Recomandare
Raspunsuri - Pagina 7
b.nica spune:
Da mai Capcaunelule, ca nu stiu cum sa te mai rasfat ca sa nu dispari iar, am vazut si auzit comentariile istoricilor si ziaristilor.
Aceeasi placa care se pune mereu ca esti nationalist daca te interesezi de origini si esti trimis la colt imediat de 'mnelor.
b.nica spune:
In ceea ce priveste otv, trebuie sa te informezi inainte ca sa accepti laturile cu care se arunca intr-o emisie tv ca nu cumva sa arunci murdarie pe rufe curate!
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul b.nica, de cand esti cu ochii lipiti de otv ai inceput sa ratezi esentialul! Ieri de exemplu, s-a comentat pe mai multe posturi TV subiectul tau preferat: tracodacii si filmuletul care circula pe web. Savuroase bataliile din studiouri! Am aflat si eu ceva nou. Daca stiam ca tracogetii sunt buricul pamantului, ce-au colonizat toata Europa, Asia si Americile, c-au inventat scrisul si religia, ei bine, ieri am aflat ca sunt si primii legislatori. |
Daca citeai cartea lui Densusianu cu care ma ironizai la fiecare postare si eu ca proasta credeam ca l-ai citit, poate aveai o alta opinie!
Densusianu si-a construit bibliografia in 40 de ani de documentare stricta si tot ce afirma are trimitere in subsol la documente incontestabile?
Detractorii pe asta se bazeaza, pe greutatea de a citi o lucrare fabuloasa dar f. greu de citit!
capcaunul spune:
Densusianu incropea o poveste cand inca nu se inventase datarea izotopica, lingvistica bajbaia in asteptarea nasterii lui Chomsky, marile temple de la Catal Huyuk dormeau inca sub pamant samd.
In ultimii o suta de ani s-au descoperit de cateva sute sau mii de ori mai multe lucruri privind istoria antica decat cele cunoscute la vremea lui Densusianu. In plus, nici pe acelea Densusianu nu le stapanea bine, ca amator ce era.
b.nica spune:
Capcaunule, puteai sa ma convingi ca l-ai citit in mai putine cuvinte!
Dar nu l-ai citit si...pacat!
b.nica spune:
Lasa-l pe Densusianu acum si vezi pe net un film care s-a dat la Antena 3 in emisiunea "In premiera"(parca ii zice).
Filmul este despre Ovidiu Tender si se numeste:"Stapanul Africii", merita vazut!
capcaunul spune:
Promisiuni electorale? www.dailybusiness.ro/stiri-companii/candidati-promisiuni-traznite-de-la-constructia-de-insule-la-garda-pensionarilor-76691/" target="_blank">Avem di tati:
- internet gratuit wireless pe toata raza sectorului;
- glucometru, tensiometru si termomentru digital gratuit pentru fiecare familie;
- excursii gratuite;
- cate 10 noi biserici in fiecare sector din Bucuresti;
- infiintarea Garzii Civile a Pensionarilor;
- un jungle park;
- indemnizatii in valoare de 1.000 de euro pentru fiecare nou-nascut;
- pensii municipale;
- constructia a 7 insulite pe mare, ca in Dubai;
- metrou in Ramnicu Valcea;
Votanti sa fie!
b.nica spune:
Pentru cine se intreaba de ce sunt 4.000 sau mai multe de accesari pe site-ul cu filmul "Dacii adevaruri tulburatoare", trebuie sa avem in vedere ca o criza a identitatii ca popor apare cand poporul se simte nedreptatit si umilit, apare cand o societate este in deriva!
Este datoria "specialistilor" care se dau rotunzi prin televiziuni, sa restabileasca onoarea cetatenilor acestei tari asa cum o fac aceia din acele tari care se respecta!
Sunt tari care aduc la nivel de mare descoperire fiecare ciob de oala pe care il descopera. Este suficient sa popositi ceva mai mult pe Viasat History!
Cel mai mult mi-a placut pe site-ul lui Roxin sectiunea cu filme documentare in care se preciza:"adevarul este gratuit"!
Deceneus spune:
O intrebare si un raspuns, in stilul bancurilor cu radio Erevan
Care-i diferenta intre evrei si romani?
Evreii sunt dispersati in lume dar uniti si solidari ca natiune, pe cand romanii suntem uniti in teritoriu si dezbinati ca popor.
Deceneus spune:
Inre-un articol din Deutsche-Welle www.dw.de/dw/article/0,,15965106_page_0,00.html" target="_blank">Secretul bine pazit al politicii românesti - Horatiu Peppine incearca sa analizeze efectul sistemului majoritar in diverse tari cu probleme, Grecia si Spania. Ideea articolului este ca sistemul electoral proportional, face dificila formarea de majoritati parlamentare stabile, majoritati monocolore, si atunci politicienii romani au recurs la migratia parlamentara ca la o "prima" acordata primului clasat.
Reducerea numarului de parlamentari are ca miza sa faca mai usoara modificarea majoritatii parlamentare, fiind necesar un numar mai mic de parlamentari "traseisti".
Citat: |
Adevarata functie a migratiei politice Parlamentul României, martor al migratiei politice neîntrerupte Migratia politica româneasca este un fenomen moralmente condamnabil, dar care a avut rolul primei majoritare. Grupul conservator al lui Dan Voiculescu (ales pe listele PSD) a fost „prima majoritara” acordata Aliantei DA în 2004, iar grupul desprins din PSD în 2009, condus de generalul Oprea, a fost „prima majoritara” acordata PDL în 2010. În 2012 în schimb, guvernul Ponta beneficiaza la rândul sau de o „prima”, prin întoarcerea dezertorilor. Fara aceste transferuri, nicio guvernare nu ar fi fost posibila în ultimile doua legislaturi. În fine, un alt secret bine pazit de presedintele Traian Basescu este ca reducerea numarului de parlamentari la 300 este de fapt un element de majoritarism. Cu cât sunt mai putini parlamentari, cu atât reprezentarea este mai putin fidela, iar majoritatile sunt mai usor de constituit. De aceea, pentru România se impun câteva concluzii destul de clare: fie „prima majoritara” este oficializata, adica se ofera câstigatorului un numar de locuri din oficiu ca sa poata forma singur guvernul, fie se adopta un sistem mai simplu si mai onest, cum este sistemul majoritar uninominal. Politica româneasca a functionat de bine de rau si asa. Dar costurile sunt foarte mari, daca ne gândim cât timp pierd jurnalistii si opozitia ca sa combata traseismul politic sau dimpotriva câta energie se consuma pentru a convinge opinia publica ca „solutia imorala” este, în realitate, „o forma de responsabilitate”. |
Horatiu Peppine ca si alti sustinatori ai sistemului majoritar pledeaza pentru guvernari monocolore, pe cand eu cred ca guvernele de coalitie sunt mai "sanatoase" pentru viata politica.
Daca in coalitii politicienii sunt aroganti, atunci cum vor fi in conditile in care vor fi stapani pe situatie?
Analiza de mai sus demonstreaza si ce sustin eu, respectiv ca puterea si opozitia au intelegeri in culise si fac cu schimbul la guvernare.
In 2009 au guvernat impreuna, in 2010-2011 a fost PDL-ul cu UDMR-ul, acum au lasat USL-ul ca sa se salveze PDL-ul de la un dezastru previzibil.