De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia
Raspunsuri - Pagina 2
MElise spune:
Florin, total de acord cu tine!!!
Mai avem putin si-l importam si pe Uncle Sam
Dar...bucuria comerciantilor. Am inteles ca cifrele de vanzari dupa ziua de ieri au fost uriase 
MElise
motanik spune:
Io-s una care a stat ieri jumate de zi cu ochii pe amazon sa prind ofertele. Si cred ca daca vedeai un samsung plasma tv 3d de 50inchi redus de la 1165 de lire la 500, ai fi stat si tu :)
Din pacate, desi am fost pe faza in secunda in care s-a lansat, nici pe waiting list nu am incaput, probabil ca au lansat doar 1-2 televizoare la multimea virtuala flamanda de chilipiruri.
Dar ca sa nu ma oftic prea tare am reusit sa imi iau niste ochelari de soare care sigur nu imi sunt necesari acum dar la care janduiam de multa vreme prin aeroporturi ca nu mi-i permiteam la pret intreg. I-am luat ieri la mai putin de un sfert din pretul aeroportului.
Asa ca din partea mea si maine poate sa fie ziua recunostintei in Europa. Bring it on! ![]()
caliopy spune:
Descrierea americanilor din primul mesaj cade prea mult in stereotipuri.
Americanii in aceasta perioada au liber, daca vor merg la cumparaturi de la 12 noaptea , daca nu nu .
Nu ii poti baga pe toti oamenii in aceeasi oala.
Multi americani dupa Thanksgiving isi cumpara deja brazi de Craciun de la ferme si in acest weekend isi impodobesc casele , curtile si pomul pentru Craciun.
La radio apar tot mai multe posturi de sarbatori care difuzeaza colinde si practic Thanksgiving da startul sarbatorilor de iarna in SUA.
Americanii inseamna mii de natii adunate din toate partile globului care invata sa convietuiasca in pace intr-o singura tara.
Americani sunt si romanii care traiesc aici , si polonezii , italieni , greci , chinezi, coreeni, germani, irlandezi , turci ,mexicani, brazilieni, portughezi si toate natiile de pe toate continentele.
Evreii din SUA se pregatesc de Hanukkah care incepe pe 20 decembrie, iar americanii de origini afro -americane vor incepe sarbatoarea etnica Kwanzaa pe 26 decembrie .
Americanii inseamna practic oameni adunati din toate colturile lumii , din fiecare tara , din fiecare tinut si este imposibil sa te referi la toti ca si cand ar fi doar o turma de bezmatici care nu stiu cum sa isi petreaca timpul liber de Thanksgiving.
Andries spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rall Stiu foarte bine politica lor, dar mi se pare inutila. Wikipedia e un site foarte folosit care probabil are nevoie de resurse enorme. Decat ad-ul ala de jumatate de pagina care apare periodic (ca pana la urma e un ad, nu?) si care cere donatii, mai bine un colt cu reclame si gata. Ce ar ramane in plus din publicitate si nu se duce pe host / intretinere / altele, ar putea fi donat, ca sa ramana cu ideea de non-profit si 'by the people for the people'. E o mandrie... inutila. |
Nu poti sa pui ads pe wikipedia. Daca eu as fi IBM si as vrea sa cumpar un spatiu publicitar acolo, probabil as plati foarte mult, dar la fel de probabil as vrea sa am si advertoriale, sa controlez putin ce scriu userii despre IBM, sa incerc sa influentez comunitatea si altfel. Plus ca s-ar putea sa ma calc putin pe picioare cu Dell sau alt producator. Corporatiile nu prea stiu altceva decat profit si market share. Iar acest lucru ar altera profund spiritul wikipedia. Eu sunt user care acceseaza wikipedia de cel putin 3 sau 4 ori pe saptamana si de cele mai multe ori in interes de serviciu, donez pentru ei si mi-ar place sa ramana asa.
columbiana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MElise Florin, total de acord cu tine!!! Mai avem putin si-l importam si pe Uncle Sam Dar...bucuria comerciantilor. Am inteles ca cifrele de vanzari dupa ziua de ieri au fost uriase ![]() MElise |
dada, si eu zic sa nu importam oribilitatile astea gen mincat curcan+alte bunatati cu prietenii si familie intr-o zi libera; mai bine raminem la injunghiatul porcului si al mielului, meniuri vegetariene curate romanesti, stropite cu tuicile de rigoare de o saptamina si bataia aferenta administrata nevestei plus corectiunea copilului; e bine sa raminem cu ale noastre, sa nu ne spurcam
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
alexia_21 spune:
eu traiesc in america de 7 ani si traiesc asa cum vreau eu. acum 2 ani aveam nevoie de ceva pe care l-am cumparat foarte ieftin in vinerea neagra.
ce fac altii nu e problema mea.
kariguld spune:
n-am auzit de vinerea neagra pana acum. si recunosc ca nu ma'nghesui nicioadat cand se da startul la reduceri. nu suport aglomeratia din magazine.
nu cred ca Romania va imprumuta Thanksgiving prea curand. nu se potriveste....spunea bine AnaStroe mai jos 
alinuk spune:
incepusem sa ma simt penibila citind pret de doua pg despre un lucru despre care habar nu aveam
noroc ca mi-a luat-o Kariguld inainte ca aveam o temere in a scrie ... la gandul ca o sa zica lumea ca traiesc in alta lume (glumesc!)
marturisesc cu sinceritate ca, realmente habar nu aveam despre aceasta vinere neagra...
nu ca as fi avut ceva de pierdut, doar pt cultura mea 'sociala' merita stiut
sunt oameni care fac terapie prin shopping, asa ca presupun ca-si are publicul ei tinta si adeptii ei fara doar si poate
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
ruxij spune:
Thanksgivingul este o sarbatoare frumoasa. Noi am stat cu familia si prietenii la masa, da, cu curcanu' in mijloc, care intamplator are mai putina grasime ca porcu' si slanina oricum. Inainte de masa am spus fiecare pentru ce suntem recunoscatori in viata. Sanatate, familie, copii, prieteni, posibilitatea de a ne intretine familiile... Aceasta sarbatoare da startul sezonului Craciunului. Azi dimineata eu am inlocuit ghirlanda de pe usa, cea cu frunze de toamna, cu una de Craciun si am dat jos luminitele portocalii din geam. Maine le voi pune pe cele de Craciun. Multi cumpara brad deja. Eu inca nu, pastrez inca bradul pana la 6 Ianuarie si se usuca dc il cumpar de acum, il cumpar mai aproape de Craciun, dar nu in Ajun ca nu mai gasesc. Vinerea sunt reduceri mari, dar magazinele s-au deschis de la 11 noaptea de joi seara si noi in nici un caz nu suntem asa de rezistenti sa stam noaptea la asa ceva. Lumea merge pt ca are o zi libera, au sanse sa mai gaseasca reduceri si majoritatea isi fac cumpaturile pentru Craciun. Am fost si eu ieri la cumparaturi, dar dupa masa la 3, nu mai era aglomeratie. Si nici asa mari reduceri. Sigur ca cc comerciantii profita de aceasta zi. Economia este ajutata, dar nu doar cea chineza, ci si cea americana, care e sustinuta de consum. Nu cred ca are rost sa dam cu noroi in sarbatoarea altora. Daca au adoptat si in Europa vinerea neagra o fi pt ca si comerciantii de acolo vor sa beneficieze de o asemenea idee de afaceri. Si nu e rau pt economiile tarilor respective. E drept ca se adopta multe sarbatori Americane, dar nu cred ca e vina americanilor de rand, sunt interese economice/comerciale probabil.
Selene_Bunny spune:
Friday sau ne-Friday, Black sau ne-Black, eu ma declar multumita, am rezolvat cadourile de ziua de nastere si de Craciun ale copilului. Cu 40% mai ieftin.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...