De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Semnificatia sarbatorii de Thanksgiving este de a face un bilant al lucrurilor bune intimplate peste an, si de a multumi, de a fi recunoscator pentru toate reusitele, pentru sanatate, pentru noroc, pentru familia intreaga, pentru prieteni. Intr-adevar, doar US si Canada au sarbatoarea asta, doar astea doua tari s-au gindit ca bilantul si recunostinta merita sa fie sarbatorite. Restul lumii, adica cei cu "alte Sarbatori, in lumea larga, mai frumoase, pline de semnificatie..etc", nu au gasit de cuviinta ca recunostinta merita macar o zi din an. Poate pentru ca lucrurile bune intimplate de-a lungul unui an, an de an, li se cuvin, or fi indreptatiti la ele?

In rest, majoritatea comentariilor la topic, denota doar o ignoranta crasa, asezonata cu proasta crestere si lipsa de bun simt. Daca nu sinteti in stare sa faceti o urare, la zi de Sarbatoare, celor ce sint diferiti fata de voi, incercati sa gasiti resurse sa va abtineti. Vorba unei americance celebre, "Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people"
(mintile stralucite discuta idei, mintile obisnuite discuta evenimente, iar mintile sarace ii discuta pe altii).

Continuati...in spiritul ce caracterizeaza postul Craciunului, o perioada si o Sarbatoare "pline de semnificatie, etc" la romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu parca am inteles ca ar fi vorba de bataia pe produsele la reducere, nu despre Thanksgiving, moaste si alte sarbatori. Dar na ... oi fi priceput eu aiurea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Florin, total de acord cu tine!!! Mai avem putin si-l importam si pe Uncle Sam Dar...bucuria comerciantilor. Am inteles ca cifrele de vanzari dupa ziua de ieri au fost uriase

MElise

dada, si eu zic sa nu importam oribilitatile astea gen mincat curcan+alte bunatati cu prietenii si familie intr-o zi libera; mai bine raminem la injunghiatul porcului si al mielului, meniuri vegetariene curate romanesti, stropite cu tuicile de rigoare de o saptamina si bataia aferenta administrata nevestei plus corectiunea copilului; e bine sa raminem cu ale noastre, sa nu ne spurcam

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Uite, mesajul asta inflameaza si e incorect de la cap la coada. Se discuta despre Vinerea Neagra si nu despre importul sarbatorii recunostintei. Ce cauta porcul si bataia nevestei si a copilului aici, chiar nu vad. Apropo, in America si Canada s-a eradicat violenta domestica?
Nu se mai mananca porc deloc si nici whiskey nu se mai bea? Oau, ce tari minunate. Bune de pus in rama.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu pana vineri nu auzisem niciodata de black friday, dar daca tot imi trebuiau niste electrocasnice si le-am gasit pe emag la reduceri intre 25 si 44%, de ce sa pierd ocazia? nu m-am calcat cu nimeni in picioare, am stat comod acasa, incercand sa-i prind cand pe net cand pe telefon( ca nu le mai mergeau nici unele de atatea solicitari)si mi-am rezolvat problema, am ;luat niste lucruri care chiar imi trebuiau la niste preturi bune

mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Nu se mai mananca porc deloc si nici whiskey nu se mai bea? Oau, ce tari minunate. Bune de pus in rama.

Ingrid, ce patisi? Au inceput sa-ti placa tarile in care nu se mananca porc deloc si nici whisky nu se bea?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Ingrid, ce patisi? Au inceput sa-ti placa tarile in care nu se mananca porc deloc si nici whisky nu se bea?

Doamne fereste! Un muschiulet in tava asezonat cu vin rosu, ce poate fi mai bun? Se poate sa ma banuiesti tu de asa ganduri rele?

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu parca am inteles ca ar fi vorba de bataia pe produsele la reducere, nu despre Thanksgiving, moaste si alte sarbatori. Dar na ... oi fi priceput eu aiurea.

Citat:
Se discuta despre Vinerea Neagra si nu despre importul sarbatorii recunostintei.

Serios? In caz ca v-a scapat prima parte a mesajului ce deschide subiectul despre Black Friday, va reimprospatez memoria:

Citat:

In America ziua urmeaza sarbatorii Thanksgiving. O alegere strategica:
- americanii sunt cu burtile pline, cu curcanul in gat
- si-au petrecut ceva timp in familie si abia asteapta sa fuga de acasa
- simt nevoia sa faca miscare dar in nici un caz sport sau alta miscare care sa necesite un efort fizic suplimentar

si in loc sa aleaga:
- sa se relaxeze cu o carte
- sa-si petreca timp de calitate cu familia
- sa faca sport ca sa mai arda niste grasimi asimilate chiar cu curcanul si placinta din ziua precedenta

li se ofera posibilitatea sa cumpere lucruri de care nu au nevoie, posibilitate care necesita un efort fizic si intelectual minim.

Si va intreb, pe astia care va pricepeti atit de bine la sarbatorile altora, de unde va vine priceperea si iluminarea asta? De cite ori ati calatorit pe continentul american in timpul Sarbatorii descrise mai sus, intr-un mod atit de politicos si civilizat? De cite ori ati fost invitati sa petreceti Sarbatoarea in casa unui american, ca s-o intelegeti, de la partea de suflet pina la cea culinara? Potrivit caror statistici se trag concluziile de mai sus? Si mai ales, cu ce scop?

Nu va convine ca Europa si in particular Romania importa Sarbatorile altora, respectiv ale americanilor? E dreptul vostru sa fiti nemultumiti, si tot dreptul vostru sa va opuneti. In mod decent si civilizat, incepind cu boicotarea lor. Dar nu e vina americanilor ca li se importa orbeste si prosteste sarbatorile, in totala ignoranta fata de semnificatia lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Iulia, eu vad in mesajul lui admin ceva pareri legate de ziua ce urmeaza sarbatorii Thanksgiving. Nimic de Thanksgiving ca simbol, ca idee, ca sarbatoare. Pt ca nu asta e subiectul acestei discutii. Ci a doua zi, ziua de "rupt usi" in magazinele cu reduceri. Daca vrei sa discutam despre ce inseamna Thanksgiving te rog sa deschizi subiect separat si promit sa il citesc cu mare atentie si interes.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Stai linistita, aia cu importul a fost o gluma. Nu va importa nimeni thaksgiving-ul. Nu trebuie sa te ambalezi asa. In alta ordine de idei cred ca nici tu nu ai sarbatorit un craciun cu tuica urmata de sange pe pereti in tineretile tale, sau mai stii???

Da, si scuzoaiele mele pentru Ruxij o sa recunosc, acum fie ce-o fi, ca n-am citit mesajul lui Admin ci m-am grabit sa-i raspund Laurei cu vinerea mioritica.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Tot nu vad legatura: si romanii sunt cu burtile pline si porcul pana in gat, doar ca ei nu alearga la cumparaturi turbate gen Vinerea Neagra dupa Craciun.
Si unde sunt bataia femeilor si copiilor, ma rog?
Si tuica relevanta?
In mesajul initial s-a vorbit despre lipsa de activitate fizica a americanilor de sarbatori corelata cu gasirea unui cvasisport al cumparaturilor.
Si la romani nu cadreaza deloc perioada.
Eu comentez rautatea evidenta inca o data, a celor plecati peste ocean care se simt datori sa sara de fund in sus la orice observatie pertinenta sau nu despre tara de adoptie. Si sa critice si cand nu e cazul tara din care au plecat.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput