i-as da ibuprofen sau paracetamol) .... debridatul numai daca e absolut necesar( colici gravi si crezi tu ca ii merge cu medicamentul asta, dar fii cu ochii pe el sa nu dea in altceva) . Nu-i da infacol cat ia debridat... in principiu colicii ar trebui sa-i rezolve debridatul si fara infacol... Iar despre Ca, Fe, vitamine etc... mai bine faceti analize.... TOT ce e mult strica
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui hellena_d Fetelor, heeelllppppp! Petru refuza (sau bea extrem de putin 30-40 ml) la o masa daca e treaz, bea numai in somn, si bea bine atunci, 120-150 ml! Ce-i asta? V-ati mai confruntat cu asa ceva?! Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta ! |
Asta e faimoasa greva a suptului.... care apare si la bebeii pe LP si la cei pe LM.
Iti trebuie calm sa gasesti calea... reteta care la voi functioneaza...
Eu cu Mihnea am trecut de 2 ori prin casta... si a durat cam 2 sapt de fiecare data... A fost crunt pentru psihicul meu. Nu stiam cat mananca, fiind alaptat... dar urla de foame si apoi urla si mai tare cand vedea sanul.... Il leganam, linisteam si iar il puneam la masa. Lua 2-3 guri... si iar urla... si uite asa am petrecut noi "greva suptului"pana s-a terminat
O alta mamica imi povestea ca la ea noapte manca bebe linistit... asa ca solutia ei a fost sa faca bezna in casa si liniste la fiecare masa... pana a trecut...
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui pinkysor may, ii pun scutec ca altfel nu pot... daca nu pun e ud rau capul lui dbunny, s-ar putea sa nu aiba de-a face cu temp din casa, poate asa transpira el mai abundent, nu am vb cu medicul inca... sunt curioasa ce-mi zice |
Daca nu-ti spune ca e lipsa de CA sa-l pupi din partea mea
ionelamaria spune:
Despre noi:
Cum spuneam, sunt obosita rau. Copiii sunt bine, cresc amandoi si se iubesc. Tudor ii zambeste vesel lui Mihnea cand acesta ii vorbeste. Mihnea nu mai termina de mangaiat bebe... Uneori mi-e teama sa nu-l iubeasca prea tare
Bujo Ma bucur ca e mai bine
Ala, peste putin timp ai sa si uiti cat de greu a fost... ai sa vezi
Scame si eu gasesc mereu intre degetele copiilor.
Transpiratia nu e neapart de la lipsa de Fe. Cum spuneam: Mihnea transpira mult si are Fe ok ( pe toate analizele de pana acum)
Despre greva suprului
http://www.llli.org/faq/strike.html
http://www.llli.org/nb/nbstrikes.html
Si gata... ca umplu singura pagina
theea spune:
La Multi Ani sarbatoritelor!
Kora parca tu intrebai ce sa dai pt tuse ,eu Alessiei ii dau Stodal care e un produs homeopat si Oscilococcinum pt raceala. sper sa ii treaca repede
Lali_mete spune:
Neatza!!!
pentru cine vrea.
O saptamana frumoasa va doresc!!!
Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
klau_ditza spune:
lali multumim de cafeluta. Sunt un pic zombie, nu am avut somn de la ora 3 De fumat m-am lasat de 1 an, desi uneori simt o pofta...
La multe lunite eva de andreea2011La multi ani annare !!!
It's a boy !!!
LenaC spune:
Neata
Frumoasa melodia Dbunny
Hellena sa ai grija de tine mami, pentru ca pentru are nevoie de mamica lui
Sei, eu lucrez in IT si vb foarte mult in engleza la serviciu, de asta :P
Maia e cumintica, i-au mai aparut aseara niste bubite parca mai mult... posibil de la compotul de visine, dar e asa de buuuun... off off :(
La noi in w/k a fost bunica si am facut si eu o baie relaxanta. Seara am lasat-o la vorba cu bunica, pentru ca ea pe la 12 noaptea adoarme si noi ne-am uitat la un film... super tare.. de mult nu mai statusem cu sotul meu atat doar noi doi :)
Noaptea asta a dormit de la 12 la 9, a papat si acum iar doarme :P
Am incercat sa o culc mai devreme dar s-a trezit de 2 ori noaptea asa k prefer programul 12-9 :))).
Da, Lali sunteti geniali toti in pozele alea de pe FB. O familie superba. Eram cu gurapana la urechi cand m-am uitat :)
Alyana, eu cand mai pateam ca plangea in timp ce o ppuneam sa suga, am urmat sfatul Ionelei si o alaptam in mers, mai greu dar eficient.
Jade sa va fie de bine petrecerea
Legat de papat mai putin, si Maia cred ca papa putin mai noi, dar eu dandu-i din san nu stiu exact cat papa si nici nu ii voi face proba cantarului pentru ca o consider irelevanta (nu aruncati cu rosii). Cred k papa mai putin pentru ca sanii raman destul de plini dupa ce termina. Dar daca bibi doarme bine, uda scutece si imi zambeste eu nu am de ce sa imi fac griji :).
La palpare ma dor sanii, asa e de cand am inceput sa alaptez... eu tot credeam k o sa treaca dar incep sa ma intreb daca e normal. Mai are cineva aceasta problema?
Ionela, cum adica sa nu-l iubeasca prea tare? nu exista asa ceva . Scumpii de ei, sa ne mai pui filmulete sa ii vedem
seidana spune:
Mneatza
Eu sunt cu fundul in sus...
Mi-i se umfle o masea si sunt disperata, azi noaptea nu am dormit de la 4 la 6 , la gandul ce fac daca trebuie sa iau antibiotic, cum alaptez cum nu alaptez, ce voi face ca nu vreau sa ii dau LP... in fine am zis ca daca e sa fie ceva , nu voi alapta 3-5 zile timp in care ma mulg, si apoi revenim la titi... in cel mai rau caz..
Ionela... radiografia ? anestezia? se pot face cand alaptezi..
Imi zicea Natalia ca augmentin sau amoxacilina se pot lua in alaptare.. algocalmin banui ca nu pot lua pt durere, insa paracetamol da .. nu?
Jade.. da / ce frumos.. cred ca sarbatorile astea o sa ne fie cele mai frumoase sarbatori... si de acum incolo tot asa frumoase si mai frumoase vor fi
ma doare capul ingrozitor.. merg sa imi fac o cafea..
...........................................................................
...........................................................................
Lali_mete spune:
Intre un mop si o carpa de sters mai arunc un ochi la voi .
Seidana sunt antibiotice compatibile cu alaptarea deci e posibil sa nu opresti alaptarea nici macar pentru o zi.
Lena .
Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)