Nu pot scapa de pampers

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si eu sunt de acord cu Lali
El se lasa de pampers nu noi. Cam cand vrea el.
Singura metoda e sa stea fara pampers. Monica mea inca face pe ea cand nu are pampers dar incet incet cere din ce in ce mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu am dezvatat-o pe Alex de pampers intr-o sapt si desi mai avea accidente stia ca nu este voie sa mai faca pe ea. Imi spunea: dar imi pare rau, asa ca ma ierti?
Avea 2.6 ani si am mers amandoua si am cumparat o olita pe care a dorit-o ea (mai aveam una acasa la care nici nu s-a uitat). De pampers-ul de la somnul de pranz scapasem deja si apoi nu i-am mai pus deloc, dar o punema la pisu cam 1data/ora si noaptea pe la ora3/4 in fiecare noapte. Acum are 4ani si deja se trezeste noapte sa-mi spuna cand vrea sa faca pisu.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Eu am dezvatat-o pe Alex de pampers intr-o sapt si desi mai avea accidente stia ca nu este voie sa mai faca pe ea. Imi spunea: dar imi pare rau, asa ca ma ierti?
Avea 2.6 ani si am mers amandoua si am cumparat o olita pe care a dorit-o ea (mai aveam una acasa la care nici nu s-a uitat). De pampers-ul de la somnul de pranz scapasem deja si apoi nu i-am mai pus deloc, dar o punema la pisu cam 1data/ora si noaptea pe la ora3/4 in fiecare noapte. Acum are 4ani si deja se trezeste noapte sa-mi spuna cand vrea sa faca pisu.

Alexandra Maria
14.12.2007

Oribil! Si de ce pui semnul asta: cand povestesti, iti placea ca fiica ta sa se umileasca si sa-si ceara iertare pentru ceva fiziologic, fiindca ai tinut tu sa o dresezi intr-o saptamana si sa-i impui ca "NU E VOIE sa faca pe ea"?!
Fiecare copil e pregatit la un anume moment (in niciun caz la 8-10 luni, cum isi fac un titlu deglorie unele dresoare pe aici), unii la 1 an si 7-8 luni, altii la 3 ani...vorba aia:"ce atata graba?!" Nu cred ca pentru motivatiile parintilor (sa scape de cheltuiala cu scutece/ sa scape de schimbat scutece/ sa-l poata da la gradinita/ sa-l laude tushica Aglaia etc.) trebuie trecut peste confortul fizic si mai ales psihologic al copiilor!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Raspunsul tau m-a socat pur-si-simplu. Atata inversunare! N-ai inteles nimic si nici nu ma cunosti ca sa-ti permiti sa-mi vorbesti asa!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Pai de ce ar trebui sa te cunosc, eu nu comentez persoane (ar fi atac la persoana, nu?) ci idei, fapte, situatii expuse. Si pe mine m-a socat ca unui copil de 2 ani jumatate i se poate spune ca "nu e voie sa ai accidente de facut pe tine" si ca dupa cate un "accident" se asteapta cu sufletu' la gura "iertare si pareri de rau"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

pai e inca destul de mic... mie mi-a convenit foarte mult sa stea puiul cu scutec, nici un stres cu intrebatul continuu daca vrea sa faca
si apoi e rece afara, pampersul ii tine cald, e un avantaj. eu i-am dat pampers vreo 2 sapt si dupa ce a inceput sa ceara la wc, de frica sa nu raceasca. si de frica micilor incidente desigur. cand cerea il scoteam, facea la olita, apoi il imbracam din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Noi am scapat de pampers la 1 an si 9 luni. Desi mi se parea devreme am vrut sa profit de caldura verii si de curtea bunicilor. Daca la inceput se incorda tot cand venea vorba de asezat pe olita senzatia de ud si bombonelele skittles viu colorate(nu-s de acord cu zaharul/colorantii, dar trebuia sa-l imprietenesc cu olita cumva) oferite drept recompensa au facut minuni in 3 zile. Au trecut cinci luni de atunci si inca ii mai pun noaptea(eu nu-mi aduc aminte prea multe din copilaria mea, dar imi amintesc perfect cum eram trezita nopatea de bunica si pusa pe olita cu paharul de apa langa), uda decat 3-4 pe luna si s-a si trezit de cateva ori sa spuna. Am avut doua accidente afara (langa bloc si-n lift) care s-au lasat cu urlete mari desi nu l-am certat niciodata. In schimb mi s-a intamplat sa faca pe el doar de ciuda(a trebuit sa ies pe balcon fara el si desi facuse cu 5 minute inainte a mai facut o data). Cred ca e important sa fie si mami pregatita pentru o astfel de etapa si inarmata cu multa rabdare. Mai nou s-a smecherit si cere olita atunci cand nu vrea sa doarma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Numai mie imi suna a dresura de catei, cu recompense pt 'facut frumos'?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu, nu numai tie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Numai mie imi suna a dresura de catei, cu recompense pt 'facut frumos'?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Eh, stii cum e, "scopul scuza mijloacele"...si asa un scop nobil ca pishukaka la olitza...mai rar!

Mergi la inceput