Gravidute cu trombofilie - capitolul 6
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Eu pentru carcei iau magneziu. Dar voi cred ca luati deja magneziu.
Eu merg la dr. Ilinca Gussi, de la clinica Generis si spitalul Cantacuzino, la spital n-as sti sa-ti spun cum sa faci sa intri, decat s-o cauti pana in ora 14 sau s-o intrebi pe dna asistenta Dora de dna dr. si s-o rogi de ecografie. Adica nu cred ca ar face ceva pt. ca o rog eu, ca-s doar o pacienta obisnuita. Eu ultima oara am platit 120 lei eco la spital, cu chitanta adica si oricum n-au vrut sa primeasca nimic, au zis ca daca tot insist, sa iau hartie pentru ecograf (gen prosoape de hartie de bucatarie). La clinica Generis trebuie programare, este lunea si miercurea acolo. Nu pot sa zic ca am o influenta sa faca ceva dna dr. dar sigur ar primi-o la eco la Generis cu programare. Stiam ca mai e bunicica Claudia Stefanescu de la Babes pe eco, dar si acolo trebuie programare. Cred ca e suficient programare la morfofetala sau eco de sarcina. Altfel ar mai fi, daca se gaseste loc, eco la dr. Pop de la clinica Diagnosis, cica e f. bun si dr. Iosup, iarasi f. bun la http://driosup.ro/ . Am mai auzit c-ar fi buni Herghelegiu, la euroclinic si dr. Albu de la Medlife. Dar si la dr. mea vine lume trimisa de alti doctori, pentru morfofetale. Ea mai avea si joia ecografii la euroclinic, dar eu n-am fost niciodata acolo, nu stiu daca mai e, scria ca mai colaboreaza cu Regina Maria. Atentie ca nu mai e si la clinica Sapiens.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
mihaela - nu am mai auzit ca sumarul de urina sa fie curat, iar in antibiograma sa apara infectie. la mine a fost chiar invers, in sumar apareau bacterii, iar antibiograma era curata. dr gineco a spus ca probabil bacteriile din sumar proveneau din secretiile vaginale.
riscul cel mai mare la tine este fie sa treaca infectia in vagin, fie sa afecteze rinichii. eu una as face tratamentul (cam cu o luna inainte de termen), deoarece mi se pare importanta manifestarea infectiei si dupa nastere.
legat de durerile mele: sa fie carcei sau crampe si nu stiu eu sa le identific? voi suplimenta doza de magneB6 (luam doar 1 zi), iar daca reapar voi mai cere o opinie. 29+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Neatza fetele si multumesc pt aprecieri.
Augumentim am luat si eu in sarcina trecuta. Am luat vreo 7 zile, dupa interventia "amniocenteza". Stiu ca se prescrie in majoritatea cazurilor unde este nevoie in sarcina.
Ref la Toni, cu mare drag ii pot spune sa mearga la dr. meu daca vrea. Toni, nu ai nevoie de programre acolo, mergi dupa-masa (ca e mai liber) in jur de 17.00 acolo la Fortis, unde ai fost la eco la Iosup. Pe dreapta e Iosup, pe stanga e Tutunaru. Iti face o eco, stai de vorba cu el si vezi ce-ti mai zice. Asta in ideea in care brei sa mergi, tu decizi. Eu ma duc luni dupa-masa.
Ref la dureri la picioare, la sold ... ce sa facem mai fetelor ... d-ale sarcinii. Tre sa le mai ignoram sau ne tratam asa cum putem
Va sunt asa happy ca vine weekendul!
in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kmy_black/kmy_black.jpg)
kmy_black spune:
amary09
as fi vrut s aiti trim acest mesaj prin PM dar vad ca nu il ai activat!
imi cer scz de la voi toate ca va invadez asha dar nu stiu unde sa caut aceasta informatie, asha k am navigat prin forum-uri in cautare de mamici cu gemeni! deci problema mea este:
verisoara mea a facut inseminare artificiala, si ieri a mers pt prima data sa confirme sarcina la eco, iar la eco medicul i-a spus ca sarcina are 5 sapt fix si 11mm, citind toate eco mele din timpul srcinii si rafoim o gramada de site-uri nu am gasit nicaeri sa scrie k embrionul masoara mai mult de 5mm la 5 sapt de sarcina! ai putea sa ma lamuresti si pe mine daa e o sarcina dubla sau o eroare de eco,mentioez ca a chemat-o abia peste 2 sapt din nou la medic la eco k sa auda si inimioara, iar acum samb i-a spus sa faca beta hsg. eu una nu-i vad rostul odat ce s-a vazut sarcina in uter, dar na, dr stie mai bine! sper sa-mi raspunzi!
ms mult si o sarcina usoara in continuare!
inca o data scz ca am data sha navala!
kmy, de
IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
Sunteti fenomenale !!! Multumesc mult mult de tot!!! Am sa astept pana luni cand ma duc la Regina Maria unde mi-a facut programare matusa mea la un domn dr. care lucreaza la Municipal. Vad ca dansul nu s-a speriat de mine (inca
). La d-na dr. Ilinca Gussi merg si eu
, ea este partea feminina din echipa care se ocupa de mine, si in care am in continuare incredere. As fi vrut o a doua parere (a treia - nici eu nu stiu cum sa le calculez), de fapt as fi vrut un ochi nou, care sa analizeze si dintr-o alta perspectiva situatia. Deocamdata m-am hotarat sa stau cuminte pana luni, pun Arefam dimineata si seara si ma bucur de miscarile bebelinei. Ieri am fost ca o turbata, noroc ca intre orele petrecute la clinica si cele la spital, piticii mei au avut timp sa faca poze cu soldatii si sa se bage cocoate pe un tanc, altfel le-as fi stricat chiar toata ziua. Aveti grija de voi
. Un week-end frumos tuturor!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Fetelor, din ciclul se termina una incepe alta: ati avut vreuna dureri de ficat (impropriu zis - durere sub coasta dreapta si junghiuri) si de splina si de torace?
Initial au inceput cele toracice, cu junghiuri puternice care tineau 20 -30 minute. Am zis ca e de la pozitie. Problema e ca tot tusesc sec de vreo 3 saptamani si tot cu sirop stau. Dar nu e raceala.
De cand cu Utro pe gura a inceput si ficatul. Am intrerupt Utro dar ficatul e mai rau (de vreo 2 saptamani). Azi noapte 5 ore m-a durut incontinuu.
De vreo 3 zile a inceput si splina, nu asa tare, e drept. Inca o pot ignora.
Mi-a luat-o organismul razna? Ce se intampla? Nici nu stiu la ce medic sa merg. Va rog sugerati un altul decat psihiatrul.
Ati patit vreuna asa ceva?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
kmy, poate a masurat saculetul cu totul si de aceea are sarcina 11 mm... Zic si eu.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kmy_black/kmy_black.jpg)
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 kmy, poate a masurat saculetul cu totul si de aceea are sarcina 11 mm... Zic si eu. MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana ![]() |
poate aveti dreptate ! ea era si entuziasmata incat nu a retinut toate detaliile, eu is curioasa din fire!
![](icon_smile_big.gif)
multumesc mult!
![](floare.gif)
kmy,
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 Fetelor, din ciclul se termina una incepe alta: ati avut vreuna dureri de ficat (impropriu zis - durere sub coasta dreapta si junghiuri) si de splina si de torace? Initial au inceput cele toracice, cu junghiuri puternice care tineau 20 -30 minute. Am zis ca e de la pozitie. Problema e ca tot tusesc sec de vreo 3 saptamani si tot cu sirop stau. Dar nu e raceala. De cand cu Utro pe gura a inceput si ficatul. Am intrerupt Utro dar ficatul e mai rau (de vreo 2 saptamani). Azi noapte 5 ore m-a durut incontinuu. De vreo 3 zile a inceput si splina, nu asa tare, e drept. Inca o pot ignora. Mi-a luat-o organismul razna? Ce se intampla? Nici nu stiu la ce medic sa merg. Va rog sugerati un altul decat psihiatrul. Ati patit vreuna asa ceva? ![]() MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana ![]() |
poate fi si de la faptul ca tusesti si probabil ai facut vreo febra/intindere musculara
![](pupic.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Musette, probabil este de la utrogestan, dar de ce iei progesteronul oral? Intravaginal e mult mai eficient si in plus nu da ameteli si dureri de ficat, cum dau cele luate bucal.
Am avut si eu dureri de ficat, dar ulterior s-au dovedit ca nu erau de la ficat, desi eu eram convinsa ca e ficatul, insa asa cum mi-a zis si doctora, erau de la bebe care ma lovea in interior in zona aceea, dar eu inca nu-l simteam, abia la 15-16 sapt l-am simtit prima oara. S-a confirmat ca a avut dreptate doctora, pt ca si acum am dureri prin diverse locuri in abdomen si apoi la cateva minute incepe bebe sa loveasca exact acolo. Ei se misca f mult inauntru, doar ca uneori ii simtim, alteori nu, uneori mai slab, alteori mai puternic.
Incearca sa nu mai iei pe gura progesteronul, vorbeste cu dr tau, pt ca la tine poate chiar este ficatul, dar se fac si cateva analize din care se vede daca e afectat cumva ficatul, cum ar fi TGP, eu il fac lunar din cauza clexanului.
Pe mine de miercuri cand mi-a zis doctora sa nu mai iau oscilococcinum, m-a luat raceala mai puternic, acum am si nasul infundat si curge, stranut, desi inainte ma durea doar in gat. Dar nu mai iau nimic, stau asa, cu ceai si vit c pt supt, ce sa fac...
Danezza, ai o burtica frumusica, sa o porti cu mandrie
Sanatate burticilor!27+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste