URGENT ! greutate mare la 9 luni
Raspunsuri - Pagina 4
laurenta spune:
oana ,noi avem bebei slabuti,adica al meu la 8 luni avea 8.200kg.dar sa stii ca si obezitatea e destul de ingrijoratoare,un pic de regim,sau mai bine zis.un orar bine stabilit,sanatate,si nu strica un set de analize
patryss_88 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurenta oana ,noi avem bebei slabuti,adica al meu la 8 luni avea 8.200kg.dar sa stii ca si obezitatea e destul de ingrijoratoare,un pic de regim,sau mai bine zis.un orar bine stabilit,sanatate,si nu strica un set de analize |
Al meu la 6 luni are 9 kg, dar s-a nascut cu 4, deci e explicabil fenomenul...
Nu se poate vorbi de obezitate la varsta asta frageda....eventual dupa varsta de doi ani...
de gaza mica Luca Adrian
adriananton spune:
Parerea mea , Florin , este ca un medic pediatru bun nu sperie pacientii , desi din pacate se cam intampla . Dansa trebuia sa va indrume si sa va dea solutii , un regim , macar cateva idei .
Intr-adevar este un baietel mare si sanatos , sa va traiasca . Cu greutatea un pic mare . Si eu va saftuiesc sa mergeti la un alt medic , sa incercati sa evitati in special painea , paste deloc , cereale rar (eu i le dadeam fetitei mele doar la micul dejun pentru ca si noi am avut probleme cu greutatea ), cartofi rar , zahar deloc , gris f.rar , banane maxim 2 pe saptamana , carnita nu in cantitati mari (aprox.30-40/portie).Cam asta ar fi in linii mari . Nu ai dat prea multe detalii despre ce mananca , oricum cand va incepe sa umble va fi mai activ . Cereti si parerea altui medic si nu va speriati .
Va urez succes si multa sanatate .
Cafea spune:
Florin, conteaza f mult pe ce centila a fost baietelul de la nastere. De ex al meu s-a nascut pe centila 75 si acum, la 10 luni, este pe acceasi centila. Apoi conteaza si pe ce centila este ca inaltime, daca este proportionat.
9 luni este f putin, si lucrurile se pot schimba f mult in urmatoarele luni, mai ales dupa ce incepe sa mearga. Este f periculos sa pui un bebe la regim fara sfatul unui nutritionist, ei au alte necesitati decat un adult si nu este deloc indicat sa scoti din alimentatatie ceva doar pt ca bebe are greutatea mare. De ex, copiii au nevoie de mai multe grasimi decat un adult, lactatele trebuie sa fie integrale, etc. Nu sunt necesare sucurile, mancarurile semipreparate, etc. Cerealele au rolul lor, la fel cartofii, ei nu sunt rai in sine, din contra, dar un nutritionist iti poate spune cat sa ii dai.
Copiii in primii 2 ani de viata isi regleaza singuri apetitul, de cele mai multe ori, la o masa pot manca 2 lingurite si la urmatoarea un castron integ. Nu te panica, cere si o doua parere. Multa bafta!