Clasa a-III-a: 2011-2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 5
happiness spune:
Sorana, imi pare rau de accidentul cu lectura, dar oricum stai calma...nu exista rubrica separata pentru asa ceva in catalog, va fi doar media la Limba romana.La noi nu primesc punctaje decat la engleza si cand fac subiecte de Nastasescu..ata. Inca o data zic,ar fi bine sa aiba, e altceva sa ia -FB si altceva 8,5...Un -FB nu o impresioneaza, dar pentru 8,5 la engleza mi-a plans.
Noi avem alte manuale decat voi, am inceput cu adubarea/scaderea 0-10000 si acum abia am terminat inmultirea, iar la romana ceva legat de iarna.Ce imi place foarte tare e ca au un optional de calculator, si invata chestii utile. Le da de exemplu sa scrie texte pe teme de la Civica cu diacritice, deci atinge si Optionalul si Civica in acelasi timp. Compunerea cu iarna tot pe calculator a trebuit sa o scrie. Mi se pare important sa stie sa foloseasca calculatorul intr-o epoca in care nimeni parca nu se mai descurca fara el, dar mi-ar fi placut si sa se insiste un pic mai mult pe scrisul nu caligrafic, dar ordonat macar. Nu imi place ca si acum are litere scrise inegal, cand mai mari, cand mai mici...
sorana spune:
Si a mea la fel Happi. Si eu zic la fel - ar fi ok un scris ordonat, adica pe linie si cu litere egale. Frumusetea e relativa, important e sa fie lizibil si ordonat. Dar la noi n-ai sa vezi
Apropos de note la noi "cota de alarma" e 9 (90 p). In general notele peste 9 sunt ok, de regula nu ia 10 curat (mai ia, dar mai rar, 9,8 sau 9,9 apar mai des) pentru ca e nauca, dar materia o stie. In schimb o nota sub 9 ascunde si ceva nestiinta (tot de regula, nu obligatoriu - dupa cum s-a vazut poti fi nauca pana la nota 6).
Pe de alta parte, sanatoasa sa fie, ca restul se face.
loryi1974 spune:
Am dat si eu un telefon .Uitasem dar mi-am adus aminte azi. Bine ca ai pus aici telefoanele.
Nu mai facem serbari. Cu acest prilej, profit si zic: urasc serbarile de la scoala. Inghesuiala, caldura, judecati: care-i mai cu mot etc.
Lalya spune:
Nici noi nu avem serbare, in schimb, vor merge cu doamna la colindat.
Mai avem 1 saptamana de scoala, saptamana care nu este deloc lejera.
Marti au test la civica din tot ceea ce au facut pana acum, miercuri de predat fisa de lectura (o poezie de Eminescu) ... abia dupa astea o sa simtim si noi ca vine vacanta.
La mate noi am terminat impartirea, iar la romana se lucreaza foarte intens la substantiv si adjectiv.
Sabina spune:
maine se face dezinfectie, Anya?
nici la noi nu e serbare si mie mi se par aiurea din aceleasi motive.
In schimb la gradi vor face serbarea la teatrul evreiesc. Lumini, roluri samd. Chiar e dragut.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
loryi1974 spune:
Din cauza epidemiei de ruj si rubeola se face la voi dezinfectia?
La fii-mea s-au dat evaluarile sumative(!) la cele trei materii plus Cangurul de engleza. A fost o saptamana full.
Matematica: tabla impartirii, romana substantivul- un fel de recapitulare.
La teatru e altceva, practic ca un spectacol, dar intr-o sala obisnuita de clasa 90 de oameni se sufoca, ce sa te mai bucuri de serbare, aplauzi si te rogi sa se termine.
anya spune:
Scarlatina!!!
Chiar in clasa la Matei e o fetita deja internata. I-a luat pe toti la cabinet si i-a cautat. Pe la 10.30 ne-am trezit cu telefon de la invatatoare sa-i luam de la scoala. Cand am ajuns, erau deja in curte. Probabil ca la ei in clasa fiind sursa i-au scos in strada mai repede . Am inteles ca marti iau exudate pt sanepid. Preventiv, noi l-am dus ieri la Medicover si au fost draguti si i l-au facut.
Astazi stau acasa si sa vorbim cu invattaoarea daca ii ducem luni sau nu. Lasa, ca nu le strica o zi de somn.
Ieri a fost Cangurul lingvist. L-am trimis si pe Matei dar nu cred ca i-a stat gandul la engleza pt ca era destul de agitat cu scarlatina. Ma tot intreba daca are limba rosie .
In rest e ok. Zice ca scoala e usoara dar plictisitoare, n-are chef de teme si le face dar cam urat (chiar i-am rupt si o pagina!). Pana are doar FB ...il las in pace.
Astazi nu-l trimit la Arhimede. Daca are cineva fisa de sapt asta, va rog sa mi-o trimiteti si mie. In schimb vom merge la Opera Comica, la actiunea DC-ului in care m-am implicat si eu. Veniti? Ne vedem acolo?
Maine trebuie sa ne impartim. Ala micu mege cu taica-sau la concurs de inot (va fi si proba de stafeta parinte-copil ) iar eu va trebui sa merg cu Matei la Cupa Craciunului la baschet. Noroc ca n-avem 3 copii . Duminica o petrecere de copii si concertul lui Banica (tot pt ca le-am promis copiilor sa-i duc la un concert) si iar vine luni si o iau "de coada". Deja am ajuns sa vreau doar sa dorm...
Sabina spune:
noi nu am mai ajuns demult la Arhimede:(
Daca ati putea sa-mi trimiteti ultemele 2 fise raman recunoscatoare etern.
mai intai examenul, apoi raceala, si acuma au mers la Busteni.
Marti vreau sa o iau pe Sofia la doctoratul meu. Se fac exudate la toti copiii? sa ii fac si eu luni?
deci Scarlatina. Copilu habar n-avea. E asa de zapacita.
si ei au avut aceste evaluari.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo