Clasa I * 2011 - 2012 * [13]

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata!

mina pe mine ma urmaresc visele urate aproape toata ziua.
Cam la fel ca Matei a facut Ioana ieri la balet. O durea piciorul rau fiindca si l-a sucit exersand. Mama i-a spus doamnei la inceputul orei ca o doare si nu ar vrea sa il forteze dar fie-mea a tacut malc si a exersat toata ora; cand m-am dus sa o iau avea fata chinuita de durere, zicea ca a durut-o rau la un anumit exercitiu dar nu s-a oprit de rusine

Si noi trebuie sa improvizam un costum pentru serbare, fie ceva de iarna, fie ceva popular.
Eu as vrea sa ii dau un costum de spiridus pe care l-a avut la serbarea de la gradi din iarna trecuta, dar nu vrea.
Cica sa-i dau costumul de lebada si sa pun niste beteala pe el, sa fie Craiasa Zapezii; ceea ce nici nu-mi trece prin cap, atat mi-ar lipsi sa-si puna ceva pe costum inainte de spectacolul de la balet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

La noi se fac literele si la romana, au zis ca, avand in vedere ca totusi nu sunt copii de alte nationalitati, care sa nu stie din familie limba romana, nu are rost sa inceapa numai din clasa a II-a.

Insa se fac sub forma unei povesti cu un print cu multe episoade, si deseneaza la fiecare litera pe caietul velin A4 o imagine din poveste si apoi scriu, tot asa, pe acelasi caiet fara liniatura literele, mai intai mari cat toata pagina apoi mici.
Caietele sunt un deliciu, colorate, fiecare pagina are rama facuta cu creioane colorate cerate.

Au facut si despartiri in silabe si in sunete cu sublinieri si cuvinte din litere amestecate, etc.

Edit: Eu am mare noroc anul asta cu serbarea, la noi copii sunt fie oameni de zapada fie ... copii. Al meu a ales sa fie copil . Asa ca nu avem nevoie decat de fular, caciula si manusi ca actiunea se petrece afara.

Idee pentru fulgi: cauta la mercerie poate gasesti derect niste stelute, sau un snur alb din care sa faci stelute pe care sa le cosi din loc in loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Am uitat ... au facut copiii brad la scoala?
La Ioana au facut, l-au impodobit miercuri, a adus fiecare de acasa 2 globuri si beteala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Naty

Am uitat ... au facut copiii brad la scoala?
La Ioana au facut, l-au impodobit miercuri, a adus fiecare de acasa 2 globuri si beteala.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

Da, si ai nostri au facut brad si au fost in vizita la o fabrica de globuri, unde si-au decorat cu numele propriu fiecare cate un glob. Au fost tare incantati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Brad ... cred ca vor avea la serbare pe 22 dec ... Sigur vor avea Mos, asa ca brad e musai, nu ? Poate veni Mosul daca nu e brad ?!
Deocamdata au facut zeci de ornamente pentru a gati clasa, tot wk a colorat, decupat, asamblat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Matei va fi la serbare tot fulg de nea, de fapt toti vor fi fulgi. Inca n-am intrat in vrie cu costumul, Dna a zis ca sa fie ceva predominant alb, in masura in care se poate. Vad eu sapt viitoare.

Si la ei se face bradul si chiar as fi vrut sa propun sa le facem globuri din alea cu numele lor, ca a fost copilul unei colege in vizita la fabrica si tare mi-a placut ideea.... insa la sedinta cu parintii de luni atata s-a discutat pe seama banilor si atata ne-am socotit cat sa dam pt cadourile de craciun incat nu am mai avut curajul sa propune si globurile....Dar mi s-ar fi parut super ideea unui brad al clasei cu globuri cu numele fiecarui copil....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Ma gandeam sa ii fac un joben alb decorat cu fulgi si/sau sclipicei si pe umeri o pelerina alba. I-am mai facut un joben acu 2-3 ani si tare mi-a placut cum a aratat....

Mina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Citat:

Al meu tocami a facut litera F. La romana nu fac litere, doar deseneaza cuvinte care incep cu diverse litere. Din cate am inteles de la invat, vrea ca in sem 2 dupa ce termina cu literele la germana sa inceapa si alfabetul romanesc...

Si fata de voi suntem in urma...Sper sa recuperam curand totusi.

Am vazut ca in clasa noastra educatoarea a dus o coronita de advent si aprind cate o lumanare intr-o anumita zi (nu stiu exact daca vinerea sau lunea). Am cumparat si noi una acasa si duminica aprindem tot asa cate o lumanare si cantam colinde. Brad vad ca nu au facut, de altfel nici nu au mult loc in clasa. De Mos Nicolae au primit cadouri: o scrisoare de la Mosu', fructe si dulciuri. Mi-a povestit fetita ca a batut cineva tare in usa si cand a deschis invatatoarea erau cadourile la usa... Mosul plecase deja.
La serbare fetita mea are rol de povestitor. De fapt sunt doi povestitori: ea si copilasul de etnie germana. A zis invatatoarea ca ei doi stiu cel mai bine rolurile. Ieri baietelul asta i-a zis fetitei mele ca are "voce frumoasa". Vor canta si colinde la serbare, alte poezii, dar cum ea e povestitor nu trebuie sa se imbrace special.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Dati-mi si mie o idee cum sa aplic "fulgi de nea" pe o rochita ? pentru serbare ... din ce sa-i improvizez ?

Mina - gandeste-te, dar cu toata puterea ta, ca a fost doar un vis ! Si spune-ti si repeta-ti ca asa ceva nu se va intampla niciodata, ca tu esti mai puternica decat visul !!! Nu te lasa speriata de el ! Incearca sa te intaresti si repeta-ti in gand cu toata puterea ta ca nu poate fi nici o presimtire ! este doar un vis urat pe care trebuie sa-l indepartezi cat mai mult de tine, de gandurile tale ! ... ufff, nu stiu cum sa-ti spun mai mult ... poate cu alta ocazie ... O zi cu soare !

eu cand a fost fulg de nea am gasit la supermarketuri beteala alba sidef cu fulgi de nea si am decupat bucatele si am cusut usor de costum( fiind baiat a avut p[antaloni si camasa) si iam pus si pe siretul de la adidas
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.137051229689700.25488.100001544728990&type=1#!/photo.php?fbid=137054286356061&set=a.137051229689700.25488.100001544728990&type=3&theater

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paxela

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Dati-mi si mie o idee cum sa aplic "fulgi de nea" pe o rochita ? pentru serbare ... din ce sa-i improvizez ?

Mina - gandeste-te, dar cu toata puterea ta, ca a fost doar un vis ! Si spune-ti si repeta-ti ca asa ceva nu se va intampla niciodata, ca tu esti mai puternica decat visul !!! Nu te lasa speriata de el ! Incearca sa te intaresti si repeta-ti in gand cu toata puterea ta ca nu poate fi nici o presimtire ! este doar un vis urat pe care trebuie sa-l indepartezi cat mai mult de tine, de gandurile tale ! ... ufff, nu stiu cum sa-ti spun mai mult ... poate cu alta ocazie ... O zi cu soare !

eu cand a fost fulg de nea am gasit la supermarketuri beteala alba sidef cu fulgi de nea si am decupat bucatele si am cusut usor de costum( fiind baiat a avut p[antaloni si camasa) si iam pus si pe siretul de la adidas
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.137051229689700.25488.100001544728990&type=1#!/photo.php?fbid=137054286356061&set=a.137051229689700.25488.100001544728990&type=3&theater
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,

Excelenta ideea, multumim!

(la mintea mea ma gandeam adineauri ca are un costum alb...ala de karate! si mi-a venit ideea sa o conving si pe prietena lui, care face si ea karate, sa-i facem fulgi-karateka ...dar ar fi cam prea de tot....cred....si la asta nu mai merge jobenul pe care mi se puse pata sa il fac...)

Mina si

Mergi la inceput