Clasa I * 2011 - 2012 * [13]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Scoala noastra a luat inca de anul trecut decizia de a desfiinta clase si mari numarul de copii din fiecare clasa. La noi desfiintarea se face incepand cu cls. a V-a la fiecare generatie. La generatiile existente, cei noi intra direct cate 35 in clasa, mai putine clase.
Nu cred ca se poate protesta/contesta deoarece e indicatia minnisterului ca numarul de copii din clasa sa fie 35 si nu 25 cum era pana la legea cea noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Liv,

io nu mai apuc sa scriu..of of. Ach so, cam arhaic termenul de "sfatos" io i-as spune om cu initiativa si nu as distruge initiativa si stapanirea asta de sine din "fasa" doar pe motivul ca a avut el - copilul- ghinionul sa intalneasca niste frustrati.

as educa initiativa asta si as avea grija sa nu devina obraznic, ca atunci se intoarce impotriva lui, dar in rest NU.

Flaviuta,

e trist sa fie " pumnu in gura" dar daca stii ca nu ai sanse 100% sa anulezi decizia nu ii transmite astea copilului..ca-l sperii; inutil.
intr-o situatie asemanatoare io as prezenta copilului doar aspecte pozitiva..macar as confectiona io unele..

Io nu as lega copilul meu asa de mult si inversunat de o scoala sau invatatoare..apartenenta e de familie..restul..cu vantu si cu gandu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,

am avut o mica-vacanta f frumoasa, cu multe iesiri in oras (parada militara, Terra Parc, mall, kidex) si distractii (pe 2 dec am fost la scoala unde am facut cu copiii Ghetuta lui Mos Nicolas), teme n-am facut mai deloc, doar testele Comper le-am terminat. Am sarbatorit scolarul care a sustinut primul examen la Aikido, ocazie cu care a luat prima tresa.

Ubi, sunt impresionata, probabil ca Alexandra e mai atenta si nu se grabeste. Vad ca voi aveti alfel de caiete speciale, noi lucram pe cele de la Aramis.
Roxana_G, invatatoarea e cea care ne cere sa-l invatam "rabdarea pe scaun", mereu imi spune ca se fatzaie prea mult si ca sa scrie mai ordonat.
Anda141, si noi mai ajuns la parada militara. Alor mei le-a placut mult, au fost si noutati anul asta. Am prins loc pt ca am ajuns mai devreme si nu ne-am plasat chiar langa arc unde de obicei e bataie.
Naty, ce fac mai exact creaturile asta zoobles?
DidiAlex, in contextul dat, Matei a fost destul de obraznic. D-na de la AF il indruma cum sa scrie corect, iar el o sfatuia diverse ca doar stie el mai bine.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

La scoala si noi dupa mini-vacanta petrecuta in rasfat maxim, cu bunicii in vizita la noi !

Noi am avut si teme de week-end dar s-a si distrat mult zilele astea. A fost la parada cu tac-su, nu au mers cu mult mai devreme, dar Dragos a prins loc chiar in fata si i-a placut. A mers de acasa cu un stegulet pe care m-a pus apoi sa-l arborez la geamul de la camera lui, cum a vazut la alte case.
Asa ca am fost mari patrioti de data asta.
Bine ca mi-am amintit sa-l scot din geam azi.

In alta ordine de idei, la noi vine Mos Nicolae deseara, de-abia il asteapta. Si Mos Craciun si-a facut deja temele, mai are de cumparat doar un DVD (sper sa apara Cars 2 - filmul, ca pe asta si-l doreste) si, citez "Ciocolata Kinder de toate felurile".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Lali, daca gasesti Cars 2, te rog frumos sa-mi spui si mie fiindca si Cosmin isi doreste DVD-ul. El isi mai doreste si un DVD cu Phineas & Ferb la care ii face reclama pe Disney, pe care din pacate nu l-am gasit in zona noastra.

Astazi la scoala l-au facut pe r si cu toate ca el credea ca nu o sa reusesca sa-l faca vad ca-l scrie destul de frumos. Miercuri au concursul Comper pt care d-na a facut un pic de pregatire cu ei in clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

albinutza, cica e "disponibil in limita stocului" pe cineshop.ro.
Eu am comandat, sa vad ce raspuns primesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Liviana, cum a fost la Terra Park? Ma batea si pe mine gandul sa fac o adunare cu pretenele de la gradi sa mergem acolo....

La noi a venit deja Mos Nicu. Am fugit in pauza de pranz si am cumparat cadourile si am trecut pe acasa de le-am lasat in hol pe papuci .
Abia astept sa vad ce fetze or sa faca....Copilu primeste un lego star wars, iar eu voi primi un mixer (vaaaai ce surprinsa si bucuroasa voi fi ) iar tati un mini-storcator de citrice (sa -l prind ca nu delireaza de surpriza si fericire....). La noi se bea fff rar suc de citrice dar de vreo saptamana parca au dat nabadaile in sot, vrea suc de portocale facut in casa si cu asta basta. Eu mi-am luat we asta robotul mult dorit (pana la urma am renuntat la Phillips si tot pe Moulinex m-am oprit, ca asa era si cel vechi) dar fara functie de storcator...ca nu se foloseste. Acuma na, sper sa fi impacat si capra si varza.

Copilu isi dorea arena de la BeyBlade, insa nu am gasit-o, sper sa fie incantat si de lego-ul ala. trebe sa pregatesc o explicatie coerenta pentru a-l scuza pe mosu saracu....

In sera asta am sedinta cu parintii, trebuie sa imi fac lista cu ce am de intrebat.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

mina, eu le fac fetelor zilnic suc de fructe proaspat stoarse si nu au racit deloc, cu toate ca cea mare merge la inot si eram sigura ca va fi mereu bolnava din cauza diferentelor de temperatura. Cea mica a racit o singura data pana la aproape doi ani, cat are acum. Eu cred ca si datorita sucurilor, ca alta explicatie nu am...
Azi au fost copilasii cu clasa la un "atelier" de panificatie si a venit acasa cu un corn facut chiar de ea. E chiar foarte bun, asa ca i-am promis ca in prima dupamiaza fara dentist, inot, etc, face ea paine acasa. Ce se poate intampla?
Am pregatit plasutele cu dulciuri (f multe) si astept sa vina de la dentist, sa-si pregateasca cizmulitele (ea zice ca si ghetutele, ca poate nu are loc cadoul in cizmulite) iar apoi le lasa cumva mosul cand nu suntem atenti.

Azi am fost la scoala intr-o pauza pentru ca uitasem sa ii dau bani pentru atelier si fetita mea era in clasa, isi facea temele. Nu iesisera in pauza copiii si se impingeau prin clasa, iar ea cu inca vreo 2-3 scriau, desenau... Mi-a zis ca ei nu ii place sa se impinga degeaba. Eu am vazut ca vine in ultimul timp cu mare parte din teme facute dar ma gandeam ca le incep ei in clasa, in timpul orei, nu ca ea lucreaza in pauze. O fi si asta vreo faza, acum ca e mai frig afara...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

flaviutza, ati mai rezolvat ceva?

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

multumesc , Lali! pana la Mos Craciun sper sa-l achizitionez si eu.

antoemma, eu am aflat de la baiatul meu ca el nu se ridica din banca in pauze, nu mi-a zis ca si-ar continua tema dar oricum eu nu am fost incantata ca nu socializeaza cu ceilalti colegi. acuma il intreb in fiecare zi si il rog sa se miste putin sa se mai dezmorteasca. cand iese de la scoala si pana acasa topaie continuu deci simte nevoia de miscare.

Mergi la inceput