De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

maine cand sun in romania chiar ca o sa intreb cat e leg. de ceapa verde. nu-mi vine sa cred ca e mai mult de 1 leu...cel mult 2 lei...dar pana la 4 dolari...

cate fire are legatura aia? mai mult de 6 sau 10?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si apropo de wikipedia si vinerea neagra, la wikipedia am donat si vinerea neagra nu exista aici. au aparut 1-2 supermarketuri cat jumatate din carefour in bucuresti si primele promotii gen cumperi 5 sticle primesti un tricou sau participi la tragerea la sorti pentru o masina incita la maxim spiritele localnicilor. E o frenezie fantastica legata de promotiile astea, e atata inocenta in oamenii astia care chiar cred ca l-au apucat pe D-zeu de picior daca primesc un tricou la o promotie, zau daca ma mira black friday sau orice altceva.

Mergi la inceput

degeaba suni in Romania, scanez bonul ca nu ma credeti

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

maine cand sun in romania chiar ca o sa intreb cat e leg. de ceapa verde. nu-mi vine sa cred ca e mai mult de 1 leu...cel mult 2 lei...dar pana la 4 dolari...

cate fire are legatura aia? mai mult de 6 sau 10?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
Halal obicei, nu???? 42 de milioane de americani si-au vizitat pe cei dragi...dar din departare asta nu se vede. Se vede doar ca Ghita din Alabama s-a inghesuit la Walmart. Fiecare vede ce vrea prin prisma propriilor valori.

Nu s-a vazut asta pentru ca subiectul nu era despre Thanksgiving, cum, cine si unde petrece. Subiectul (asa cum l-am inteles eu) era despre comportamentele de "cumparatori" (in zile de sarbatoare, oricare ar fi alea) si despre cum pot fi ele influentate de factori care nu au nimic de a face cu satisfacerea necesitatilor, nici macar cu satisfacerea unei placeri ci care tin mai degraba de indicii bursieri. Si despre incercarile de mondializare ale unor tehnici de marketing care duc la dezumanizare. Dar fiecare intelege dupa propriile resurse.
Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

greu .... mey Doruletz... daca tu nu ai zis ca 226 de milioane de americani cumparara ( asta pentru facut si dregut) si daca x*24/100=y*24/100 pentru x si y diferiti.... Apai nu mai e nimic de zis

iti multumesc pentru interesul din ce in ce mai crescut pe care il porti fiecarui cuvintel din mesajele mele mele dar repet indemnul de a le citi cu mai mare atentie (e adevarat ca am scris in romaneste dar totusi:)
Citat:

e adevarat ca nu toti americanii au fost la cumparaturi in "vinerea neagra", de fapt n-au "shoppuit" decat vreo 226 de milioane dintre ei"

E populatia SUA de 226 milioane? atunci cum s-o fi transformat fraza de mai sus in "(toti)americanii fac si dreg"? asta e posibil numai in imaginatia cuiva pentru care "antiamericani" sunt toti cei care nu iau pozitia de drepti cand scriu numele SUA pe forumuri romanesti :)
Remarc insa ca te-ai poticnit in cifra de 226 milioane si ai dreptate, e foarte foarte mare, mai ales pentru un weekend de sarbatoare care ar fi trebuit petrecut cu familia si nicdecum la shoppuit xboxuri:) Chiar si 150 de milioane de oameni si tot ar fi fost foarte mult, ideea ramane aceeasi:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Iata si preturile medii (in euro) din orasul Marinei:

Milk (regular, 1 liter) 2.25
Loaf of Fresh White Bread (500g) 1.00
Eggs (12) 5.00
Fresh Cheese (1kg) 15.00
Chicken Breasts (Boneless, Skinless, 1kg) 12.00
Water (1.5 liter bottle) 1.70

Ceapa n-au mancat statisticienii, asa ca e priceless.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Daca nu s-au reorientat profesional ...
O familie cu 2 copii vinde o legatura de ceapa-n piata si iese pe plus. Plus 5 centi de caciula fata de acel 1$ pe zi. Cu 365 de legaturi de ceapa pe an s-au scos.

da, si dupa 365 de zile e bogat... fiindca tocmai i-a murit matusa (tamara) si a mostenit averea :)

totusi, revenind la ro, chiar daca pretul mediu e mai mic, io zic ca xio are si ea dreptate, un produs de aceeasi calitate si chiar in acelasi magazin e de multe ori mai scump in ro decat in alte parti. Si nu e vorba doar de produse de import. (Ex Chez Paul dar mai sunt si altele, chiar si prin supermarketuri din lanturi cunoscute)

Mergi la inceput

15 euro un kg de branza , depinde mult de calitate.... din bonul de azi pe care tot nu reusesc sa-l atasez pe Dc, de asta nu pun poze ca e mega extra complicat ...
Comte (francezii stiu ce e , dar e versiunea de supermarket 250 grame) - 16.28 USD. Adevarul e ca un cascaval amarat e 16,78 USD /kg.

Ma duc sa mai incerc sa pun poza :)

Mergi la inceput

Doruletz in romania se poate manca super mega decent. nu vreau sa combat pe nimeni dar zau ca Romania mi se pare un paradis in ceea ce priveste oferta, posibilittaile de a manaca sanatos si preturile relative

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Doruletz tu ori nu pricepi engleza... ori.. Tocmai ti s-a explicat ca nu au fost 226 de mil de americani la cumparaturi de Black Friday. Si ca-i exagerare curata ce scrisesi.
Nu te face nimeni sa stai dreapta undeva. Ti se cere sa lasi stirile de la radio Erevan si sa analizezi un text pe care chiar tu il citezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Marina da e si ceva ieftin? Ca oamenii aceia de acolo traiesc si ei cu ceva, nu?

Mergi la inceput