Clasa I * 2011 - 2012 * [13]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui antoemma

flaviutza, ati mai rezolvat ceva?

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Am avut intalnirea in care ni s-a comunicat pe sleau ca decizia e luata de ei in consiliul de adm , ca domnisoara e citez-ultima venita, prima plecata in caz de ceva , ne-a spus pe sleau ca suntem cei ma amarati si fara pile parinti, cu cuvinte usor cosmetizate, ceva in genul -pai cum sa tragem la sorti ce va fi desfiintat, nu stiti ce parinti sunt in alte clase si ce ar face aia (numai copii de judecatori, etc) ne-a vorbit urat , ne-a facut tatze , de fapt pe un tatic , desi i s-a vb frumos, iar cand au aparut tv urile, a plecat in graba, urlandu-ne ca nu avem decat sa ne regtragem toti copii, pe el nu-l intereseaza.
Nu m-am simtit in viata mea umilita in halul asta, n-am avut in viata mea de a face cu oameni care sa ma trateze asa de sus. merita filmat si pus pe youtube, modul in care ne-a vorbit, sa-i facem praf renumita ...reputatie.
El sustine ca a aflat abia ACUM DOUA SAPTAMANI ca , clasele 0 vor functiona in scoli. eu nu cred asta . eu cred ca in mod special a angajat pe domnisoara anul acesta,desi clasele 1 functioneaza, azi am aflat, TOATE, cu 20-24 elevi, si ca planul era bine pus la punct si dumnealui stia ce are de gand sa faca .doar ca nu era sa ne spuna de la festivitatea de deschidere!
Eu personal, imi voi retrage copilul de la acea scoala, de fite. la fel si 90 la suta din parinti. ma rog, sapt viitoare mai facem o incercare la inspectorat, daca raspunsul e negativ, facem toti in masa cereri de transfer fix in semestrul 2.
Mai e o solutie viabila, transferarea intregii clase in scoala concurenta incepand cu clasa a doua. Au loc si invatatoare pentru noi, de la anul, ar ramane macar clasa unita.

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, noi ne pregatim de comper, primul ei concurs, e miercuri cred la romana si sapt viitoare la mate. deja a primit materiale , fise de lucru pentru romana, face acum la ele.

Mergi la inceput

A, ca mi-am amintit. La un moment dat, un tatic i-a propus domnisoarei, mai in gluma, mai la misto, sa faca ore cu copiii nostrii in particular, adica s-o platim noi, iar domn' director i-a taiat vorba cu "voi, care nu sunteti in stare sa dati 10 lei stam cate o luna sa strangem banii dupa voi, aveti voi bani sa-i platiti ei salariul" ...noi ne-am achitat, toti, tot la zi, suntem cu paznicul si fondul scolii la zi....imi este efectiv greata si scarba de tot ceea ce inseamna scoala aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

flaviutza

o mai mare porcarie de asta nu am mai auzit pana acum, chiar nu s-a gasit cineva sa-l inregistreze? pacat insa ca nu faceti ceva sa il si demiteti la cate aberatii v-a spus, pacat de copii oricum.
mai bine homeschooling, incep sa cred din ce in ce mai mult in chestia asta
La noi daca va spun ce pedepse se practica va inchinati..
Oricum sunt dezamagita, dezamagita..., dar macar Ilinca nu mai plange in fiecare seara, reuseste sa termine temele si sa apucam sa ne si uitam seara pe ele sa le verificam.

Asta de cand am inscris-o la afterschool, pana la urma merita efortul, cu conditia ca si cei de acolo sa faca treaba (am avut si acolo niscai discutii, stiu ca mai era o fata ca si-a retrans copilul de la after scuze, dar nu retin numele(numai ca eu am insistat sa mi se ofere ce mi s-a promis si mai ales pt ce platesc) nu as vrea sa intru in amanunte, dar ... e greu sa te faci inteles) si credeti-ma ca nu sunt perfectionista.
Rares a fost foarte bolnav in ultimele 2 saptamani, am stat cu el in medical acasa (o infectie streptococica in gat diagnosticata corect dupa o saptamana de chin)

Acum suntem bine, Ilinca are maine test la mate fac asemenea exercitii
9-2+a=10 aflati termenul necunoscut. mie mi se pare ca merg ff repede suntem la litera l moc de mana si la scaderea cu 5

asta e
o saptamana usoara si frumoasa va doresc
ps a venit Mosu si la noi Ilinca a primit unset de creioane si carioci si stampilute de la Disney, o geaca noua, o fusta frumoasa, si o papusa cu parul lung (Rapunzel) si nu f multe dulciuri

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

in exercitiul de la mate a e de fapt casuta , dar nu am cum sa o desenez

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Mada, mie una mie se pare ca se cam depaseste nivelul programei. Cum fac aceste exercitii? Cum le-au fost explicate copiilor? Sunt toti in stare sa le faca?
Al meu abia e la adunarea cu 1, la noi e tocmai pe dos...as vrea eu , si el, sa se lucreze putin mai avansat, dar nu , asta e programa, in ritmul ei mergem. Doamna ne-a spus clar ca momentan se pune accentul pe romana, ca trebuie sa invete TOTI sa scrie si sa citeasca, si ca la mate nu sunt probleme, copii stapanesc bine notiunile asa ca ....nici nu stiu ce sa zic.
Flaviutza...imi pare tare rau ca treceti prin asa ceva. Din experienta mea de copil patit iti sun ca nu e mare chestie, copii se adapteaza foarte usor, doar sa nu i se prezinte in mod dramatic situatia. Eu, prin ce clasa am fost, a sfarsit prin a fi desfiintata si repartizata in alte clase, am mai schimbat si scoala, si clasa, apoi iar clasa...Voi stiti cel mai bine ce si cum, si in cunostinta de cauza o sa luati decizia cea mai buna.
Si Doamna noastra e un pic suparata pe cativa copii...au fost cateva faze de nici nu imi vine sa le scriu, sper din toata inima sa nu ia vreo decizie care sa ii afecteze pe toti, adica sa plece si sa ne lase...ca noi nu am ales scoala ci Doamna, si zau ca nu mi-ar pica bine. Dar, mergem inainte. Invatam din toate ce si cat putem.

Am ajuns la c mic si la adunarea cu 1.
Miercuri avem sedinta.

Mergi la inceput

Da, asta ar merita, ca discutii sigur vom mai avea, inregistrat cum ne vorbeste ....dar toate astea se vor rasfrange ghiciti asupra cui....oricumm, am discutat noi parintii, dupa , ca sanse ca ai nostrii copii sa fie primiti si acceptati bine in scoala asta, la alte clase, prea putine...la felul cum ne-a vorbit si ce nervi are ca il asteptau televiziunile la usa si chiar nu a fost in stare sa justifice gestul, atat timp cat anul acesta a angajat prin concurs invatatoarea fi-mii. adica in septembrie avea nevoie de 6 clase 1, implicit 6 invatatoare, acum are nevoie doar de 5 ...faptul ca sunt in scoala clase cu mai putin de 20 copii, chiar cu 18 si nu sunt desfiintate....

Dezamagita sunt, dar nu renunt....refuz sa cred ca nu gasesc eu o invatatoare cu suflet si o clasa pentru fi-mea , de le iau pe toate din oras la rand....a, pacat ca la noi inca nu exista sistemul privat,decat la nivel de liceu...eu nu cred ca la o scoala privata isi permit sa te trateze in felul asta.

Mergi la inceput

Mada, si noi lucram genul ala de exercitii , acum am primit teancul de fise pt concurs , dar nu primesc testari sau teme din asa ceva,astea sunt doar pentru lucrul in plus . azi avea unul gen 7-a-a-a= 1, evident cu casute si tot tacamul de ciudatenii din astea.lucreaza pe maculatoare cand au timp, in clasa si mai primesc si pentru acasa.

Anka, cum adica e suparata doamna pe cativa copii??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

7-a-a-a= 1

Chiar si cu casute, explicati-mi si mie cum li se explica acest exercitiu copiilor. Maine il dau si eu lui fiimiu, poate il va face, poate nu...asa ca vreau sa vin cu explicatia.
Si asa i-am ramas datoare cu explicatia proverbului "Mielul bland suge la doua oi"...de care personal nu auzisem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Flaviutza, urata experienta mai aveti si voi. Ma ia groaza cand aud cum se poarta cu parintii niste oameni carora le dam copiii in grija, zau asa.....Va tin pumnii sa gasiti o solutie buna pentru copii, in primul rand.

Anka, eu as explica asa: ce numar se scade de 3 ori din 7 si rezultatul e 1?
Sau de la coada la cap: 7 fara 1 cat face? 6. Imparte cele 6 betisoare in 3 grupuri egale, si asa il afli pe a.
Nu stiu, mi se pare un exercitiu mult prea avansat pt varsta lor....

Mada, despre ce pedepse vorbesti? Si cum adica sa planga fata in fiecare seara, Dumnezeule, dar cand o fi in liceu unde va trage tare sa poata intra la o facultate ce mai facem daca de acum adoarme plangand? Acu serios....Te admir pentru cum rezisti in situatia asta, eu clacam demult si mutam copilul la o scoala mai .... domestica....

Anto, recunosc cinstit ca nu prea ne omoram cu sucul de citrice. Eu nu-l pot bea ca mor dupa aia de stomac iar Matei l-ar bea, dar nu intra dimineata pe stomacul aproape gol, ca nu prea reuseste sa inghita nimic consistent nainte sa plece. Iar dupa ce vine de la after/tenis e cam tarziu, mi se urca pe bec daca ii dau la ora aia.... In schimb imi mananca multe fructe si bea suc de brad cu tona, am inteles ca e bun si asta ca aport de vit c, ii mai dau echinacea, miere cu catina, etc....
De acu nainte, insa, s-a promis sotu ca ne face suc in fiecare dimineata, ia numa sa vezi...
Lasa fata sa faca paine, mai mult decat sa se murdareasca pana in albul ochilor si sa umple bucataria de faina n-are ce se intampla. Daaaar, daca stai pe aproape cu camera foto, poti sa obtii niste fotografii numa bune pt felicitarile de Craciun....

Baietii mei s-au bucurat corespunzator de cadouri, s-au aratat cat de suprinsi trebuie cand le-=au gasit, plodu a bibilit la lego toata seara, eu am fugit la sedinta si i-am lasat cu bunatati pe gratar, de am gasit masa gata cand m-am intors. Iar s-a culcat tarziu, ca a fost povestea aia cu fabrica de ciocolata pe PrimaTv, motiv pt care de maine ne intoarcem la programul cu somn de pranz, ca nu mai tine figura....se reglase la un mom dat pe adormit la 9 30 dar acusi vad ca s-a dus, iar adoarme la 10-10 jumate....

Noapte buna!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput