Prejudecati despre feminitate si masculinitate
Raspunsuri - Pagina 17
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus Asa privesti un produs care nu-i de strincta necesitate
Daca peste doi ani creste cursul de schimb la 5,5 sau 6 lei si ai credite la banci pe care nu le mai poti onora, si pierzi masina, sau se scoate casa la vanzare, sau cursul ramane la 4 lei dar pierzi serviciul si ajungi in aceeasi situatie, ce spui? Oaau ce fraiera am fost cand s-a indatorat guvernul ca nu i-am intrebat care vor fi efectele pentru viitor! Parca-i scenariu asta e mai plauzibil si mai dureros decat cel descris de tine. |
Darling, asta se intampla deja... S-a intamplat deja... E old news...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Ingrid S spune:
Femeile sunt mai ancorate in realitatea imediata. Fara a fi un cliseu. De aceea sunt putine interesate in politica, deoarece politica presupune o viziune, o capacitate de a privi spre viitor. Politica e un joc pe care putine femei se simt capabile sa-l joace, nu din cauza prejudecatilor sau a misoginismului, gresit. Nu le preocupa si atat, de ce ne-ar fi rusine sa recunoastem asta? Preferam o revista glossy in locul unui interviu cu Neagu Djuvara (eu il citesc, e genial) de ex., ei si? E in natura noastra.
Eu citesc despre politica pentru ca am un sot care e in domeniu si ma intereseaza astronomia. Este o diferenta. Cunosc multe despre politica, externa sau interna. Asta nu ma face automat pasionata.
La subiect, unde sunt prejudecatile despre barbati? De 16 pagini se discuta doar despre femei si despre politica. Asta e esenta intrebarilor tale, Deceneus?
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Deceneus spune:
Citat: |
ciatta Ingrid S - La subiect, unde sunt prejudecatile despre barbati? De 16 pagini se discuta doar despre femei si despre politica. Asta e esenta intrebarilor tale, Deceneus? |
Cred ca prejudecatile despre barbati au fost desertate la subiectul cu trasnaile sotilor nostri.
portocalia spune:
Cum exista indivizi care participa la vot pentru o punga de malai, un kg de zahar s.a.m.d, ar fi bine sa nu mai poata participa, decat daca trec un test prin care demonstreaza ca sunt informati in probleme de politica. Testul sa se dea online, si cand l-au finalizat daca au intrunit punctajul primesc "atestat de cetatean", cu care participa la alegeri. In situatia asta o sa avem indivizi care sunt interesati doar de viata lor si a familiei si cetateni care sunt intersati de viata comunitatii. |
ooo, ce idee buna! si cu aia care n-au internet ca sa dea testul online, ce facem? nu mai vorbim de aia care nu stiu sa scrie si sa citeasca si al caror numar creste de la o zi la alta.
si mai ales, ce facem cu baietii destepti, alfabetizati si cu internet la discretie, care horatasc din spatele cortinei (de fum) cine "iese" ? aici as vrea eu o solutie, stimate deceneu, caci vad ca le stiti pe toate.
Deceneus spune:
citata portocalia ooo, ce idee buna! si cu aia care n-au internet ca sa dea testul online, ce facem? nu mai vorbim de aia care nu stiu sa scrie si sa citeasca si al caror numar creste de la o zi la alta. si mai ales, ce facem cu baietii destepti, alfabetizati si cu internet la discretie, care horatasc din spatele cortinei (de fum) cine "iese" ? aici as vrea eu o solutie, stimate deceneu, caci vad ca le stiti pe toate. |
Testul se da la primarie sau la centru de vot, nu acasa ca sa-l poti falsifica punand pe altul sa-l sustina.
Daca cetatenii-alegatorii sunt informati, nu o sa-i mai aleaga pe politicienii care prelungeasc contractele baietilor destepti.
Marina spune:
Deceneus, mici comentarii la cursul euro/dolar care o ia razna sau la curs stabil vs somaj si la ideea de imprumut de tara:
1. statul nu e de vina ca X si-a luat imprumut de la banca si nu a fost in stare sa identifice riscurile pe termen lung...gen creste curs de schimb, raman somer, ma inbolnavesc si nu mai pot munci etc etc
2. exista un curent de opinie printre economistii romani si d'aiurea ca cea mai buna modalitate de a minimiza efectele actualei crize este inflatia.
3. Ultima data cand ne-am platit toate datoriile si am incercat sa fim saraci dar cinstiti s-a lasat cu cartele de paine si program de apa calda. Pana nu producem mai mult decat consumam cred ca e utopic sa vorbim de cum ar trebui sa se descurce statul din banii proprii fara imprumuturi.
Bee spune:
Marina, dar statul e de vina cand voteaza o lege de genul "bancile POT, daca VOR sa refinanteze creditele ipotecare la care valoarea ipotecii nu mai acopera valoare creditului". Cu alte cuvinte banca X-leasca, da un credit inselator, la o dobanda de ei stiuta. Apoi evalueaza (astronomic in perioada cu pricina, ca doar Boom-ul imobiliar n-a venit din senin si din neant) apartamentul, da creditul. Si ce se intampla in 3 ani? Tu constati ca platesti aiurea niste comisioane si dobanzi ce nu erau explicite, vrei sa te refinantezi (daca ai reusi, brusc ar scadea si rata cu aproape 200 E)iar banca nu te mai poate ajuta ca doar s-a inselat amarnic atunci cand ti-a evaluat proprietatea (S-avem pardon, evaluatorul e de vina, nu banca, statul sau mai stiu eu cine)! Si pt mai multe forme de inselaciune (ca asta este) platim numai noi? Nu bancile sau statul. In mintea mea, eu sunt convinsa ca pt a limita pierderile "bancile" au cotizat masiv la momentul critic (votarea legii) la niste oameni, care in Parlament fiind reprezentau statul.
Scuze de offtopic.
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Testul se da la primarie sau la centru de vot, nu acasa ca sa-l poti falsifica punand pe altul sa-l sustina. Daca cetatenii-alegatorii sunt informati, nu o sa-i mai aleaga pe politicienii care prelungeasc contractele baietilor destepti. |
nu-i fezabil,
1. pentru ca talpa tarii abia stie sa citeasca - si-s multi, chiar daca prosti
2. niciun partid aflat la putere nu are interes sa introduca sistemul asta. de ce sa-ti tai craca singur?
mie de exemplu mi-ar placea un test pentru a deveni parinte. sa aibe dreptul sa faca copii numai aia care-l trec. dar sunt destul de rezonabila ca sa-mi dau seama ca o astfel de regula atenteza la 1000 de drepturi si e posibil sa puna in miscare un proces cu final nefericit. asa ca, mai bine democratie.
Marina spune:
bee nu inteleg cu ce e statul de vina...ar trebui sa oblige bancile sa ia anumite decizii comerciale? Pana una alta vorbim de banci private care au libertatea sa dea credite la ce dobanzi si preturi vor. Nu statul ar trebui sa intervina (exceptand situatia de monopol) ci raportul cerere/oferta ar fi cel care ar trebui sa echilibreze piatza si conditiile. Din nou in scenariul unui credit pe 20 de ani era usor de asumat ca piata imobiliara va trece prin 2-3 cicluri , pe la al 2-lea -3lea varf deja casa e veche iei si asta la socotela, poate ramai somer sau nu mai poti munci etc, astea sunt elemente de baza cred in luarea unei decizii de angajare intr-un credit pe 20 de ani. Ceri practic bancii sa piarda 200 euro pe luna si astepti statul sa intervina intr-un raport comercial privat. Imi pare rau dar o sa fii din ce in ce mai dezamagita.
Deceneus spune:
citta Marina -Deceneus, mici comentarii la cursul euro/dolar care o ia razna sau la curs stabil vs somaj si la ideea de imprumut de tara: 2. exista un curent de opinie printre economistii romani si d'aiurea ca cea mai buna modalitate de a minimiza efectele actualei crize este inflatia. |
Este o terie economica a lui John Maynard Keynes cu bune si rele, dar suntem off.
Vezi aici, si mai sunt si altele pe blog.