Clasa a-III-a: 2011-2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
olympia spune:
Merci, Anya. Cred ca pan-acum noi am facut numa din cele cu administrare orala. Tare l-as sari pe asta, nu stiu, am asa o grija mare cu vaccinurile astea!
anya spune:
Toti copiii au facut anti polio picaturi - cand erau mici. Acum au scos vaccinul respectiv si l-au inlocuit cu asta care e mai siguri (zic ei).
sorana spune:
Acum nu se mai produce cel oral, toti copiii fac injectabil. Am inteles ca asta e cu virus inactiv.
loryi1974 spune:
Injectabil, intr-adevar.
Mie a inceput sa-mi placa educatia civica, mai ales ca fiica-mea isi face singura tema ( o parte cam mare dintre colegii ei au tema facuta de mama). Ultima tema: sa faca o fisa in care sa spuna care ii sunt punctele slabe si punctele tari. Altadata sa descrie o situatie in care a mintit.SAu sa spuna in cine are cea mai mare incredere etc.
La mate a ajuns pe la inmultirea cu 10 si 100, la romana adjectivul si ceva legat de Caragiale si Cuza.
Copiii nostri au teste nationale anul viitor din cate am inteles care intra in portofoliul lor. Stiti ce mai contine acel portofoliu ? Sper ca nu concursurile scolare pe bani care sunt prost organizate, sunt scoli unde totul este onest si scoli in care se sopteste si se copiaza pe rupte.
filofteia spune:
Citat: |
Copiii nostri au teste nationale anul viitor din cate am inteles care intra in portofoliul lor. Stiti ce mai contine acel portofoliu ? Sper ca nu concursurile scolare pe bani care sunt prost organizate, sunt scoli unde totul este onest si scoli in care se sopteste si se copiaza pe rupte. |
Aici
http://www.unpasinainte.edu.ro/
jos in stanga paginii este dat un exemplu de portofoliu.
Practic sunt notele intre anii 5-8.
Diplomele obtinute la concursuri vor conta doar in cazul egalitatii punctajului pentru ultimul clasat.
Noua ni s-a spus de la scoala ca vor fi valabile numai diplomele de la concursurile organizate de inspectorat, cele fara bani.
Teoretic examenul de clasa a IV-a nu se trece in portofoliu, dar mai stii ce le vine?
loryi1974 spune:
Acum am vazut si eu ca la clasa a-IV-a testele nationale se dau prin esantionare, adica nu la toate scolile. Abia cele din gimnaziu sunt obligatorii la nivelul tuturor scolilor.
Inainte de a baga rezultatele la concursuri in portofoliu, ar trebui sa se asigure conditii egale de concurs pentru toti copiii, adica sa se elimine copiatul si soptitul si restul matrapazlacurilor care se fac in unele scoli.Oare e posibil ?:((
Pe de alta parte e normal sa se ia in considerare cele fara bani pentru ca unii parinti nu au cum sa cotizeze, mai ales daca au 2 sau mai multi copii si am ajunge la discriminare.
Multumesc pentru raspuns. Oricum sunt convinsa ca vom mai vorbi despre portofoliu in anii ce vin.
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Acum am vazut si eu ca la clasa a-IV-a testele nationale se dau prin esantionare, adica nu la toate scolile. |
Asa ne zisese si noua invatatoarea la sedinta - ca nu stie inca daca or sa dea sau nu aceste teste, ca nu stie daca va fi selectata scoala noastra pentru acest "sondaj". Asa am dedus si eu ca nu au cum sa intre in portofoliu.
Care sunt "concursurile gratuite" cu exceptia olimpiadelor?
Lory eu nu inteleg de ce te agiti: "conditii egale de concurs" este o utopie. Si intotdeauna a fost asa. Eu am avut o colega de clasa care a picat la treapta a II-a la ultima sectie a liceului si apoi s-a transferat, imediat ce a inceput a IX-a, la o sectie superioara, la care se intrase cu nota mai mare. Si asta era inainte de 89. Nu mi se pare ca acum ar fi altfel.
loryi1974 spune:
De ce sa fie o utopie ? Pana la urma la bac s-a putut , deci e posibil. Cu conditia sa instaleze camere video si lucrarile sa mearga la alte centre pentru corectat.
Eu, de cate ori am vazut rezultate dubioase, am trimis mail organizatorilor. Eu am un copil foarte bun si nu vad de ce ar trebui sa tac. De multe ori nu s-a facut nimic, dar de si mai multe ori s-au luat masuri la centrele respective. Vina apartine nu numai organizatorilor ci si dascalilor si parintilor care accepta asa rezultate.
Intamplari de genul de care povestesti au fost/sunt si vor fi intr-adevar, dar protestand li se mai reduce volumul.
Pana una alta am inteles ca la clasa a _IV-a olimpiadele s-au amanat, unii zic ca nu s-ar mai da.
Subiectele de la Euclid :
http://www.concurs-euclid.ro/upload/c3.pdf
sorana spune:
Pana una alta fi-mea e acasa cu o viroza stomacala. Ieri ii era rau dimineata (greata, durere de cap), n-am dus-o la scoala, apoi pe seara diaree, un pic de febra, azi inca ii e greata, of. Daca nu face febra diseara poate merge maine la scoala, daca are febra mai vedem peste inca o zi.
Lory parintii si dascalii respectivi nu "accepta" situatia ci o incurajeaza, o favorizeaza, fac tot ce pot sa se intample. Daca este asa cum spui tu pentru ca la concursuri de genul asa (pe bani, la clase mici) eu una nu vad logica trisarii ca n-ai ce face cu diplomele alea. Pe de alta parte la admiteri (in clasele speciale de a V-a sau la liceu) sigur exista tot felul de "invarteli" unele imposibil de demonstrat.