Gradinita Angels Academy - impresii

Gradinita Angels Academy - impresii | Autor: micki_mica

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Sunt o mamica de pitic de 2 ani. L-am avut la gradinita din septembrie, dar dupa viroze repetate, am luat o pauza de gradinita. Sa trecem peste iarna mai usor.
Gradinita este in sect 2, aproape de Iancului, Magura Vulturului.
Inainte de numea Tonya.

Mi-ar prinde bine cateva pareri, inainte de a reveni la gradinita.
Voi spune si eu parerile mele, formate in scurtul timp cat a stat copilul acolo.
1. Educatoarea super ok, rabdatoare, intelegatoare, comunicativa.
2. Ingrijitoarea de la grupa lui mi-a placut mult.
3. Cat a fost cald, copilul nu mai vroia sa plece din curte, unde aveau jucarii. Cand s-a lasat frigul, venea in brate si abia apucam sa il imbrac, asa de mult vroia sa plecam.
4. Meniul, l-am obtinut o singura data, pt sapt ce urma, dupa cateva zile de insistat. Doar la cerere (cerut cateva zile, la rand). In acea sapt era doar pui. Ma interesa sa stiu ce ii prepar in weekend, sa fie meniu variat.
5. Au contract cu un medic, ce verifica o data pe sapt, copiii. Mi s-a zis ca a stat cuminte la control, dar eu stiu ce patesc cu el, de fiecare data cand e vorba de medici, deci aici am niste dubii. Cand am rugat sa pot vb si eu cu dna dr, mi s-a parut ca se cam evita asta (ba ca a plecat, ba imi vor transmite planul de imunizare)...desi eu vroiam sa vb direct cu dna dr. Micutul meu era dupa o pneumonie interstitiala, ca rezultat al complicatiei unei viroze (din colectivitate).
6. Nu ni s-a cerut niciodata avizul de intrare in colectivitate, desi l-am dus mereu, si am aflat de la alta mamica, faptul ca nici ei nu i s-a cerut. Am rugat, la prima tuse sau primii muci sa fim anuntati (mai ales dupa pneumonia aia). Nu s-a intamplat.
7. Am vazut zile la rand pitici care aveau muci la greu, tuseau, personal de acolo care tusea...
8. Adresa lor nu e de gasit pe internet...tot la lipsa transparenta as bifa-o.
9. De cand l-am dus la gradinita, noaptea era foarte agitat si urla in somn, ziua avea crize de isterie. Acum nu mai are, de cand nu se mai duce.
10. L-am primit, seara, cu alt tip de scutec, decat ce ii dadeam sa i se puna. La fel cu alte haine sau haine lipsa, de unde cred ca nu avea fiecare dulapiorul lui.

Poate am eu impresii gresite si tocmai de aceea am expus ce m-a impresionat mai mult. Fiind primul copil, e posibil sa vad eu altfel, lucrurile.
Mi-a placea sa aflu si alte pareri.

Mami lu' Kiti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Noi am vizitat de 3 ori gradinita Angels Academy cand cautam gradinita pt baietel, adica acum 1 an. Mi-a atras atentia in primul rand faptul ca cei mici nu erau veseli, umblau asa de apatici prin clasa incat chiar m-am gandit in mai multe momente daca nu cumva le dau ceaiuri tei/musetel la micul dejun ca sa stea linistiti...
Nu mi-a placut directoarea, atitudine de gestionara de alimentara.
Nici educatoarea de la grupa mare - care parea un fel de no 2 in gradinita - nu mi-a placut deloc, foarte nervoasa, in prezenta noastra se stapanea vizibil.
Nu mi-au dat nici un menu, ba chiar cand a venit ora mesei mi-au cam dat de inteles ca n-au chef sa intru acolo desi mi-am exprimat frumos dorinta de a arunca si eu o privire in sala de mese. Oricum, la orice ora mirosea a tocanita.
Pe scurt, in final am eliminat gradinita de pe lista cu mult entuziasm!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

Noi am vizitat de 3 ori gradinita Angels Academy cand cautam gradinita pt baietel, adica acum 1 an. Mi-a atras atentia in primul rand faptul ca cei mici nu erau veseli, umblau asa de apatici prin clasa incat chiar m-am gandit in mai multe momente daca nu cumva le dau ceaiuri tei/musetel la micul dejun ca sa stea linistiti...
Nu mi-a placut directoarea, atitudine de gestionara de alimentara.
Nici educatoarea de la grupa mare - care parea un fel de no 2 in gradinita - nu mi-a placut deloc, foarte nervoasa, in prezenta noastra se stapanea vizibil.
Nu mi-au dat nici un menu, ba chiar cand a venit ora mesei mi-au cam dat de inteles ca n-au chef sa intru acolo desi mi-am exprimat frumos dorinta de a arunca si eu o privire in sala de mese. Oricum, la orice ora mirosea a tocanita.
Pe scurt, in final am eliminat gradinita de pe lista cu mult entuziasm!

Fiona67, multumesc frumos pentru raspuns.

Eu i-am vazut pe pitici, in curte, in vremea cand eram in alegeri. Si erau ok. Cand m-am mai dus, a fost dupa masa de dimineata, si erau voiosi.

Dar intr-o dimineata, cand sotul l-a dus pe pitic la gradi, jos erau nesupravegheati si o dna de sus, fara sa i se vada chipul, tipa la ei ca de-s asa de agitati.
In prezenta aceleasi doamne(recunoscuta dupa voce), copiii nu se joaca, nu vorbesc intre ei. Stau pe scaun precum statuile (situatie observata de sot, cand il ducea pe baiat, dimineata).

Daca dna "care parea un fel de no 2 in gradinita - nu mi-a placut deloc, foarte nervoasa, in prezenta noastra se stapanea vizibil." era o dna cu parul blond, vopsit, pot sa spun ca da. Aceeasi impresie mi-a lasat si mie. Si dupa ce am solicitat meniul, 2 zile, cum ma vadea ca vin sa iau copilul intra in bucatarie si nu mai iesea pana plecam. Ca o constatare. Cand a trebuit sa incaseze banii pe luna urmatoare, cand am fost sa platim, nici macare nu s-a uitat, pe prezenta, pentru a reduce din taxa, suma (12 lei/zi) aferenta zilelor cat a lipsit copilul.

Sunt si parti bune, dar acum cele care inclina balanta sunt cele mai putin bune. Si daca si altii vad ce vad si eu, inseamna ca sansele sa ma insel sunt mai mici.

Mergi la inceput

Pentru o gradinita privata mie mi se pare ca "Angels Academy" are cam multe probleme. Noi pana la urma l-am dus p baietelul nostru la o gradinita de stat, in ideea de a avea bani pt sporturi, ateliere, etc, dar l-am retras rapid pt ca nu erau scosi afara si educatoarea tipa.
Chestia asta cu tipatul eu nu pot s-o accept deloc, si nici baietelul meu. De fapt el mi-a spus f ferm ca nu mai vrea sa mearga la gradinita pt ca "dna Vali tipa si nu e fericita niciodata":)
Pe cand cautam gradinite, si credeam ca o sa avem bani pt private, mie mi-a placut Kid's Club. Acolo aveam de gand sa-l ducem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uxksyio spune:

Eu am fetita la Angels Academy de aproape un an si va pot spune ca este o gradinita destul de buna pentru grupa de pret de care vorbim. Nu exceleaza, dar am auzit la alte gradinite de probleme cu adevarat mari. Am auzit de gradinite cu pretentii unde copiii sunt batuti cu linia la palma, sau unde copiii cad si se lovesc frecvent, sau unde la grupa pregatitoare pentru scoala nu s-a facut nimic. In schimb, la Angels Academy copiii chiar invata lucruri si sunt bine ingrijiti. Meniul este afisat la intrare - il puteti vedea in fiecare dimineata, copiii au program sanatos, iar copilul meu nu a venit niciodata lovit. Stim ca una dintre directoare are atitudine de "gestionar de aprozar" si stim ca educatoarele sunt diferite, dar in nici un caz copiii nu sunt stresati si nu "stau nemiscati" cand vine vreuna dintre ele.
Mi se pare normal sa nu accepte vizitatori in sala de masa si este chiar o atitudine de dorit din punct de vedere al igienei, dupa cum mi se pare normal sa nu putem suna educatoarea direct, in timpul orelor de program, ca sa se poata concentra pe copii.
E decizia voastra, dar cred ca exagerati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns little15 spune:

In toamna anului 2011, am vizitat aceasta gradinita pentru a-l inscrie pe micutul nostru, pe atunci in varsta de 1 an si 10. Desi din discutii cu unele persoane, mi s-a spus ca este o gradinita bine cotata, atat mie cat si sotului ne-a lasat o impresie proasta.
Subscriu la parerile celorlalti utilizatori(micki_mica) in legatura cu personalul. Directoarea parea gestionar de aprozar. Zambea de complezenta. Nu au vrut sa ne primeasca la vizionare decat dupa ora 18. Copiii care ramasesera sa-si astepte parintii, erau lasati in curte nesupravegheati. Conditiile nu erau de gradinita particulara ci mai degraba de cresa de stat. Am avut impresia mi-as lasa copilul intr-o cresa de stat. Mirosea a mancare de cantina, camerele pentru bebelusi aveau paturile murdare. Am vazut multe perechi de incaltaminte si am dedus ca sunt foarte multi copii intr-o grupa. Curtea murdara, jucariile din curte foarte uzate, tomberonul de gunoi langa gratarul pentru friptura. In curte aveau o mocheta foarte uzata.
Concluzie: Nu am inscris copilul acolo.
Ulterior am aflat de la un coleg al tatalui meu, care locuieste langa gradinita, ca se aud in mod frecvent copiii plangand si educatoarele tipand, ceea ce l-a dus cu gandul ca ar putea fi batuti acesti copii.
Sper ca prin aceste randuri sa fiu de folos altor parinti care cauta gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

DREPT LA REPLICA:

Dragii mei, am primit un drept la replica din partea gradinitei. Il gasiti mai jos. Inainte de al publica as dori sa subliniez urmatoarele:

- fiecare persoana are propia sa parere (subiectiva) despre un anumit produs sau serviciu
- cei care aleg o gradinita trebuie sa mearga acolo, sa o viziteze si sa-si formeze propia lor parere. Nu va lasati influentati de experiente personale ale unora sau altora, fie ele negative sau pozitive.

MESAJ DIN PARTEA GRADINITEI:

"In ultima postare a d-nei "little15"am intalnit doar neadevaruri fapt care m-a determinat sa va contactez personal. Suntem constienti ca parerile parintilor sunt personale dar cand vine vorba de rea vointa ma simt nevoita sa cer stergerea acestor postari de pe site-ul dvs.

Jumatate din ce a spus d-na este minciuna si ma refer la urmatoarele: ora pe care dumneaei a mentionat-o - noi incepem vizitele seara la 16.30 nu la 18 cum a precizat ; ultima mancare in gradinita se gateste la ora 15 si este o gustarica dulce deci nu avea cum sa miroasa in gradinita la ora 18 a "mancare de cantina"; incaltarile copiilor sunt in holul gradinitei nu la intrarea in sala deci doamna nu avea cum sa isi dea seama de un nr. estimativ a copiilor din grupa, in "camerele bebelusilor"cum se exprima doamna sunt paturi rabatabile si nu cred ca avea cum sa isi dea seama de cum arata lenjeria, mocheta din curte nu este nici macar murdara fiind curatata zilnic de cateva ori deci nici nu incape vorba de uzura si lista cu minciuni poate continua.

Cel mai grav este ca doamna stie de la un vecin care de fapt presupune ca sunt batutii copilasii nostrii asa cum si doamna fiona67 da cu presupusul ca noi servim ceai de tei/musetel ca sa ii linistim. Noi suntem de mult timp pe piata gradinitelor particulare, facem parte din gradinitele autorizate de minister si mai mult decat orice ne facem treaba cu seriozitate iar minciuna concurentei poate darama tot ce noi am cladit cu multa munca.

Nu cerem sa fim ridicati in slavi si nici nu cerem ceva ce nu ni se cuvine dar cerem sa fie sterse postarile d-nei little15 si al doamnei fiona67 referitor la presupusul ceai dat copiilor pentru a-i avea linistiti."

CATEVA CONCLUZII:
- daca userii fiona67 si little15 nu reactioneaza la mesajul de mai sus, postarile lor se vor sterge. Evident ca acesti useri isi pot nuanta mesajele precedente, sau le pot argumenta cu argumente concrete.
- daca se incepe un dialog o sa va rog sa fie unul civilizat. Orice incalcare a regulamentului va fi pedepsita.
- persoana care ne-a contactat din partea gradinitei si-a dezvaluit identitatea. Noi nu o vom face pubica. In cazul in care userii vor face acuze grave la adresa gradinitei, ii rugam si pe acestia sa ne trimita informatii despre identitatea lor. Noi nu vom face publice aceste informatii dar le vom pune la dispozitia instantelor statului in cazul in care ele ne sunt solicitate in baza legislatiei in vigoare.

Mergi la inceput

Asa cum am mai spus am fost de 3 ori la Gradinita Angels Academy. Ultimele doua dati am stat destul de mult, sotul meu fiind in biroul directoarei pentru semnarea unui contract, in vederea retinerii unui loc. Recunosc ca ne-am grabit cu acel contract, ulterior dupa ce am procesat tot ce am vazut am ales sa nu ne ducem baietelul acolo.

Gradinita arata foarte bine, este curata si are un loc de joaca frumos, dar copiii nu erau fericiti!
Am stat cu baietelul cam 2-3 ore in sala de la grupa mica si pot sa spun ca am fost uimita de cat de linistiti erau copiii, mai degraba apatici as putea spune. Din acest motiv am si intrebat ce ceai li se da la micul dejun, educatoarea mi-a spus ca nu stie, si in mintea mea s-a infiripat firesc probabilitatea ca e vorba de o infuzie de musetel/tei. Impresia ca este posibil sa fie asa a fost indeajuns de puternica incat sa ma gandesc destul de mult la idee.

A venit pauza. Baietelul meu este o fire sportiva si de la 2 ani sarea treptele, de pe marginea canapelei sau a fotoliilor. Evident ca si acolo a sarit cele 3 trepte (sau cate erau) care duceau in curtea gradinitei si educatoarele au fost sincer speriate. Imi dadeam seama ca le era teama cu adevarat sa nu se loveasca, nu-si dadeau seama ca e stapan pe situatie. Atata ii temperau pe cei mici ca pana la urma nimeni nu prea se juca, mai mult se invarteau prin curte sau se dadeau linistiti in leagane. Doar baietelul meu impreuna cu un nou-venit alergau fericiti de colo-colo, iar crisparea educatoarelor era mai mult decat evidenta. De fapt, activitatea lor preferata de pauza era sa alinieze toti copiii pe scari si sa stea de vorba cu ei. Cel putin in ziua respectiva asa a fost.

Am facut un scurt popas si la celelalte grupe. La grupa mare copiii desenau niste figuri geometrice si unul dintre ei, putin mai spontan, i-a spus ceva educatoarei (acea no 2 de care va spuneam). I s-a raspuns cu asprime ca nu a fost intrebat nimic, sa-si vada de figura lui geometrica si cu asta punct. Brutal!

Iar in fiecare dimineata realmente mirosea a tocanita/supa de cand veneam pana plecam.

Directoarea/patroana nu mi-a placut deloc, de fapt nici nu stiu daca este cadru didactic, parca fosta asistenta medicala am retinut. Rigida, deloc deschisa la sugestii, parca studiase pedagogia cu Piaget...ce sa spun!De exemplu, dupa semnarea contractului am intrebat-o daca poate si baietelul meu sa ia masa cu ceilalti copii (plateam, evident), eram curioasa cum interactioneaza. A refuzat.

Cam asta imi vine in minte acum. O sa revin cu placere daca impresia mea prosta despre gradinita este considerata in continuare nefundamentata.

Ah, mi-am mai adus aminte ceva! O fetita care era in prima ei zi de gradinita a fost lasata sa planga continuu peste 2 ore. De-abia dupa ce le-am sugerat eu educatoarelor ca poate ar fi indicat sa-i sune pe parinti a coborat directoarea din biroul ei, a scanat putin tabloul si a zis: "Da, hai sa-i sunam pe parinti." De fapt eu nici nu sugerasem sa vina directoarea, credeam ca educatoarea va lua aceasta decizie singura, in mod natural. Cum sa lasi un copil sa planga atat de mult continuu??!!

Mergi la inceput

Si daca tot impartasim impresii de mame pot sa va mai spun ca, inainte de Angels Academy aveam pe lista de vizite gradinita "Little Angels Nurserey". Am vb cu directoarea la telefon si vizita a fost aprobata.
Cand am ajuns ne-a deschis o educatoare destul de timorata, care la mai toate intrebarile noastre raspundea: Poate ca ar fi mai bine ca aceste chestiuni sa le discutati cu dna directoare!
Atitudinea ei tematoare mi-a displacut profund, asa ca nici n-am mai vizitat gradinita.
Cred ca toate mamele stiu ce li se potriveste copilului lor, asa ca nici una nu poate fi acuzata ca are o impresie prosta despre una sau alta si isi exprima parerea pe net. Doar pentru asta sunt facute forumurile!
Daca Angels Academy este asa o gradinita buna, in mod cert va supravietui criticilor noastre exprimate in acest spatiu virtual!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Nu stiu nimic despre gradinita cu pricina. Insa intru doar sa felicit mamicile care au avut rabdarea sa dea atatea detalii. Practic de aceea avem forum! Mi-as dorit si eu sa gasesc atatea impresii despre gradinitele din Tineretului (de ex.). si pana la urma, la capitoul gardinite, sincer cred ca detaliile fac diferenta. chiar si daca acestea sunt exprimate doar ca pareri!
Pentru mine aceste "pareri" conteaza (chiar si alte vecinilor) si nu doar anunturile de pe peretii gradinitei sau vorbele directoarelor/educatoarelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Va multumesc pentru parerile exprimate, referitor la subiectul deschis. Este un forum unde impartasim impresii (personale, de preferat) si de unde fiecare isi formeaza sau isi nuanteaza parerea. Eu am inteles si celelalte pareri, si am luat decizia potrivita pentru piticul meu.

Sunt convinsa ca, in ciuda tensiunii de aici, fiecare a inteles si aspectele pozitive si cele negative si va decide in consecinta.
De asemenea ma bucur ca am avut si dreptul la replica din partea gradinitei.

Va doresc, fiecarei mamici, gradinita potrivita pentru fiecare piticot, si gradinitei sa utilizeze in mod constructiv informatiile de aici.

Mergi la inceput