De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
tot nu inteleg ce legatura are Thanksgiving-ul si Black Friday ...cu Wikipedia si cu tot restul postului Admin?
michelle
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui hannen
Lali,sa stii ca la asta nu m-am gindit.S-ar putea sa ai dreptate.Asadar,deocamdata stam linistiti,slabe sanse sa sarbatoreasca romanii Thanksgiving in secolul asta. ![]() ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Eu una urasc black friday si daca as putea as desfiinta-o de tot. reducerile la preturi nu sint numai atunci ci dureaza toata perioada sarbatorilor iar reducerile tapene sint oricum pt modele vechi de tv sau telefon sau whatever si oricum sint numa citeva per magazin. de unde rezulta timpenia oamenilor sa stea la coada cu zile inainte in fata magazinului. Nu glumesc. Au aratat la tv cum unii erau cu cortul in parcare parcare la bestBuy ca sa prinda nu's ce televizor.
nu va spun ca magazinele acum incep sale-urile la miezul noptii si lumea alearga ca disperata de la un magazin la altul.
Eu am fost la un singur magazin pt black friday sale si asta e Sephora si a doua zi la prinz. erau reduceri dar nimic spectaculos, asa cam luat numai o trusa de make-up care era ieftinita pt 2 zile.
In rest urasc si aglomeratia din magazine si everything. Toata comercializarea asta ma face sa urasc sarbatorile. de fapt Craciunul nu este despre cumparaturi ci e sarbatoare religioasa.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Musai tb sa sarbatorim Thanksgiving, ca altfel nu suntem recunoscatori...natie de oameni fara suflet si simtire, saraci cu duhul etc. |
Stai linistita ca NU AI CUM sa sarbatoresti Thanksgiving in Romania. Semnificatia istorica nu se pupa cu glia stramoseasca in nici un caz
![](icon_smile_big.gif)
Imi pare rau ca sarbatoriti Halloween si Valentine's Day.
Sint sarbatori importate de ROMANI fara rationament. Nu vad DE CE le-ati importat. Voi, romanii. Ma indoiesc ca a venit americanul gras si incult si v-a pus arma la timpla sa va deghizati in Octombrie si sa va acoperiti de inimioare si catelusi de plus in Februarie.
Daca mesajul s-a dorit "umoristic", s-a deviat cu citva kilometri de tinta; subiecte despre consumerism au mai fost deschise, la fel cum gasesti citeva subiecte despre ce v-a aduce "Iepurasul", ce cumparati de Mos, etc.
Revolta trebuie indreptata catre importatorii de evenimente care nu le apartin...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
michelle-usa spune:
ca de obicei, romanii stiu tot ce se misca pe aici prin America.
M-a bufnit si risul cand am auzit ca vor sa faca si in Rom. Black Friday...dar nu ma mai surprinde nimic.
michelle
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BalMascat curios este cum europenii (care desigur citesc carti!!!) adopta cu foarte mare usurinta ce este american. |
Nu e curios deloc, de ce zici ca ar fi??
Europenii nu adopta cu usurinta´´ce este american´´ din dragoste pentru America.
Puneti problema gresit.
E vorba despre faptul ca produsele,ideile si revelatia au apartinut americanilor, multi multi ani. Cele mai cunoscute produse de larg consum poarta semnatura americana.
Asa cum au reusit americanii sa se impuna nu a reusit nimeni. Poate doar nemtii, care vin tare din urma cu produse apreciate peste tot in lume. Incepanad cu berea.
![](icon_smile_big.gif)
Americanii au servit ca exemplu in ceea ce inseamna comert, produse si servicii. A, si marketarea lor. Mai ales!
N-au ei farmecul frantuzesc, nici macar nu pretind ca l-ar avea. Succesul american e garantat de modul in care stiu sa-si faca cunoscute produsele si serviciile, plus utilitatea lor. Strategia lor este una care prinde.
Black Friday este un exemplu tipic de idee buna imbratisata cu succes si de ceilalti, ne-americani. O idee de vanzare care functioneaza foarte bine.
Sigur ca nu tot ce-i americanesc e oau. Dar da-ti cezarului ce-i al cezarului, nu cere nimeni plecaciuni gratuite.
Ce relevanta au compratiile cu moastele? Am ras de era sa pic de pe scaun.
![](icon_smile_big.gif)
Iar daca se va adopta in Romania Thanksgiving, ei bine, nu americanii vor sari in sus de bucurie,ca nu au de ce. Romanii vanzatori de curcan se vor bucura.
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Asa ca nu vad unde e supararea.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui ocebine Imi pare rau ca sarbatoriti Halloween si Valentine's Day. Sint sarbatori importate de ROMANI fara rationament. Nu vad DE CE le-ati importat. Voi, romanii. Ma indoiesc ca a venit americanul gras si incult si v-a pus arma la timpla sa va deghizati in Octombrie si sa va acoperiti de inimioare si catelusi de plus in Februarie. Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
Cred ca Halloween e de origine nemteasca. Dar nu sunt sigura. Citisem candva undeva ca ar fi fost o sarbatoare a germanilor, pierduta in negura timpului, si renascuta in America.
In fine, ce vreau eu sa te intreb este, de ce zici ´´voi romanii importati sarbatori fara rationament´´? Aka cum vine asta, suntem toti batuti in cap?
![](icon_smile_big.gif)
E o chestiune care il depaseste totusi pe romanul de rand. Media, firmele mari, piatza, astia-s jucatorii nu romanul de rand care nici nu e sigur cum se scrie halloween.
Orice sarbatoare declanseaza vanzari, traim in era consumului, simplu.
Ai fost rautacioasa.
![](icon_smile_big.gif)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui michelle-usa M-a bufnit si risul cand am auzit ca vor sa faca si in Rom. Black Friday...dar nu ma mai surprinde nimic. michelle |
Dar ce e asa amuzant?
michelle-usa spune:
Noi am sarbatorit cu vecinii Thanksgiving-ul. Da, am mancat curcan la ei dar eu acasa am facut sarmale.
A 2-a zi am fost mai mult la plimbare prin mall nu ca sa cumparam neaparat ceva si am stat doar vreo 3 ore. Imi plac ca sunt deja ornamente de Craciun si totul e vesel si frumos.
Am venit acasa, am mancat apoi am plecat in parc pe jos, fiind o zi frumoasa. Sotul a avut 3 zile libere, copilul toata saptamana ...deci a fost timp suficient pt tot si de familie si de plimbare.
Desigur, noi nu avem cum sa simtim cu adevarat ce inseamna aceasta sarbatoare ca nu am crescut cu aceasta traditie, iar radacinile noastre sunt inca la suprafatza.
Pacat ca nu pot vota postul cu 1 stea(la mine nu am aceata optiune de evaluare) dar mi s-a parut de prost gust aceste expresii: stat curcanul in git, sa puna mana pe carte (de parca lumea e inculta pe aici)...etc.
Urit, f. urit pt cine a postat acest mesaj!
michelle
ocebine spune:
citat din mesajul lui ladyJ Ai fost rautacioasa. ![]() -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Nu cred deloc ca am fost rautacioasa...intelg ca sarbatoarea importata este "servita" cu scopul comercializarii ..dar de ce "prinde" asa de repede si bine???? Pe mine ma lasa rece Valentine' Day de exemplu si nimic nu ma poate convinge sa o sarbatoresc in vreun fel.
BTW, eu urasc mallurile (fac atacuri de panica), ma oboseste atmosfera si ma "overwhelm" lumina, mirosurile, zgomotul, lumea multa...dar imi plac magazinasele mici.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Dar ce e asa amuzant? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
pentru ca nu sunt originali...musai sa copieze pe altii...nu conteaza ca e bine sau rau.
Au americanii black friday...hai sa facem si noi...au americani valentine's day si halloween...hai si noi.
plus ca suna nu stiu...aiurea in romaneste "vinerea neagra".
michelle