Clasa I * 2011 - 2012 * [13]
Raspunsuri - Pagina 6
flaviutza spune:
Eu sunt in stare de soc. am si postat un subiect, clasa fi-mii si inca una de-a treia urmeaza a fi desfiintate, pentru a face loc cls 0. copiii vor fi impartiti, sper sa putem face ceva.
Au aflat si copiii, deja e trauma, toti plang toti isi vor colegii si o vor pe domnisoara.
Lali spune:
Asta-i buna !
Cum adica, Flaviuta, sa desfiinteze clasa ?
Si cati vor fi in clasele noi ?
Mi se pare total aiurea ... invatatoarea si voi, parintii, nu aveti nici un cuvant de spus ? Ca pana la urma pare a fi masura administrativa din scoala ca nu cred ca legea spune asa ceva. Cel putin din ce am citit eu, nu.
anda141 spune:
Flaviuta, mi se pare foarte aiurea pentru copii si nu mi se pare corect asa ceva. Poate faceti o sedinta si rezolvati cumva.
Noi am fost la "parada" adica la inghesuiala. Am ajuns la ora 11 fix, chiar cand incepea , nu am vazut absolut nimic, decat avioanele ca erau pe sus. A fost extraordinar de aglomerat, nu aveai loc sa arunci un ac, era imposibil sa vezi ceva, pentru ca era lume pe 5 randuri pe tot bulevardul . Am vrut sa l bag pe Albert in fata, ca doar pentru el ma dusesem si nu vroiau s al lase, ca nu mai e loc. Atata rautate nu am vazut la romanii astia care sarbatoreau ieri ceva frumos. Cum nu mai era loc pentru un copil in fata ? Ei vedeau foarte bine de el , pur si simplu nu au vrut sa se miste. pana la urma nu m-am lasat pentru ca imi parea rau sa l aduc pana acolo si sa nu vada nimic si l-am inghesuit eu in fata,fara sa deranjeze pe "domnii" de 2 metri care stateau in primul rand. Oricum, impresia a fost una urata , mai bine ne uitam la tv , in nici un caz nu am simtit vreo atmosfera de sarbatoare. Apoi toate luma s-a pus la coada la fasole si ce s-o mai fi dat acolo , cand inca nici nu deschisesera aia corturile. Cine a stat acasa bine a facut , nici noi nu am mai fost niciodata si am zis sa vada si copilul parada ca-i place. Cred ca trebuia sa plecam de dimineata sa prindem loc, iar de 1Decembrie nu mi se pare o zi de stat intr-un loc o ora sau doua sa astepti . Albert nu ar fi avut rabdare . In fine, asta a fost experienta urata cu ziua nationala.
Naty spune:
Flaviutza imi pare tare rau.
liviana am observat ca au intr-o zi mai mult la mate, in alta mai mult la romana.
Miercuri de exemplu le-a dat mai mult la mate. In aceste conditii, la romana au avut: - de copiat o pagina cu muuuulte cuvinte si propozitii din unul din caietele speciale pe caietul mic normal; de citit de cateva ori aceleasi + o jumatate de pagina din celelalt caiet special, adica 2 raduri de r mic, un rand de cuvinte si un rand cu o propozitie.
Ioana a avut liber si azi.
Eu in schimb am fost si ieri cateva ore la birou, trebuia neaparat sa termin ceva.
Naty spune:
Ati luat cadourile pentru Mos Nicolae? Ce?
Ioana va primi, conform scrisorii, 2 zoobles (neaparat 2 intr-o cutie cu o singura casa ), volumele 4 si 5 din "In pasi de dans" si dulciuri.
antoemma spune:
Noi de Mos Nicolae le dam copiilor doar dulciuri. Cea mica primeste totusi si o micuta jucarie de Sf Nicolae pentru ca e ziua ei onomastica.
S-a discutat la scoala despre tabara de schi si ar costa aproximativ 800 lei pentru 5 zile, asa ca am zis "pass". Vor sta in clasa cu cei de-a treia si vor face ceva activitati pentru ca tabara e organizata in timpul semestrului... Asta e, poate anul viitor va fi mai bine pentru ca mai scapam intre timp de credite.
Azi au dat iar dictare si vad ca e din ce in ce mai dificil. Sunt tot mai lungi dicatile si apar tot mai multe cuvinte. Avea cuvantul "rolls" si prima data l-a scris cu doi "l" iar a doua oara cu un singur "l". Plus ca o litera nu a mai scris-o complet pentru ca nu mai avea loc pe rand... si a inceput propozitia cu litera mica pentru ca nu i se parea ca respectivul cuvant "se poate numara". Vad ca nu a primit calificativ pentru dictare dar la sedinta ne-a spus invatatoarea ca se va face o medie pentru toate dictarile de pana acum. O sa mai exersam si chiar daca nu va fi mereu perfect tot e OK.
Flaviuta, ce probleme mari aveti si voi. Nu e normal ce se intampla dar ce mai e normal in tara asta? Poate reusiti totusi sa rezolvati ceva. Si noi am facut multe investitii in clasa in care stam, in baza promisiunii ca vom ramane acolo cel putin 4 ani. Clasa e la parter, bine pozitionata, si sper sa chiar ramanem acolo. Acum, daca vin cei mici, vor trebui sa ii puna la etaj pentru ca la parter nu mai e loc. Ceea ce iar e ciudat. Oricum o iei nu e bine.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
mina spune:
Flaviuta, eu sper sa nu se faca asa, luati atitudine, faceti scandal, ceva....e prea de tot. Pe ce criterii au fost alesi cei care vor fi desfiintati, asa, la tragere la sorti, sau cum? Incredibil.
Pana la urma Matei n-a mai mers azi la scoala. Cand i-am zis ieri s-a pus pe plans de parca era sfarsitul lumii (m-a si derutat, mai ales ca vinerea e o zi usoara, cu abilitati practice, desen, sport si matematica, dar poate tocmai de aceea...). Plangea si se vaita ca tot ce-si dorea si el era un we de 4 zile, de ce-si ia doamna vorba napoi acuma...In fine, pana la urma s-a calmat si am plecat la tenis si de acolo am sunat-o pe dna sa intreb ce sa-si ia la ei la abilitati practice. Nu m-am putut abtine si m-am vaitat cat de rau a primit Matei vestea si dansa mi-a zis sa-l aduc numai daca este el de acord, ca oricum rasturnarea asta de planuri a dat peste cap programul multora si oricum nu va face nimic cu ei, doar desene animate si jocuri. Asa ca, un pic peste voia mea, fi-miu si=a primit we de 4 zile pe care si-l dorea. I-am explicat f ferm ca sa nu-si imagineze ca mersul la scoaal e pe placute, ca de data asta sunt de acord doar pentru a respecta cuvantul dat de dna.
N-am cumparat cadourile de Nicole, o sa merg luni sa cumpar ce mi=-o veni la inspiratie, fi=miu vrea arena de lansat Bey-urile, dar cred ca aia ramane pt Mos Craciun. Pardon, de la Mos Craciun
Teme n-avem pentru astea 4 zile, asa ca fi-miu se lalaie la mare arta, profitand de faptul ca eu am ceva de treaba.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
cosmina_p spune:
Offff...urmeaza agitatia cu Mosii!!!Mos Nicolae aduce dulciuri sau un bat!Fiica-mea asteapta dulciurilePana una-alta numara zilele pana cand are "dezlegare" la dulciuri pt ca suntem in tratament pt oxiuri!!!
Mos Craciun ii aduce catelul Bobby...ala care era la reducere in Carrefour!
Teme nu avem...ura!!!
flaviutza spune:
Mina, nu, nu s-a tras la sorti. s-a luat decizia ca cele doua domnisoare , a noastra si inca una de 24 ani, ultimele venite sa preia cls 0. clasa fi-mii si cealalta(a III-A) urmeaza a fi desfiintate , iar copiii redistribuiti acolo unde mai sunt locuri, prin tragere la sorti.
Fi-mea azi n-a mers la scoala, iar sunt toti gripati, si a mea evident si ce-a mai jelit...ea vrea la scoala, la colegi si la domnisoara. oricum plange de rupe de cand a aflat ca i se desfiinteaza clasa si va merge la alta , ca n-am reusit sa vb la telefoane fara sa ma auda si asta mica prinde tot.la fel si restul copiiilor, ma suna parintii disperati (eu sunt si presedinta comitetului de parinti) ca plang copiii si ca nu mai vor deloc la scoala daca ii muta de la domnisoara.
Hotararea am luat-o, mergem inainte cu vorba buna, daca nu, cu scandal. luni la 5 avem intalnirea cu directorul, ne vom duce cu copiii de mana fi-mea are deja discursul pregatit si credeti-ma e foarte convingatoare.
Nu e normal sa le desfiinteze clasa, atat timp cat are nr de elevi si invatatoarea e titulara pe post.Mai ales ca exista colutii. Da, au deja cereri pentru 2 clase 0 si 6 clase 1. ei vor ca doamnele invatatoare care termina cu cls a patra sa ia toate cls 1, sa nu se deranjeze careva cu pici de 6 ani sau nici atat. si astea doua tinerele, sa le fie desfiintate clasele si sa ia clasa 0.
Ce incredere imi prezinta mie, ca pedagog, restul inv care AU REFUZAT doi copii de etnie roma,veriosri, ca eram de fata in prima zi de scoala, cand a venit directoarea adjuncta, O DOAMNA, cu ei de mana la fi-mea in clasa si la domnisoara cu rugaminti...primiti-i domnisoara , ca nu-i vrea nimeni, am mers din clasa in clasa pana am ajuns la ultima(fi-mea are clasa F).
Au solutii, dar nu vor pentru ca sunt....costisitoare. sa angajeze doua cadre didactice si sa construiasca 2 sali de clasa, lipite de clasa fi-mii.Sau, sa refuze cererile suplimentare, nu cred ca scrie niciunde ca trebuie sa primeasca toate solicitarile , nu?
Nu mai am chef de nimic, nici de dictari, nici de matematica, nici eu nici fi-mea.
Un tatic spunea sa dam in judecata institutia, directorul, pentru daune morale, castigam, nu castigam ,macar ii terfelim nitel imaginea.