Gravidute cu trombofilie - capitolul 6
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
pe 19 decembrie voi merge la prima eco de confirmare a sarcinii.
o sa am nevoie de indrumarile voastre caci sunt posesoare a:
MTHFR A1289C-heterozigot si GENAPAI1-tot heterozigot-in tratament cu fraxiparina 0.3 si aspenter,si restul pe care le stiti.inca mai iau medrol de 0.4
daca totul o sa fie bine la eco,va rog sa-mi recomandati si mie un medic ginecolog bun care sa urmareasca aceasta sarcina cu risc-zic eu,si un ecografist.
deocamdata nu stiu pe nimeni.am mers doar la clinica unde am facut FIV-ul.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
valy - felicitari pentru rez BetaHCG... nu stiu exact care sunt valorile ok, insa stiu ca trebuie sa se dubleze la fiecare 2 zile. asa ca, te asteptam cu valorile dublate cat mai repede
fetele care sunt prin sapt 30-34 v-a rugat dr de familie sa intrebati hematologul care este permisa efectuarea vaccinului antitetanos?de asemenea, voi ce stiti, este obligatoriu? eu ma cam feresc de vaccinuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
valy - pentru ce iei medrol? eu am o parere foarte proasta despre acest medicament, care stiu ca este si interzis in unele tari. oricum, doza este micuta si cred ca este in scadere, nu?
edit: tocmai am mai citit ca este sigura in sarcina administrarea de cortizon (medrol). scuze pentru reactie, insa mama mea a dezvoltat sindromul cushing de la medrol si din aceasta cauza sunt atat de intoarsa impotriva corticosterioizilor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
pai medrol iau dupa embriotransfer-ca si antiinflamator pt ovarele stimulate si pt acceptarea embrionului.mi-au zis sa-l iau pana la eco de confirmare....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Valy - felicitariiiiiiiiiiiiiiiiii! ce ma bucur cand se inmultesc mamicile mutante!
Nu stiu daca dr meu este cel mai indicat pt tine dar daca vrei sa mergi cu el, iti dau datele de contact cu mare drag. Parerea mea este ca la o sarcina obtinuta ca a ta, iti trebuie un dr care sa nu fie foarte aglomerat si sa aibe timp de tine. Eu sunt la Tutunaru.
De medicul de fam si vaccin, inca nu stiu nimic, vineri merg la ea. daca ma intreaba ceva, va spun dar nu cred .. si nici nu sunt pro vaccinuri! in 30+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabrielarusu/gabrielarusu.jpg)
gabrielarusu spune:
valy felicitari sarcina usoara si bebe la termen.
kraluca o sa intreb eu sapt. viitaore cand merg la fundeni pe U daca este permis vaccinul antitetanos daca facem anticoagulant. Eu am intrebat-o si pe ginecoloaga care ma urmareste si mi-a spus ca nu este obligatoriu si ca multe dintre garvidute nu fac acest vaccin si ca daca vreau pot sa-l fac dar sa o intreb pe dr. U.
Mi-e dr. de fam mi-a spus de 2 vaccinuri dar nu mai retin minte care este celalat, ma uit acasa pe hartiuta si revin maine si va spun.
Daneza felicitari pt. garsunica tin-o tot asa.25+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Fetelor, mie medicul de fam nu mi-a zis nimic de vaccinul antitetanos, nici eu nu am intrebat, iar medidul gineco, care de regula ma pune sa fac o gramada de analize, nu mi-a mentionat nimic de niciun vaccin. Zicea doar ca, daca nu am facut in trecut Rubella, sa imi faca inainte de a ramane gravi vaccinul antiRubella, dar nu a fost cazul meu, intrucat am avut asa ceva cand eram mica. Deci, cred ca daca era neaparata nevoie, ma punea sa il fac.
Valy, felicitari! Ce sa zic, ca si ecografist, ti-l recomand cu mana pe inima pe dr la care merg eu, e un f bun profesionist - R. Radulescu Botica (a invatat de la faimosul Pelinescu), dar ca dr gineco ... dr mea nu prea este de acord cu tratam anticoagulant, cel putin in cazul meu, asa ca nu te pot trimite la dansa.
Si eu tot fraxi de 0.3 am si a fost alternant cu aspenter la inceputul sarcinii. Tu faci zilnic Fraxi?
Medrol am luat si eu fetelor, dar numai 5 zile la mom cand am aflat de sarcina. Dr U mi l-a prescris, repet pt numai 5 zile. In cazul meu nu a fost pt antiimflamare, pt ca am ramas natural, dar a fost prescris pt ca pune organismul in stand by pt catva timp pt a-l face sa accepte embrionul. Unele organisme, cu un sist imunitar foarte bun, au o reactie adversa la diverse corpuri straine, sau pe care le considera ca a fi straine, cum este si noul embrion. Si il detecteaza si il elimina. Pentru asa ceva am inteles ca se mai da, dar nu pt mult timp.34+cu
Eva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adc/adc.jpg)
adc spune:
tonirro,
Nu ai mesajele private active, de aceea scriu aici, am vazut ca nu ai mai intrat la odiseea de ianuarie-februarie, si voiam neaparat sa te incurajez. Tu stii cel mai bine ce ai de facut, ai stiut dinainte de a ramane insarcinata, ai stiut cum sa gestionezi toate situatiile aparute atunci cand medici cu experienta au stat pe ganduri, si nu te-ai inselat nici macar o data. Cineva acolo sus va iubeste, pe tine si pe micutii tai, si va va ajuta sa ajungeti la finalul fericit. Este extraordinar ca ai remediat problemele care au fost la fluxurile pe artere, si asta la momentul potrivit. De acolo e retardul (ma mir ca medicii se intreaba de unde?), de acum inainte va fi bine. Ma rog pentru voi.
Iti admir calmul si optimismul, stiu sigur ca nu iti e usor si ca faci eforturi pentru ca tot ce traiesti acum sa influenteze benefic dezvoltarea micutei din burtica.
Dar tu stii toate astea mai bine decat oricine. Sper sa nu te superi ca am intervenit. Te pup
Mami de Andra (18.02.2006) si 31+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
pentru fiecare dintre voi!!!! A mea a fost ideea de a cere o alta parere pentru ca ma speria gandul ca gata, se va lua decizia de a naste acum. Cum am mai spus, de dr. Ilinca Gussi sunt absolut incantata, probabil ea nu-si mai bate capul cu greutatea bebelinei mele pentru ca evident nu e in grafic si doar m-ar nelinisti de pomana. Dara tu ai dreptate, probabil ca ea ne-ar fi trimis la amnio daca ar fi observat ceva. Mie mi-a fost teama ca, deoarece in ultimele 6 saptamani am monitorizat doar doppler-ele si lichidul din jurul bebelinei, am scapat ceva din vedere sau au aparut alte probleme. Cred ca o sa-mi bag coada intre picioare si vineri am sa-i spun Ilincai ce prostie am facut si poate se uita si ea la intestinul si mutrita piticoatei. Inca o data va multumesc pentru tot! Un Mos Nicoale cu sanatate si bucurii!Vali felicitari!
. Sa ai o sarcina usoara si la termen un bebelus sanatos si mancacios! La injectare incearca sa ocolesti vasele de sange si sa nu faci la mai putin de 5 cm de buric. Eu merg la Spitalul Cantacuzino la dl dr. Adrian Toma iar ecografiile mi le face d-na dr. Ilinca Gussi tot la Cantacuzino. Daca te hotarasti sa te indrepti catre acest spital, iti trimit nr. de tel.adc nu stiu ce se intampla cu PM-ul meu, l-am avut activat cand scriam la FIV in Ungaria, incerc sa-l activez din nou si nu reusesc. Nu am mai scris la odisee dar citesc
. Multumesc mult
. M-am bucurat sa te vad la odisee, chiar ma intrebam ce faci, cum esti pentru ca si eu, ca si tine, in primele luni am avut dureri mari - si culmea, totul era bine. Multa sanatate!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Mihaela, pulsul e de obicei 70 si tensiunea 10 cu 6, cam asa au fost in ultima vreme in sarcina de cate ori am monitorizat, chiar daca eu am extrasistolele si ce balarii mai simt eu acolo. Morfo de trim II a iesit bine, cu exceptia unui IR care se incapataneaza sa ramana 0,82 (ma rog, initial era 0,85 - dar nu e mare diferenta) si a placentei care are deja gradul II la 20 sapt. cand ar fi trebuit sa aiba grad 2 incepand cu sapt. 29, asa am citit eu. Cu greutatea bebe era in urma cu 3 zile la momentul ala, desi per global dupa unele masuratori eram 20/20, insa un DPN se mutase cu o saptamana (23 apr. in loc de 16 apr.), desi la primele eco nu era asa.
Amary, DB e mai bun ca triplu, triplu e ala vechi, DB are chiar 97.5% acuratete. Da, amnio ar trebui sa aiba acuratete 99%. Triplu test insa are ceva gen 70% sau asa ceva.
Valy, bine ai venit! Felicitari :) Eu merg la Ilinca Gussi, ginecolog, care e si ecografist, e de gasit la Cantacuzino si la clinica Generis. De obicei ma duc la clinica, dar cand are nasteri, ma cheama la spital daca aveam programare in ziua aia. Eu sunt multumita. Dumneaei e de acord cu tratament anticoagulant daca-l sustine si hematologul si are incredere in dna dr. Avram (unul din cei doi hematologi renumiti). Uneori, rar, mai dispare la congrese in strainatate. Dar banuiesc ca si alti doctori fac asta. Sau mai intra, ca tot omul, in concediu.
Tonni, asta imi place si mie la dna dr. Gussi, nu ma nelinisteste la ce nu am efectiv ce face, chiar daca mi-a zis ca ma pot astepta la probleme dupa saptamanile 20-24. Si la ce pot sa previn ceva, imi spune, dar daca nu se poate preveni in niciun fel, nu ma sperie degeaba. Nu e suparacioasa, eu i-am zis ca am mai facut chestii din proprie initiativa (si nu doar unul singur) si nu s-a suparat si m-a ajutat in continuare (desi am stat si eu cu morcov pana am vazut ca reactia dumneaei a fost ok), asa ca poti sa-i spui linistita, nu "poarta pica", nu "te tine minte" (in sensul negativ). Cu dr. Toma a nascut o cunostinta de-a mea, a fost f. multumita ea. Eu doar l-am vazut pe hol. Daca retin eu bine, tu esti cu vreo 2 luni inaintea mea? Imi vei povesti si mie cum va fi fost la nastere, please? Adica ma intereseaza cum e la Cantacuzino acum (mai stiu din trecut, de cand au nascut cunostinte de-ale mele). O sa nasti cu dl dr Toma sau cu dna dr. Gussi? Eu parca l-am vazut si pe dr. Toma facand ecografie. Acu' nu stiu daca nu cumva a intrat cu pacienta, dar de fapt i-a facut ecografia dr. Ceausu care era pe-acolo, ca nu vedeam ce se intampla inauntru cat eram eu pe hol. Ilinca Gussi sigur iesise in momentul ala cat era dr. Toma inauntru la eco cu pacienta.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*