Prejudecati despre feminitate si masculinitate

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Mde, si eu care credeam ca e un topic cinstit si serios despre prejudecatile astea de gen care ne afecteaza pe toti... Cand colo...

Totusi, ca sa revin la subiect (desi e greu de inteles care e el si pe unde se afla, shubi-dubi-pap-dibi), exista intr-adevar multe stereotipuri de gen care ne guverneaza viata, iar Romania este un exemplu tipic de societate patriarhala, misogina, unde domnesc in voie prejudecatile, discriminarea si intoleranta (lucru care se poate observa si din experienta personala, si din diverse studii, si chiar si aici, pe forum...).

In sotzietatea asta a noastra, rolurile sunt distribuite in mod traditional si patriarhal - pe scurt, barbatul la conducere, femeia la cratita. Adica barbatul este vazut ca cel care conduce, ia deciziile, se ocupa de planificare, de bani, e expert in toate, e consultat pe diverse teme ca o autoritate, iar femeia e cea care hraneste (...) cuplul/familia. Asta o spun din postura unui om care s-a ocupat anual de studii pe tema asta, si asta era rezultatul (pe care, de altfel, il intuiam oricum si fara studiile respective). Asta e si imaginea care reiese din media, ca deh, realitatea se reflecta in oglinda asta. Sunt diverse informatii pe net, inclusiv studiul facut de ALTFEM, si care se gaseste la ei pe site.

Stereotipurile astea ne afecteaza intreaga viata, educatia, egalitatea de sanse, economia, viata politica, tot. Femeile sunt discriminate, asta e trista realitate. Ele beneficiaza in mai mica masura de educatie decat barbatii, sunt deci afectate mai mult de saracie, sunt slab reprezentate in politica, sunt victimele de predilectie ale violentei domestice, si in postura de victime nu sunt luate in serios, la serviciu unde au abilitati si responsabilitati egale cu ale barbatilor sunt platite mai prost etc. etc. etc.

Iar revistele pentru femei nu fac decat sa perpetueze stereotipurile astea si discriminarea, nu stiu de ce iti e teama de ele, Deceneus, pentru ca merg in directia ta.

A propos, sa stii ca exista femei care sunt interesate si de felul in care arata, si de viata profesionala, si de cea personala si spirituala... in acelasi timp! Adica daca-s o femeie interesata de cariera, nu inseamna ca nu merg la sala si arat ca omul cavernelor! Invers, daca-s o femeie ingrijita, nu inseamna ca sunt o superficiala si o "pitzi" care nu are nicio alta preocupare decat sa-si gaseasca vreun "sponsor".

Femeile sunt diverse, sunt complexe, ca tot omul, as zice , si fiecare dintre ele ar trebui sa poata face ce vrea fara presiunea rolului traditional, fara sa fie judecata si etichetata dupa niste standarde "strambe".

Of-of, mai-mai, poate cand o sa ne facem mari o sa ne lase si pe noi sa conducem masina, nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Have fun
"Men stare at breasts, women at wedding rings: study" http://www.thelocal.fr/1853/20111124/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citata salcia Stereotipurile astea ne afecteaza intreaga viata, educatia, egalitatea de sanse, economia, viata politica, tot. Femeile sunt discriminate, asta e trista realitate. Ele beneficiaza in mai mica masura de educatie decat barbatii, sunt deci afectate mai mult de saracie, sunt slab reprezentate in politica, sunt victimele de predilectie ale violentei domestice, si in postura de victime nu sunt luate in serios, la serviciu unde au abilitati si responsabilitati egale cu ale barbatilor sunt platite mai prost etc. etc. etc.

Sa nu confundam efectul si cauza.
Am spus ca un subiect la politica nici nu a fost citit, si cel cu prejudecatile a adunat de 600 de ori mai multe accesari.
Cine te-a oprit sau te-a persecutat sa nu accesezi un subiect din sectiunea respectiva?
Cred ca femeile sunt reprezentate in politica peste ponderea participarii lor la viata politica, adica daca am face o statisca, cat la suta din femeile membre de partid au reprezentare in conducere si am compara cu ponderea batilor in functii de conducere in total barbati membrii de partid, femeile ar fi mai bine reprezentate.
E ca si cum te-ai plange ca nu castigi la loto cand de fapt nu joci.

Citat:
citata salcia Iar revistele pentru femei nu fac decat sa perpetueze stereotipurile astea si discriminarea, nu stiu de ce iti e teama de ele, Deceneus, pentru ca merg in directia ta.

De undea-i dedus ca mi-ar fi teama de ele?
Care-i directia mea ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Capcaunule, merci de argumentatie, m-ai scutit sa scriu nu de alta, da-s in criza de timp (azi incepem diversificarea).

Citat:
pe scurt, barbatul la conducere, femeia la cratita


Pfuai, sa-i zic sotului care saracu' in ultima vreme mai mult el a gatit, ba a pus si muraturi... (precizez ca ambii suntem trecuti de 40, deci bine inradacinati in comunism...)

Revin cand oi avea timp, poate-si revine si subiectul, a inceput sa pice un pic in derizoriu si off-topic. oricum, "ramura" cu politica e interesanta (pt mine).

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:



thank god you're a man :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Salcia aici ai dreptate......
Mai ales cu ultima parte.....
CH DANA.....cam asa ceva...
Bun...Dece dragul meu....ai inceput sa vb abstract,mai nou sa faci o varza din ce spui....
Lamureste-ne si pe noi atunci...ce ai vrea sa auzi?Mai ales cand deschizi un subiect ca asta pe un forum predominant de femei....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

S-o luam logic, ca doar terminaram Politehnica.
1. Subiectul de la Politica nu a fost citit, fiindca majoritatea intra direct la Generale si atat.
2. Prejudecatile exista si se perpetueaza. Si ce? Depinde de fiecare din noi sa le modificam, sa le inlaturam si sa traim asa cum ne place (desi cazul copilului crescut de gen neutru este unul extrem). Nu ti se pare ca niste prejudecati si niste judecati legate de gen, care dureaza de mii si mii de ani sunt greu de inlaturat in cativa zeci de ani de emanciapare? Pai la scara istorica, noi femeile abia am apucat sa votam, abia am apucat sa contam si sa putem sa spunem ceva.
3. Gandind la toate acele lucruri pe care le-ai enunta ca fiind prejudecati, stau si ma intreb daca nu-s cumva doar constatari si apoi generalizari (in unele cazuri fortate).
Si plecand de la situatia mea. Am facut POlitehnica, nu fiindca am fost cumva urata sau nebagata in seama. Nu-mi pare rau. Mi-a placut si-mi place ce fac. Insa in domeniul meu, foarte putine femei reusesc sa reziste si sa se afirme, asta este. E o constatare. Nu mai spun, ca din start barbatii sunt preferati si platiti mai bine.
Apoi, am vrut copii si m-am supus prejudecatilor si am avut nevoie de un barbat puternic si orientat cu care sa-i fac. Ok, l-am gasit si am trecut la treaba. Apoi barbatul puternic si orientat a vrut sa-si vada de cariera si servici la cote inalte, dar sa lase si progeniturile in siguranta si sa mai aiba si mancare buna cand vine acasa. OK, executat. Dupa cativa ani de distractie, am revenit in forta in campul muncii, este minunat, muncesc in disperare si cu placere, de copii ma ocup, am o multime de chestii interesante care ma preocupa spiritual, etc, insa cand apuc sa scot si eu nasul pe strada, realizez ca nu fac fata distractiei. Adica-s cam expirata, depasita, obosita si n-am timp de mine. Deci, iar ma comport conform prejudecatilor care spun diverse.
Inca odata, merg pe ideea ca toate prejudecatile au la baza constari cat se poate de reale (fara a generaliza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Deceneus, pe tine ce te supara, defapt? Ca nu prea inteleg.
Revistele de moda cu sfaturile despre cum sa intinzi fondul de ten?
Femeile din politica?
Femeile carora nu le place politica?
Fetele de la politehnica?
Fetele care nu-s la politehnica?

Te deranjeaza faptul ca femeia are azi mai multe drepturi decat avea acum 100 de ani? Esti subordonatul vreunei femei care taie in carne vie?
Crezi ca femeile cauta barbati de 2 metri, cu pachete de muschi, care se iau la tranta prin paduri cu ursul?
Crezi ca daca o femeie iti zambeste vrea sa te domine si apoi te lasa balta indragostindu-se de actori si fugind cu ei in lume?

Nu am pretentia sa raspunzi la toate intrebarile, alege cateva.
Implica-te putin si cu pareri proprii, ca sa ne putem intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu-l supara nimic.
Doar ca dupa atatea subiecte deschise la Politice unde mai ca nu vorbeste singur, a vrut si el sa vada cum e sa se-ncinga hora pe-un subiect de-al lui.
Aici a strans mult mai multe raspunsuri (si admiratoare ) decat pe toate celelalte subiecte ale lui la un loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cu toate astea majoritatea articolelor din reviste sunt o modalitate de a vinde continutul. Cu sau fara prejudecati revistele de femei sunt afaceri conduse cu maini de fier. Sincer mie uneia mi-ar face placere sa fiu ceva mai feminina, imi place si moda si cu varsta am inceput culmea sa fac si mancare. Realitatea e ca majoritatea femeilor traiesc fix in acelasi mediu ca si barbatii si muncesc cot la cot pentru a se intretine. Fac fata tuturor prejudecatilor si isi vad de viatza lor fara sa se abata in discutii filozofice.

Apropo de Doamna de Fier , Cred ca englezii ar trebui sa-i spuna multumesc cu mana pe inima. Nu o fi fost ea o socialista inflacarata dar a avut viziunea disciplinei si rigurozitati financiare si politice, calitate rara in anii de dupa ea.

Mergi la inceput