indemnizatie somaj
Buna! Pe scurt: Am o vechime de munca de 2 ani si 10 luni- norma intreaga plus 2 ani concediu crestere copil, apoi inca o luna in preaviz( 20 de zile lucratoare). Si in plus 8 luni cu 4 h/ zi, pana am intrat in cig. Indemnizatia in cig a fost de 1590 lei+ 200 lei alocatia, iar pe ultimele 12 luni inainte de intrarea in cig veniturile au fost urm: 1350 net pt norma intreaga si aprox 1000 lei net pt 4 ore. Acum, calculele facute de duduia de la somaj: indemnizatie 6 luni, suma 375 lei. E corect? Sunt suficiente informatiile acestea? Mersi.
Raspunsuri
eumada spune:
La somaj nu e ca la CIC....
Se calculeaza la salariul minim pe economie,plus un procent pentru vechime...ceva de genul asta...mai bine te lamureste Marius...insa e corect calculat,nu esti prima care are acest cuantum asta stiu sigur....
daca vrei,maine o sun pe colega mea de la somaj si-ti spun cum se calculeaza exact conform legii in vigoare la momentul actual.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
marius spune:
Da, este corect. Si ce a scrie eumada in principiu este corect.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
adi2003 spune:
375 lei e 75% din valoarea indicatorului social de referinta, care, in prezent e de 500 lei.
eumada spune:
Si procentul aferent vechimii e re;lativ mic.....trebuie multi ani ca sa poti avea un procent mai mare...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
adi2003 spune:
Daca nu are un stagiu de cotizare de minim 3 ani (CIC-ul nu se ia in considerare ca stagiu), atunci nu i se mai adauga la suma de 375 lei, acel procent. (oricum sumele sunt mici...)
"Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute
la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani."
adi2003 spune:
Pai n-ai ce face, trebuie sa te conformezi.
Asa am facut si eu, cu toate ca am primit acel procent de 5%. Dar e nesemnificativ.