Enurezis nocturn

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Florentina-G, ceai de afinis poate fi luut de la farmacie, am vazut ca au frunze de afin, au acelasi efect? Tu de unde procuri?Multumesc.
Ce investigatii ati facut la budimex? Vremsa mergem si noi saptamana viitoare, meregm la eco apoi sa ne fac nu stiu ce teste de dinamica a muschiului vezicii, daca am inteles eu bine.
Ce tratamente ati mai incercat?
Si noi suntem in acceasi situatie, numai ca baietelul meu la 4 ani jumate mai face si ziua la somn, asa ca dormitul la gradi este o mare mare problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Of, Roli, chiar ca e nasol! Se simte si el prost daca merge pe undeva si face pishu in pat. Nu ai cum sa mergi si tu cu ei si sa faci treziri noaptea?
Nici eu nu sunt de acord cu pastilele, sper sa reusim cu naturiste si cu rabdare (sper sa ma mai tzina nervii).
Unde gasesc oare crengute de afin? (Florentina multumesc pt sugestie, chiar o sa caut si sper sa avem si noi acelasi succes ca si voi). Cat ceai ar trebui sa bea/zi? Ea nu e obisnuita cu ceai, bea doar apa si fff rar, la petreceri, bea suc, o sa-i dau cu seringa ca pe siropele.
Lumi si pe mine ma certau ai mei, eram pur si simplu terminata de rusine cand ma trezeam dimineata si vedeam iar patul ud

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Si eu am avut enurezis nocturn pana pe la 14 si e foarte frustrant. Acum vad ca baiatul cred ca ma mosteneste. El are deja 5 an si 2 luni si face in somn pisu pe el, atat noaptea, cat si la pranz, cand se intampla sa doarma. Noaptea si de 2 ori face. Eu inca sper ca la el sa dureze mai putin decat a durat la mine, nu atat pentru trezirile mele, cat pentru ca in curand o sa-l deranjeze si pe el. N-as vrea sa ajunga la complexele pe care le-am avut eu. Evident ca nu-l cert, nu ma arat dezamagita, cum as putea stiind cat am suferit eu insami din cauza asta? Atata ca m-ar durea sa simta si el ce am simtit eu.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Dar remedii homeopate pentru problema asta nu sunt? A incercat cineva?
Si eu am suferit destul de mult in urma enuresizului astuia nocturn... nu m-a certat nimeni niciodata, imi venea mie sa-mi dau palme.. Mi-era greu in deplasari, imi puneam prosoape intre picioare, adormeam greu, dormeam fragmentat, aproape ca faceam nopti albe...
Am mai povestit poate la alte tpoicuri pe acest subiect, cel mai nasol mi s-a intamplat sa ud patul de spital, cand eram internata pt o operatie de apendicita. Noroc ca patul de langa mine era liber, si cand nu a fost nimeni in salon (am nimerit un astfel de moment), m-am apucat repede de schimbat asternuturile intre paturi... Mi-a fost f greu, proaspat operata, abia mergeam... noroc ca s-a intamplat o singura noapte din cele cateva state acolo

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Laura, eu am facut in pat pana pe la 14-15 ani asa cum descria cineva. Pur si simplu nu simteam. Am fost dusa la psiholog, certata, au incercat bunicii mei toate remediile pana cand i-au spus si nasului meu care culmea, era pediatru si pe care nu se gandisera sa-l informeze. M-a controlat si a spus ca e o problema comuna, niste vertebre care nu sunt sudate bine la coloana. O sa caut acum pe internet pentru ca vorbesc din amintiri si mi-e sa nu-ti spun o prostie. Am facut insa niste raze, 10 sedinte. Ma bagau in niste cercuri mari, nu trebuia sa am nimic de fier pe mine si stateam cateva minute acolo. Asa mi-am rezolvat problema. Nu am mai facut de atunci.

Laura, am gasit, ultimele trei vertebre de la coloana daca nu sunt sudate bine pot provoca enurezis.
Vorbeste si cu pediatra fetei. Sigur ea iti poate da detalii mai "tehnice"

+30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Matzaila, te intreb asa, mai babeste: daca nu stiu ce vertebre nu sunt bine sudate, cum se poate remedia problema? Ca doar nu se mai pot suda aceste vertebre

Eu de ex. am un fel de noada la popou, o "codita" s-a presupus (medicii consultati) ca si asta ar fi o cauza... nu stiu sa explic... deci dpdv fizic (daca asta ar fi fost cauza) nu s-a intervenit (operatie, sau mai stiu eu ce). Pana la urma problema s-a dus de la sine, dar mi-a facut zile fripte. Tot asa a durat pana pe la 13 ani, asa... Nu faceam chiar in fiecare noapte, e drept faceam din ce in ce mai rar ca frecventa inspre partea de sfarsit (adica mare fiind 12-13 ani), dar iti dai seama, ma simteam ca naiba la 12 ani sa fac pipi pe mine.. imi venea sa ma arunc pe geam, vorba aia

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_J spune:

Din experienta mea 90 % din copii care fac pe ei au ca "tema" responsabilitatea personala (cu conditia sa fie sanatosi adica sa nu aiba malformatii sau peobleme cu aparatul urinar)

Ca parinte poti purta un dialog cu copilul tau si sa ii spui "de astazi am hotarat ca esti responsabila pentru excrementele tale. daca ai nevoie de ajutor sunt alaturi de tine si ma poti chema. sunt curioasa sa vad cum te vei descurca". Daca poti sustine responsabilitatea asta in mod autentic si sa poti trai cu cateva esecuri sunteti pe drumul cel bun.

Daca dupa cateva saptamani nu functioneaza puteti relua tema si discuta din nou.

pentru copii asta e o chestiune existentiala si nu una psihologica.

Cu drag,

Mergi la inceput

Monica, si eu am codita respectiva Stiu exact ce vrei sa zici.
Nu mai tin minte ce teste mi-au facut ca sa vada daca era sudata s-au nu dar asta a fost rezultatul si m-au trimis la raze. Nu a durut, a durat fix 10 zile in fiecare zi cate 10 minute.
Depinde de la copil la copil. Tu ai avut organismul mai puternic, poate si o dieta mai buna si pana la urma vertebrele respective s-au sudat. La mine ar fi durat mult si bine.La alti copii se sudeaza mai devreme. Nu cred ca e u criteriu anume.
La mine au incercat cu trezitul noaptea, am fost la psiholog, nu imi mai dadeau apa cu ore inainte de culcare, m-au pedepsit, au fost ani intregi de chin. In prima mea tabara la Piatra Neamt a trebuit sa plec cu Mamaita cu rezerva de cearceafuri, rar mai aveam cate o noapte in care nu faceam. Atat de rau era. Si nu, nu simteam absolut nimic. Nici macar nu ma trezeam dupa ce faceam. Abia dimineata realizam.

+30

Mergi la inceput

La razele respective eram bagata prin niste cercuri late de o palma din nu stiu ce material, pllastic as zice eu. Cel mai gros, de 10 cm imi era aranjat exact in dreptul coditei. Stateam acolo pe pat in cercurile alea cam 10 minute si tin minte ca era un bazait foarte foarte slab. Dar atata.

+30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Si eu ma confrunt cu aceasta problema. A fost bine cateva luni dar acum daca nu-l trezesc (si de multe ori chiar daca il trezesc) face pe el pana dimineata. Ieri a facut si la somnul de pranz la gradinita.
La eco mi s-a spus ca se vede ca nu are vezica bine formata dar imi este clar ca este enurezis si trebuie sa am multa rabdare.
Interesante lucruri am citit aici: si despre ceaiul de afinis si despre vertebre. Voi intreba medicul de familie, desi ea a zis sa am rabdare ca se va rezolva... dar oare cand?

Yagmur si Luca

Mergi la inceput