URGENT ! greutate mare la 9 luni

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Graficele astea isi au si ele rolul lor, nu le puttem chiar neglija, copiii trebuie sa-si tripleze greutatea la un an, sa aiba 12 kg daca s-a nascut cu 4, parca 14 e cam mult la varsta lui .

Unul din baietii mei s-a nascut cu doar 2.8 kg, dar a luat mult in primele luni asa incat isi triplase greutatea la 4 luni, mi s-a recomandat inceperea diversificarii cu legume si fructe la 5 luni, nu le dau nici acum cereale si nici LP pe saturate , ma incadrez in cei 600 ml permisi si treaba s-a reglat.
De acord ca medicul are si el o vina, nu l-a vazut pana acum??Trebuia sa va indrume de la inceput.

Patryss_88, cum ai calculat tu?? Pana la 8 luni trebuie sa ia aprox 500 g pe luna, apoi 250 g pana la un an, deci sigur nu va ajunge la 14 kg decat daca te chinui.

Florynn81v, nu stiu ce sa va zic , mai bine consultati un medic competent.

Mami de gemenasi Luca si Marc -11 mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui florynn81v

sincer si noua ni sa parut ciudat ca la controlu periodic facut cel putin odata pe luna ,doctorul nu a mentionat nimik pana acum,ca e prea dezvoltat sau ceva de genu...si acum dintr-o data ca e f mare...de parca nu-l vazuse pana aunci...in fine...o sa cautam cu siguranta si o alta parere de specialitate ..sper sa fie ok....sa nu fie nimik grav....sau ma gandesc ca poate seamana cu mine...ca din cate mi-au zis ai mei eram destul de grasut pana la un an...si tocmai deaceea am inceput sa merg dupa un an....apoi nam avut probleme cu greutatea si nici acum la 30 de ani....

Intreb fara legatura cu subiectul... de ce facteti control de cel putin o data pe luna?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CAMELIA28

Patryss_88, cum ai calculat tu?? Pana la 8 luni trebuie sa ia aprox 500 g pe luna, apoi 250 g pana la un an, deci sigur nu va ajunge la 14 kg decat daca te chinui.

i

Camelia, cred ca fac parte din categoria celor stresate de greutate, si in cel mai accelerat ritm de crestere am calculat asa.
Ideea e ca el a pus in primele 2 luni cate 1,5 kg, iar dupa aceea cate 500-700.
Eu incerc sa nu ma "chinui" , nu papa cereale in lapte, biscuiti, si cu LP, la fel, incerc sa nu il indop. Si toate astea pentru ca el e mai " zdravan" de pe acum, si incerc sa nu favorizez cresterea prea mare in greutate.

Referitor la cazul de fata, dupa calculele tale copilul ar avea cu 2 kg in plus fata de grafice, eu nu contest utilitatea graficelor, insa mai mult ca sigur el e mai inalt, si poate de aceea sunt acele 2 kg in plus. Sunt sigura ca atunci cand va umbla greutatea va fi una normala pt varsta lui.

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui florynn81v

doctoru...a zis ca e mult peste greutatea normala si trebuie tinuta o cura de alimente...dap..o sa rarim cat se poate si lapticu si fainoasele....fructele si legumele sunt ok?...e posibil ca laptele mamei sa fie prea gras?si el sa asimileze tot ce mananca?....ideea e ca sa nascut destul de mare...4,5 kg la nastere....deci cam 1 kg si ceva pe luna a luat in greutate de la nastere si pana acum....
....multumesc mult....apreciem ajutorul...

Mama are cumva diabet?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Daca e sa ma iau dupa etichetele hainutelor, 80 de cm e inaltimea medie LA 1 AN, NU la 18 luni.

Cu inaltimea, e OK copilul, cu greutatea, si mie mi se pare f. mult, dar, cum am tinut in brate un copil alaptat exclusiv care, la 4 luni, avea 10 kg...

Acum copilul respectiv merge pe 6 ani, e o zvarluga, slabut, destept foc.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna,draga mamica.
Poate te ajuta si experienta mea.
Fetita mea sa nascut cu 4,200kg si 52 cm. si la fiecare control medicul ne spunea ca trebuie sa o punem la regim.Dar ea a supt doar lapte de la mine pana la 5luni.Imi aduc aminte ca si eu eram foarte ingrijorata de greutatea ei,si cand am inceput diversificarea nu i-am dat fainoase,cartofi mai rar.De fiecare data a depasit toate graficele cu mult.A crescut in greutate pana la 3 ani,cand avea 22 kg,dupa care a stagnat pana la 5 ani.Acum la 8 ani are 29 kg,dar este si inaltuta.Aceasi problema am avut-o si cu baiatul,acum la 3 ani are 21kg.
Noi parintii suntem cam la 1,70m,dar eu sunt mai osoasa si cred ca ei seamana cu mine.
Din cauza faptului ca au fost grei au mers cam tarziu,la 1an si o luna.
Poate ar trebuii pentru linistea ta sa faci si alte investigatii.
Sanatate multa!

Vio mamica, de Ana(13.12.2003) si Dragos(22.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Si baietelul meu a fost mai mare decat media pana acum vreo 2 luni, de cand o tinem cu racelile care i-au scazut infiorator pofta de mancare.
L-am nascut de 3200 g deci nu mare, la un an avea de 4 ori greutatea de la nastere, 12,500 g, deci...
La 2 ani si 9 luni avea 17,500. Acum are in jur de 16,000 si are aproape 3 ani.
Nealaptat pe lapte special pt RGE sever.
Dar manca intotdeauna cat ii dadeam nu refuza nimic si pofticios ff pofticios
Spre deosebire de fata, care s-a nascut tot de 3200 dar ... la un an avea 10,500, aproape triplu dar cu eforturi mari din partea mea, cu nervila 3 anea aveam exact ca la carte 15 kg si 1 m.
Dar a fost intotdeauna un efort pt mine sa o hranesc, aveam nim 2 feluri de mancare la dispozite, doar doar o tenteaza ceva.
Vioika, fetita mea are acum 7 ani si 3 luni si are 28 de kg si 1,30 m si pare slaba, dar eu zic ca e ok.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Ideea e ca, nu e o regula sa ramana asa grasut.

dar totusi trebuie urmarit in continuare si eventual un pic de regim, totusi are doar 9 luni si greutatea e maricica.
Si eventual portii de mancare, nu mai mult de 250 gr de mancare la o masa solida.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

buna FLORYIN--tin sa-ti zic ca si eu am un baietel de 9luni si are 11kg si 72cm;nascut cu 3.635kg si 50cm eu l-am alaptat pana la 6luni si mereu am avut aceasta"problema"cu greutatea a fost luna cand el a luat si 1.5kg si pediatra mi-a zis ca am laptele fff gras(ceaa ce se si vedea cand storceam se facea"smantana"deasupra;si EXISTA lapte gras sau slab(apa chioara)si de aceea el ia atat in greutate si sa nu imi fac griji pana la 2ani pt.ca el este in crestere si abia dupa 2ani se poate pune problema de altceva....si tinand cont ca al tau baietel a fost nascut cu 4.5kg este"normal"sa ia atat in greutate si vad ca este si inaltut....parerea mea este sa lasa-ti copilul in pace si sa mai asteptati...
sanatate puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Wow..unii se plang ca copiii mananca..eu sunt disperata ca al meu are 1,6 ani si mananca 2-3 lingurite de mancare la o masa + un iaurt / zi..in rest lapte sunt disperata...am incercat tot felul de tratamente pt a-i stimula pofta de mancare dar fara succes..are 10,5 Kg si 85 cm...Doctori toti zic ca e slabut..eu nu-l mai vad asa..m-am obisnuit, dar ma termina cand vad ca nu mananca mai nimik..Asa ca voi sunteti niste fericite ca mananca puiuti..

Mergi la inceput