Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***369***

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Fetelor multumesc de raspunsuri si de sustinere.
trebuie sa fac cateva precizari. Stiu cat de sinistra vi se pare gradinita asta dar asa sunt toate si la scoala e la fel doar ca acolo poate va avea mai multe activitati. Educatoarele nu sunt indiferente sau incompetente ci asa e sistemul aici, nu o fac din lene sau din rea vointa, asa li se pare normal, si e normal pentru englezi, ei sunt foarte multumiti de "sistemul jungla", cum il numesc eu. Ele sunt dragute si atente dar in limitele in care la randul lor au crescut. Ele au parerea ca o rasfata pe Kathy pentru ca e cea care primeste cea mai multa atentie (dupa masura lor ca dupa a noastra e egal cu 0). Pe de alta parte o si lauda pentru cate cunostinte are iar eu le spun mereu ca le-a invatat la gradi acasa. A Chato gradinita e in apropiere de cartierul francez, Kathi are multi colegi francezi si e cea mai buna din zona. Sa-ti mai spun ca pe ei ii prefera copiilor englezi mult mai salbatici si mai neingrijiti. Prietenele ei cele mai bune sunt frantuzoaice. Asa...Kahty nu e terorizata acolo, doar ca nu e "cocolosita"(cum zic ei) nu are satisfactia gradinitei de acasa dar nici sa stea cu mine nu-i place. In vacanta cerea sa mearga la gradi dar cand merge se bucura de weekend. Nu mai plange si uneori se bucura de ce face acolo, si-a facut prieteni si ii place cat de cat de educatoare. V-am spus asta ca sa nu aveti impresia ca terorizez copilul.

Legat de solutii.
1. Dupa cum am spus nu poate veni nimeni la noi
2. Servici am, ma asteapta. Acum sunt intr-o perioada de toleranta pana se acomodeaza copilul si va putea merge la program lung. Pot sa si renunt la el si sa raman acasa dar ne va fi destul de greu financiar si zic eu si psihic pt mine.
Statul cu ea acasa, l-am luat in calcul dar l-am exclus pana acum pentru mai multe motive.
- La scoala (care e obligatorie) va avea acelasi sistem ca aici dar probabil cu mai multe activitati si chiar mai dur in ce privete libertatile, asa ca am considerat ca e mai bine sa se obisnuiasca din timp decat sa o ia direct in piept disciplina de la scoala.
- Scoala o va incepe conform regulilor la 4 ani jumate, adica peste doi ani. Asa ca m-am gandit eu ca ii va fi ff greu sa se acomodeze "la jungla stricta" dupa ce a stat inca doi ani cu mama acasa.
- e un copil sociabil si ff activ. Se plictiseste repede, vrea mereu activitati noi, vrea la copii. Poate si datorita atentiei pe care i-am dat-o de mica, ea nu se prea joaca singura si ma solicita mereu asa ca inafara de ea, eu nu as mai putea face aproape nimic si aici nu am alt ajutor. Si chiar se plictiseste de stat cu mama, e foarte fericita sa schimbe peisajul sa fie independenta daca ii plac locul si persoanele respective. Nu e nici asa linistita cum e Ada si nici nu-i place casa cum ii place lui David sau Sophiphicului. Cand nu are activitati constante in care sa se implice zici ca e un leu in cusca. Stiu ca poate unele din voi nu ma intelegeti dar statul acasa cu mine era ultima solutie, pentru binele ei si temperamentul ei si acacterul ei. Acasa am dus-o pe Gaza mai repede de a incepe serviciul tot din acest considerent si a fost perfect pentru ea. A fost cel mai fericit copil. As fi dus-o si mai repede dar mi-a fost mie greu sa ma despart. Oli poate sa confirme cat e de activa si independeta ca a vazut-o in actiune cu Chiti.
- asta e la coada listei, trebuie sa renunt la servici.
ar mai fi, da acu nu ma mai lasa Gazi mica sa scriu.

Mi-a placut mult ideea lui Simpli si implicit a Biancai, am si cautat pe net si zilele astea sun sa vad ce si cum e la play-date-ul ala de acolo.

A si inca ceva, credeti ca ar fi bine sau rau, atunci cand venim in concediu acasa sa o duc la fosta ei gradi, cateva saptamani.?
1 + ar fi ca ii vede (educatoare, colegi), mai invata cate ceva, nu uita de tot sistemul romanesc, imi tin promisiunea ca ii va vedea cand mergem in Romania
2 - ii vede si iar va plange dupa ei, si cand ne intoarcem iar va face comparatii.

fug

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Oli i-am aratat Gazei pozele cu voi si mi-a zis din prima ca vrea la prietena ei Chiti sa o pupe. Pe tine si pe David doar v-a analizat. Asa ca un pupic de la Gazii pentru Chiti si cate doi de la mine pentru voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Gaza eu zic ca este ok cat sunteti in concediu in Ro sa o duci si la gradi, daca va dori. Daca o face fericita, de ce nu? dar o sa mai aveti timp si de gradi?

Simo hai ca-i tare si Luc. Baietii astia....

Olga, mamica lui David iepurasul si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Gazo, io nu am inteles o treaba. Cat stati voi acolo?
Adica Gaza mica inceppe scoala acolo dar nu o termina ca sunteti obligati sa va intoarceti in tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Bianca, in serviciul diplomatic asa e regula, dupa 4 ani schimbi locatia obligatoriu. Si deduc ca Gazul e diplomat

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Gazo, si eu votez cu gradi din tara in vacante... deja izia stie si asteapta cu nerabdare sa se intoarca la "Dana", educatoarea ei (de 5 zile) din ro. Cind citim povesti in ro printesa e Dana :) (de le Izia citire).

Copiii trebuie sa stie ca exista mai multe sisteme, mai multe posibilitati, asta le deschide orizontul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22

Oli i-am aratat Gazei pozele cu voi si mi-a zis din prima ca vrea la prietena ei Chiti sa o pupe. Pe tine si pe David doar v-a analizat. Asa ca un pupic de la Gazii pentru Chiti si cate doi de la mine pentru voi

Chiti s-a bucurat foarte tare si v-a transmis si voua pupici

Si de la noi

Olga, mamica lui David iepurasul si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Super-tari, David si Luc!

Simona, .

Admirat pozele cu Oli si compania, si Ana Bianca si compania .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Bianca, in serviciul diplomatic asa e regula, dupa 4 ani schimbi locatia obligatoriu. Si deduc ca Gazul e diplomat

Adica ideea mea era ca daca stau acolo 4 ani, asta inseamna ca 1.5 ani sunt de gradi si 2.5 de scoala si cand vin in tara Kathy va intra in clasa I/ grupa pregatitoare. Vreau sa ajung la faza ca nu as da-o la gradi in conditiile astea, insa am aflat ca GAza are job asa ca trebuie sa se intample ceva.

Dar noi ne dam usor cu parerea. Gazo, curaj si sa te lumineze Cel de sus sa faci cea mai buna alegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

GAZO, nu stiu... Mai reflect si dau si eu cu oistea-n gard (adica o parere).

ILINCO eram precisa ca despre clipul ala este vorba Dupa clipul cu cainii jupuiti de vii si eu eram convinsa ca au ceva chinezii astia acum, de cand interactionez "activ" cu natia asta imi dau seama ca exista "o predispozitie", care nush daca vine din comunism, cat din "cruzimea traditionala", dar cred ca la fel s-ar fi intamplat, de pilda, in Angola sau in Irak... si asta fiindca sunt tari "traumatizate", care au vazut prea multa violenta si prea multa... moarte.

...si nu mai stiu cui voiam sa raspund...

Aaaa, INA, noi am fost cu trenul Bucuresti-Suceava. 7 ore. A fost f. bine! Dupa asta am mai mers cu masina 40 min, Suceava - Gura Humorului, si iarasi a fost OK (in afara episoadelor de "au butica" = rau de masina). Deci nu te demobiliza asa de usor.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput